אמת ...-או חובה

jongler

New member
אמת ויציב

כמו תמיד כשהאמת מתבהרת מובן כי היתה מהומה על לא מאומה

ד א ר מ ה

New member
אמת?

לפני כמה שנים היתה לי שיחה עם אדם שאמר שיש רק אמת אחת ביקום, ומה שמשתנה זה הדרך שאנחנו מגיעים אליה, בזמנו לא הייתי מודעת למה שאני מודעת היום אבל ממש לא הסכמתי איתו, זה לא נשמע לי הגיוני שיש מיליארדים של אנשים ורק אמת אחת. היום אני כבר לא יודעת, כי אם האמת היא להיות מאושרים ושלווים, והדרך לשם שונה אצל כל אחד ואחד אז זה בעצם מאשר את הרעיון של אמת אחת. ומצד שני יכול להיות שלהיות שלווה זו האמת שלי, וכל אחד רואה אמת אחרת כמטרה ומהות. בכל אופן ההגדרה שלי לאמת זו פשטות, אהבה, ושלווה, עם זה כבר מגיע כל השאר... ערב נעים דארמה

דארמה ../images/Emo140.gif

אמת לא מגדירים כפשטות, אהבה ושלווה, כיוון שאלה הם תוצרים של האמת הפנימית. ברגע, שאת אדם אמיתי, ואת לא מסתבכת בשקרים, החיים שלך יהיו פשוטים, שלווים ואת תהיי פתוחה לתת ולקבל אהבה. אם את אדם אמיתי, את תהיי מאושרת. ברור שהדרך שונה אצל כל אחד ואחד. הרי כל אדם הוא אינדיבידואל והדרך שלך היא חלק מהאמת שלך! קחי בחשבון גם, שיש הבדל עצום בין אמת לכנות. כנות היא בין אדם לחברו, האמת היא המציאות בפועל של החיים הפרטיים שלך... הזיכרונות, האהבות הקטנות, הכישרונות וכד'... כל הדברים, שהם הטבע שלך, וגם הדרך שלך בחיים והיעוד שהצבת לעצמך לפני שהגעת לגוף.

שמירה

New member
אמת זו חובה

כל התגובות שקיבלת לא היו שונות בהרבה זו מזו. אחת האמת שלה היא אהבה, השניה נתינה השלישית עוד משהו כזה. יש כאן בלבול מושגים. אמת היא אחת, אחרת היא לא אמת, אחרת היא משהו כמו ערך. יש אדם שהערך שלו הוא אהבה, לשני יש ערך של נתינה וכו', אבל ערך לא שווה לאמת. כמו שתמיד אני מנסה בפורום הזה הוא לבדוק הגדרות לאמת. בלי הגדרה,כל דיבור על האמת הוא סתמי.

שמירה היקרה ../images/Emo140.gif

הגדרה: 1)תאורו של דבר לשם זיהויו והבדלתו מדברים אחרים. 2) זיהוי דבר, קביעת שמו, משפחתו, סוגו, השתייכותו וכדומה. את האמת את לא יכולה לתאר ולזהות על מנת להבדיל מדברים אחרים, כי האמת היא כל המכלול שלך! את האמת את לא יכולה לזהות על מנת לשייך, כי היא לא שייכת, היא פשוט קיימת! אם תמשיכי לבקש להגדיר את האמת, לא תמצאי אותה! למה שלא תנסי פשוט להסיר את המסכות ולראות אותה?

נויהאחת

New member
האמת היא סוביקטיבית, לכל אחד יש

את האמת שלו שקשורה בהשקפת עולמו ובדרך שבה הוא גדל ובערכים שהוא אימת לעצמו

קווארק

New member
חותמו של הקב"ה הוא אמת.

אמת היא ערך מוחלט האדם מנפילתו ממדרגת גן העדן אבד את האמת ומאז הוא בחיפוש אחריה. הנה לוקאדו למשל רוצה לחזור הביתה אל גן העדן האבוד. אל תנסו להגדיר ולספר שלכל אחד יש את האמת שלו. האמת היא אחת, ואם יש לכל אחד את האמת שלו הרי שישנם כמה או כולם החיים בשקר. אך מה זה חשוב באמת? אם אדם חושב ששקר זה אמת שיחיה בטעותו מבלי לדעת והוא גם יכול למות בטעותו אז מה זה משנה מהי האמת? אך הישנם כאן מי מבאי פורום מכובד זה המוכנים לחיות בשקר במחשבה שהיא אמת?

loquado

New member
עשה לעצמך טובה ואל תגדיר אותי

בהגדרות שלך. - אני לא צריך אותם.

קווארק

New member
לוקאדו הקטן כועס?

מה קרה לוקאדו הקטן אינו רוצה לחזור הביתה אל גן העדן? למה אתה לא מנומס? כמה שאתה חכם אך היצרים הנמוכים ביותר עדיין פעילים בך. לך תעשה סדר פנימי שלוט בעצמך כבד את הזולת כי בלי זה החוכמה שכביכול יש לך שווה אתה יודע למה? אנשים כמוך מעוררים בי בחילה, בהתנשאות על האחרים ובשליטת האנוכיות עליהם. הסוג שקודם רואה את עצמו: אני ואפסי עוד. מה האתר שלך לב הארי שווה? אדם כמוך אינו ראוי להיות מורה דרך. תחפש לך מורה אמיתי שינקה אותך מכל הזוהמה הרוחנית שיש בך.

נועיק

New member
אמת זו המצאה אנושית

כדי לנסות להבין את החיים. באמת - אין אמת. יש חיים.

למעלה