אמת ...-או חובה

loquado

New member
אמת ...-או חובה

אמת. בכל עניין של מודעות מכל סוג, בכל עניין של תפיסה, בכל עניין של תפיסה, בכל עניין של נפש ודת עולה השאלה - מהי האמת ? ואת האמת ?! -אי אפשר בלעדיה :) היא מורכבת מהאותיות א' הראשונה האמצעית מ' והאחרונה ת' באל"ף בי"ת שלנו -שזה די מעניין וישנם המון ביטויים שקשורים אליה. אני בטוח שישנן המון שאלות הקשורות אליה. אני מזמין את חברי הפורום לשתף כאן כל אחד את האמת שלו -וכך יתפתח כאן נושא דיון מעניין ומעשיר שכולנו נלמד ממנו. -באמת... אדיוס

Falcor

New member
לוקאדו .. אתה שואל שאלות קשות ..

אני לא יכול לענות לך על הזו .. כי האמת מתבטאת בהמון מצבים קטנים בחיים .. אני יכול להיות כן איתך ולהגיד לך שהאמת שלי עדיין לא מגובשת .. FALCOR .

loquado

New member
היי דרקון :)

שאלה קשה כדי שלא תתרכך ותהפוך לדרקון צעצוע ...:) כנות היא אחד הויטמינים החשובים בדרך להתקרבות לאמת. נראה שיש לך את זה.

זכיר

New member
אם עץ נופל ביער...

אז הוא נפל. אין על זה ויכוח. זו האמת. האפקט או הרושם שהותירה הנפילה על כל אחד ואחת לאחר הפרשנויות האישיות של כל אחת ואחד, מסתכמים ב"אמת היחסית", ב"אמת האישית". אמת יכולה להיות יחסית? לא ממש... וגם בהחלט! אנחנו תקועים עם זווית המבט האישית שלנו... כמו שציינת, לוקואדו, המושג "אמת" טעון במשמעויות רבות מכפי יכולת הקיבול שלו. אולי אחת הסיבות לריבוי המשמעויות של ה"אמת" בתרבות שלנו, הוא הצורך בתפיסה מאורגנת\מסודרת של המציאות (עץ נופל ביער), תפיסה שתאפשר תיפקוד סביר (כמו שאנחנו תופסים תפקוד סביר), תפיסה שחייבת לקטלג את רמת ה"אמת" ברשמים שנחשפנו אליהם, ותקל עלינו "לטפל" בכל האינפורמציה. ואחת קטנה לסיום: "טיבעה של האמת, שברגע שהיא נגלית לעיננו, נכונותה ברורה מאליה" (ציטוט חופשי מהזיכרון וגם מסורבל, אריסטו)

זכיר, החומר בלבד הוא האמת הכללית!

וכידוע, החומר אינו אלא מיכלים לנשמות עצמן! כשעץ נופל ביער, הוא הופך לאמת של ראיה חיצונית, והאמת המהותית היחידה שמתקיימת באותו רגע, היא הוצאת נשמה מהמיכל שהכיל אותה בחומר. צופה אחד במחזה העץ הנופל יראה את הארון העתידי שלו, צופה אחר יראה שולחן כתיבה, צופה שלישי בכלל יראה את הפסל, שהוא רוצה לגלף בעץ... כל אחד יראה משהו אחר! אם נסיר את החומר, האמת הכללית איננה עוד, ונשארת האמת הפנימית בלבד. אם נתייחס לגדול יותר ליקום כולו, בהתייחסות לאמת הפנימית, כל אדם מקבל מהיקום בהתאם למה שהוא מבקש לעצמו, ובהתאם למה שהוא נותן ליתר הנשמות סביבו. הכל תלוי באינדיבידואל עצמו ואיך הוא רואה את הדברים, כך שגם העץ הנופל ביער, וכולם רואים אותו, מחזיר אותנו לאמת הפנימית של כל אחד מהצופים! ראיית האמת אינה מתבצעת דרך העיניים, כי המראה הוא סוג של הגדרת דברים, לשם הבדלתם (לדוגמא: ההתבטאות בציור - כל צייר יצייר את אותו חפץ בצורה שונה, כי המהות האמיתית שלו תבקש ביטוי לעצמה), ראיית האמת מתבצעת דרך הלב!

נועיק

New member
סיפור שתמיד עולה בקשר לאמת

שני אנשים תיארו את ספל הקפה שהיה מונח מולם. האחד אמר כי הספל כחול, רחב, עם תמונה של ציפור. והשני אמר כי הספל אדום, רחב ועם ידית. מי צודק? מהי האמת? שניהם צודקים, כמובן, רק שהכל תלוי מנקודת הראיה שלהם. ובאשר לאמת שאינה ויזואלית - הרי שכל אחת רואה את האמת מנקודת ההשקפה שלו, ועל כך העיד יותר טוב ממני הסרט "ראשומון" של קוראסאווה לפני שנים רבות: אותו אירוע בדיוק, מתואר ע"י אנשים שונים בצורות שונות. האמת היא מה שאתה מאמין שהוא האמת. לעיתים משותפת לאנשים רבים, ולעיתים היא שלך בלבד.

האמת שלי היא...העיניים הן עיניים../images/Emo11.gif

אשליתיות בלבד. העין האמיתית היא עינה של הנשמה והיא ממוקמת באמצע בין שתי העיניים. קוראים לה העין השלישית. כך שכל מה שאנו רואים לדעתי ולדעת האמת המוחלטת שלי הוא שקר... עלינו ללמוד להתבונן בראיה הפנימית שלנו. להתחבר אל הנשמה שלנו. אל ההכונה שלנו אל האמת המוחלטת שלנו. אמת: אמת בלי א' שווה מת... א' האות הראשונה בא' ב' שלנו מורכבת מארבעת יסודות עולם: אויר מים אדמה ואש. האות א' מורכבת מ2 י' ואחד ו' האות א' שווה אם כך ל:26 בגימטריה 26= שמו של בורא עולם=8 סמל האין סוף כך שבשבילי האמת הוא הקדוש ברוך הוא. אלוהים שלי זו האמת שלי והוא שווה לאהבה אין סופית

אמת או חובה... ../images/Emo6.gif

כל אדם הוא עולם שלם בפני עצמו. לכל אדם יש אמת פרטית משלו - זו האמת! הבעיה בחברה של היום, שאם אדם מתחיל לגלות את העולם הפרטי שלו לאחרים, אנשים פשוט יעשו ממנו סכיזופרן, יתקעו לו תרופות פסיכיאטריות, יעמידו אותו מול פסיכולוג, שיעשה ניתוח קר של רגשות ומחשבות, ורוב בני-האדם, לא ינסו אפילו להכיר את העולם הזה. החובה היא בכפייה החברתית לחשוב כמו כולם, להאמין בדרך מסויימת, לחיות את משחק המונופול של הממסד... ומה הכי עצוב? - שרוב בני-האדם מוותרים על האמת הפנימית שלהם, ונכנעים למציאות החברתית, הופכים לאנשים קטנים ואפורים, שתקועים מאחורי שולחן... אם אנשים היו נאחזים באמת שלהם, אם אנשים לא היו מוותרים על החלומות שלהם, ועושים למען ההגשמה העצמית, העולם שלנו היה נראה אחרת.

תגידי זהב לבן את עוקבת אחרי???

איך קורה דבר שבדיוק באותה דקה אנחנו רושמות הודעה בו זמנית באותו נושא אה???....

loquado

New member
ליבו של העניין מונח כאן לדעתי :

ציטוט: "כל אדם הוא עולם שלם בפני עצמו. לכל אדם יש אמת פרטית משלו - זו האמת!" הדברים שהביאה הזהב הלבן -זאת הנקודה האמיתית כאן בעיני... -האם יש אמת אחת גדולה חובקת כל שכולנו פועלים וחיים בתוכה ? האם ישנן אמיתות אישיות מופרדות הקיימות בזכות עצמן ? ולמה מתכוונים כשמשתמשים בביטוי "האמת שלי" ? יש דוגמאות לאחת ממה שמצטייר כאמיתות שונות ? הערה להבהרה להמשך הדיון: גם הרבה אמיתות אישיות המתרכזות יחד לנקודה מסויימת מהווים "חלק מאמת גדלה" ולכן בעצם קיימות רק שתי אפשרויות הגיוניות לדעתי,או אמת אחת גדולה או כמה שאין בינהם קשר ממשי הניתן להוכחה...

loquado

New member
דוגמא לאמת -קצת פשטות

צורת הקיום האנושית על פני כדור הארץ היא זמנית לגבי כל אחד מאיתנו. לכן, כולנו נמות. אף אחד לא יודע מתי יפסקו חייו. עוד עובדות : כל בני האדם מחייכים. העולם אינו מושלם. כולנו חייבים לנשום. כולנו חייבים לישון. כולנו שונים אחד מהשני. -אמת ?

האמת?...

כן,היא נמצאת עמוק בתוכנו אך לצערי האדם עצמו לא בתוך באמת שלו עצמו נכון, בני המשפחה, החברה והסביבה מערערים את האמת שבתוכנו עד כי לנו קשה להתעמת עםהאמת שבתוכנו לפעמים הרעל ממית, מטשטש את האמת שלנו ולנו עצמנו מתקשים להתמודד עם האמת כהיינו ילדים ידנו רק אמתאחת ולצערינו גדלנו, החכמנו, התערערנו, הושפענו ואיבדנו את האמת שלנו אפילו בנינו לבין עצמנו ותחשבו על זה אילנה באהבה ובהתבוננות מגיעיםלשלימות

אילנה, יקרה ../images/Emo140.gif

את נשמעת כל-כך פסימית וחסרת אמון בעצמך! האמת קיימת והיא קיימת תמיד, אנחנו יכולים לקבל אותה, או להתכחש לה, הכל תלוי בנו עצמנו, ולא במה שאחרים אומרים לנו, ולא במה שאחרים חושבים עלינו. האמת היא אף-פעם לא רעל, להיפך!!! מה שמרעיל לאנשים את החיים, אלה השקרים, שהם חיים בתוכם, ואז הם צריכים להתאמץ ולזכור את השקרים שלהם, ולהתאמץ ולבנות סיפורים על גבי סיפורים... כל מי שמשקר ניכשל בקלות בלשונו! מי שדובר אמת, לא צריך להתאמץ כל-כך, החיים שלו הרבה יותר פשוטים, נוחים, שלווים ונעימים!

זהב הבנת לא נכון את דבריי...

אך אענה לך מחר הגעתי מאירוע משפחתי ואני עייפה ליל מנוחה אילנה

הזהב, רציתי להגיב עלתגובתך...

יש לי הרושם שלא רק שפספסת את אשר התכוונתי אלא גם פרשנת בקיצוניות יכול להיות מתוך האי בהירות שלי בהעברת הדברים פסימית - לא יודעת מה הקשר חוסר אימון עם עצמי - אני הייתי מגדירה אחרת חוסר התמודדות וזה נכון קורה לנו לפעמים שבמעשינו קשה לנו להודות בטעויות שלנו ואנו נאלצים להתמודד מול ביננו לבין האמת שבתוכנו את האמת אני רוכשת עם החיים הוא לא נולד האמת היא אחת והיא האמת שלה החלטתי להאמין ולהפנים ונכון אמרו לכל אחד יש את האמת שלו מזוית וידע ודעה של עצמו אך לפעמים קורה שהאמת שהפנמתי והיא האמת שלי מתערערת לאחר ששמעתי דעות, הוכחות, שנשמעים בסביבה שלי ואז האמת שלי משתנה כמובן מתוך הסכמה וקבלה מקוה שהצלחתי קצת להבהיר את כוונותיי אילנה

אילנה, יקרה ../images/Emo24.gif

סליחה, אם טעיתי. תרשי לי להעיר, שאדם שיודע את האמת שלו, לא יוכל להיות מושפע בקלות מדעות של אחרים, ואז האמת שלך לא תוכל להתערער!

למעלה