אמשח לשמוע דעתכם

אמשח לשמוע דעתכם

יש לי חברה טובה לה 3 בנים שהגדול שלהם בן 10.5, בעלה אדם טוב אך לא הכי חכם.
לפני מס' ימים היינו יחד עם הילדים בבריכה לי יש 2 בנות ובן.
בתי הגדולה בת ה-11 היתה עם חברות שלה בבריכה שברקע משמעים מוסיקה, באיזה שהו שלב נשמע שיר שבתי למדה רקוד בחוג היפ הופ
היא עלתה לשפת הבריכה והראתה לחברות שלה את הריקוד.
בעלה של חברה שלי פנה אליי ואמר לי תראי מה הבת שלך עושה שם. ברגע הראשון הרגשתי עם זה לא טוב ואף קראתי לה אך היא לא שמעה.
אבל ברגע השני התעשתתי וחשבתי סך הכל הילדה מראה לחברות ריקוד מעשה תמים לחלוטין והחלטתי לא להעיר לה בו ברגע על מנת לא לגרום לה למבוכה. מאוחר יותר דיברתי איתה.
לא עברו חמש דקות והוא שוב פונה אליי ואומר לי המצילים מחכים שהיא תרקוד שוב(לא נראה לי שילדה בת 11 מעניינת את המצילים). באותו רגע לא הגבתי לו, אבל זה מאוד מאוד הפריעה לי שהוא מסתכל על בתי בצורה כזאת כאילו עשתה שם משהו פרובוקטיבי.
אציין שלפני כחודש שהיינו בבריכה הוא פנה אליי ואמר שהבגד ים של בתי שקוף (בגד ים בצבע ורוד כהה).הייתי מצפה שיפנה לאישתו ושהיא תאמר לי זאת.
אתמול לא יכולתי להחזיק את זה ופניתי לחברתי והסברתי לה שלא נעים לי שבעלה מסתכל על בתי בצורה כזאת. היא הגנה על בעלה וטענה שהוא דואג לבתי שגברים שנמצאים בסביבה לא הסתכלו עליה (מדובר על בת 11 עם ניצני התפתחות מינית יש לה עדין גוף של ילדה) .גם היא חיזקה את דבריו ואמרה שילדה שרוקדת רטובה עם בגד ים זה יכול לגרות גברים מסביב.

ובהקשר של הבגד הים השקוף היא לא מבינה מה הבעיה שהוא פנה אלי ולמה זה צריך לעבור דרכה.
אציין שוב שיש להם 3 בנים כך שאולי אין להם רגישות לנושא.

הייתי שמחה לשמוע דעתכם,
האם זה לא בסדר שבעלה של חברתי מסתכל על בתי ומעיר לי? האם זה צריך להדליק נורות אדומות?
האם באמת זה בא ממקום של דאגה לבתי ואני צריכה להודות לו על דאגתו לבתי?
תודה.

אביבקיץ

New member
את לא חייבת להודות, אבל כדאי שתקשיבי לו

כי בזכות הישירות שלו, את הועמדת בפני העובדה שיש גברים שמסתכלים על בתך בצורה כזאת.
ויש גברים שחושבים שריקוד בבגד ים במקום מרכזי הוא דבר מגרה.

מרוניה

New member
ההערות שלו נשמעות לי משונות.

אני יודעת שאני עצמי, כאישה, הייתי מהססת מאוד אם להגיד לך משהו, גם אם היית חברתי הטובה ביותר.
על אחת כמה וכמה גבר שהוא בוודאי לא חבר נפש שלך.

בלי שום קשר להערות שלו, מציעה לכל ההורים לשים לב שבנותיהם לא נראות כמו לוליטות.

דינהלה1

New member
באופן כללי

אם אני לא מרגישה בנוח עם אדם מסויים פשוט אפסיק להיות בקירבתו. אפשר לשמור על יחסים טובים בין הבנות גם אם לא תלכו לברכה ביחד. בנושא בגד הים השקוף קשה לשפוט בלי לראות אבל בגד ים לא אמור להיות שקוף. אולי הצבע כבר דהה וצריך להחליף אותו כי זה באמת לא נעים שרואים מבעדו את הגוף.
אולי הוא בסך הכול אמר מה שהוא חושב אז תקחי מהדברים מה שנראה לך רלבנטי ומה שלא אל תתיחסי. או שפשוט אל תלכי איתם יותר...

ההגיון אומר שאם הוא באמת היה "חרמן" אז בודאות

הוא לא היה בוחר לשתף זאת עם אמא של הילדה(כלומר אותך).
כנראה הוא בנאדם סופר שמרן. תגידי לו שהבנת מה שהוא אמר ולא צריך לחזור על זה שוב.

obelina

New member
אני הייתי אומרת לו:"האלו, שקול מילים".

הוא בבחינת האבא שמרביץ לילד שלו על שהביא הביתה נכשל במבחן, כדי שיידע ש-"נכשל זה לא טוב".

את בעצמך אמרת שהוא בנאדם טוב אך לא הכי חכם

לא חושב שזה צריך להדליק נורות אדומות בקשר אליו, זה שהוא הגיב בחוסר טקט לא הופך אותו לסוטה.

פעם ראיתי בחורה חמודה מאוד הולכת עם מכנסונים

את מכירה מכנסונים, אלה שרואים את המפגש בין הטוסיק לירכיים. אןם זה לא היה מג'ינס היינו קוראים לזה תחתונים.

ובכן, ברור שזכותה ללכת איך שהיא רוצה, היא היתה מהממת, אבל אם היא היתה רואה את המגעיל שנשאר עם הלשון שלו בחוץ (וזה לא דימוי, איזה קפיף מגעיל בהה בה עם פה פתוח ולשון בחוץ), אני בטוחה שהיא היתה רצה ללבוש מעיל. נראה לך או לא נראה לך שמצילים מתעניינים בבנות בנות 11 זו לא השאלה, הוא העיר מה שהעיר, עכשיו תשאלי את עצמך אם יש בזה משהו או לא, ולהמשיך מול בתך בהתאם.

בפעם הבאה שהוא יעיר, תגידי לו שזה בסדר שבתך רוקת עם החברות, ומי שמסתכל לא מעניין אותך.

האם בגד הים של בתך באמת היה שקוף? ואם כן, אז זה מה שהפריע לך - שהוא העיר בעצמו ולא חברתך?

בכל מקרה אם יש לך תחושה לא טובה ממנו - ועם זה אי אפשר להתווכח - אז לא לצאת איתם יותר לים/בריכה.

busy

New member
אני הייתי גם מדברת בעדינות עם הבת

מנסה להזהיר אותה וללמד אותה לשים לב ל"מחמאות" של גברים, לא להיות תמימה ולהתרחק מגברים כאלה אפילו שהם חברים של המשפחה או בני משפחה. ואני באמת מדברת מנסיון אישי.
היא כבר נערה והגוף שלה מתחיל לקבל צורה של אישה, אבל בעצם היא עוד ילדה תמימה ולא כדאי שתתבגר מהר מידי ללא צורך, צריך להיזהר ולשים לב.
תשמרי עליה זה יותר חשוב ואת הבחור תעזבי.

תהילה0

New member
כמה נכונה היא תורתנו הקדושה

בדיוק לשם כך בורא עולם ציווה עלינו בתורתו לשמור על צניעותנו ועל צניעות בנותינו הקדושות. כששומרים על צניעות לא מגיעים למצבים כאלה שזה כולל לא ללכת לבריכה מעורבת.

seelinewoman

New member
תורתנו הקדושה חיתנה ילדות ונערות

משום שאז היה נהוג לחתן כמה שיותר מוקדם.
לא הייתי מסתמכת על התורה כמקור לצניעות דווקא.

תהילה0

New member
אני לא מדברת על חתונה

אני מדברת על הציווי של לשמור צניעות בלבוש , בדיבור, בהנהגה ובמעשה...

seelinewoman

New member
זה לא מופיע בתורה

זאת ההמצאה של יהדות ההלכה שמבססת את עצמה על התורה,
אבל ידוע לכל בר דעת שמבין ביהדות אמיתית ובדת - אין ביניהן קשר.
ראי מקרה אברהם אבינו שהגיש לשלושת המלאכים סטייק בחמאה.
האיסורים על "פריצות נשים" משתלבים במגמה הגברית מאז ומעולם
לדכא מיניות נשית בכל הדתות ובכל תקופה היסטורית כמעט,
אבל זה לא המקום והזמן לדיון בכך.
מכל מקום, כפי שאת רואה בחתימה שלי, אני עושה בדיוק ההפך ומרוצה מכך

הניק מעיד על עיסתו

זה שאת חושבת שסטיות וחרמנות זה אתגר להתווכח על דת מראה שהניק שבחרת לעצמך הכי מתאים והכי קולע.

liran148

New member
אני חרדל"ש

כתוב בהלכה שנצטוינו על שמירת הקדושה שנא': "קדושים תהיו"(ויקרא, י"ט, ב'). מזה נעשתה ההפרדה בין גברים לנשים. מעניין שבתורה שבכתב לא כתוב על זה שום דבר, אלא רק לכבד את ההורים("איש אביו ואימו תיראו", שם ג'), לשמור שבת, לא לרכל ולא לעמוד על דם רע("לא תלך רכיל בעמך לא תעמוד על דם רעך אני ה'", שם ט"ז), לשמור על החוקים ועוד. חוק הצניעות נוסף ע"י חז"ל מאוחר יותר, כך שזה קשקוש. התורה לא אמרה כאלו דברים, ואני לא קונה את הסיפור של התושב"ע שהיא עברה בע"פ. בטוח מישהו שכח משהו(גם יש סיפור על יהושוע בן נון ששכח לאחר מות משה כמה משלים-לא זוכר כמה- התפלל ואז נזכר בהם). שיחקת פעם במשחק טלפון שבור? תמיד(או כמעט תמיד. תלוי כמה אנשים יש) האדם האחרון בשרשרת שצריך להגיד בסוף המשחק את מה שהראשון אמר בהתחלה אומר דברים שונים ממה שאמר הראשון.
הפירוש של קדושים תהיו הוא ללכת לפי החוקים ולא להיטמא ולעשות תועבות, וכמובן, התורה שבכתב מגדירה מהן טומאות ותועבות, וגם רש"י אומר זאת: "הוו פרושים מן העריות ומן העבירה שכ"ם(שכל מה) שאתה מוצא גדר(איסור) ערווה אתה מוצא קדושה..."(את הסיפא של דבריו לא ציטטתי, כי אלו דוגמאות).

דבר שני, כל אחד צריך מוסר, והטרדות מיניות ואונס הם משהו שחוצה מגזרים(כן, כן. זה קורה גם אצלכם הדתיים/חרד"לים/חרדים. זה שלא שומעים את זה אצלכם, זה לא אומר שזה לא קורה, כי פשוט מטאטאים זאת מתחת לשטיח, וזה כמובן לא פותר את הבעייה החמורה הזו).

בקשר למוסר, שמעתי פעם בתוכנית טלוויזיה על הרמב"ם שאמר שמי שלא מתנהג כאדם, הוא לא בן אדם. מה שאומר שאפילו אדם יראה כאדם ולא מתנהג כך, הוא לא בן אדם.
מוסר צריך להיות אצל כולם-דתיים/חרד"לים/חרדים/חילונים/מסורתיים ולא יהודים.

אל תקחי זאת אישית. לא רוצה להעליב, אך אל תשלי את עצמך שאצלכם הכל מושלם, כי זה לא ככה. גם החברה הערבית בארץ אומרת שהיא החברה הכי טובה וטוענת שהכל אצלה מושלם. סוטים יש בכל מקום, לצערי, כך שגם את חייבת לשמור מכל משמר על בנותייך(וגם בנייך).

שרונת XD

New member
תראי

אולי זה משהו שגברים חושבים עליו כי הם מבינים את המוח של גברים אחרים, אני בתור בת לא הייתי חושבת על זה ככה, אולי צריך להיות גבר בשביל להבין.
לגבי הנושא של פדופיליות ובכלל גברים שמתגרים מכל רמז של נשיות, אין מה לעשות, זה כמו שהדתיים מקפידים על לבוש צנוע, ואצל המוסלמים הקיצוניים לא רואים כלום אצל הנשים מלבד העיניים, וגם זה רק בגלל שלי זה הן לא יראו לאן הן הולכות.
כל אישה, אפילו בחורף כשאנחנו לובשות בגדים ארוכים ולא חושפות כלום, עדיין יהיו כאלה שזה יכול לגרות אותם כי למרות הבגדים עדיין אפשר לראות את הגזרה.

לבת שלך מותר ללבוש בגד ים, מותר לה לרקוד בבגד ים, כל עוד זה לא ריקוד על מוט או כל דבר מיני אחר, וכל עוד היא לא לבושה כמו שבחורות זולות מתלבשות כיום, לא אמורה להיות עם זה שום בעיה. פדופילים יכולים להתגרות נטו ממראה של ילדה, כמו הילדה הקטנה בת השמונה שירקו עליה בבית שמש. את צריכה להסתמך על השיקולים שלך כאמא.
הכי חשוב זה באמת לשים עין שלא ידבר איתה אדם זר, וגם ללמד אותה להיזהר ולדעת שהגוף שלה הוא שלה בלבד.

אני יודעת שהנושא העיקרי היה בעלה של חברה שלך, אבל גם את יכולה לומר לו משהו בסגנון, אין סיבה להגביל את ביתך או לעטוף אותה בשכבות בגלל שיש אנשים עם מוח מעוות.

liran148

New member
אכתוב לך מניסיוני האישי

אחותי כיום היא בת 18. אח של בעלה של "דודתי"(היא כבר לא דודה כבר אחרי שהיא רימתה אותנו עם הירושה), היה מסתכל על אחותי כשהיא הייתה נערה בת 15, 16 בצורה מאוד משונה. הבחנתי בזה ואפילו אמרתי להורים ולאחותי, אבל אבי כעס עליי שאני אפילו חושד בו. הוא היה מזמין את אחותי לשבת לידו והוא אפילו הגיב לה בפייסבוק על תמונה שבה הוא כתב לה "איזו שאפה". אפילו אחרי זה אבי לא הסכים להאמין שהוא איזה זקן סוטה, באומרו שזה בסדר שהוא כתב את מה שהוא כתב. אני ממש שמח שאנחנו לא נפגשים איתם מהבחינה הזו שהוא לא נמצא בקרבתה(גם מי צריך את ה"דודה" הגנבת הזו). רציתי לפוצץ לו את הצורה אחרי ששמעתי מה הוא כתב. אני אומר שתחשדי בו ותדברי עם ביתך(כמו שכתבו לפניי) ביחידות ובעדינות. אל תקחי ממנה את התמימות של הילדות, אבל אל תתני לה לסמוך על אף אחד ולחשוד באחרים, במיוחד ב"מחמאות" מאין אלו. כמובן שלא לצאת איתם לים/בריכה. אל תדאגי, ניתן לחשוד באחד כזה בכל מקום, ולא רק בים/בבריכה.

מקווה שעזרתי,

כל טוב

seelinewoman

New member
נתחיל מזה שהאינטואיציה היא המורה הטוב ביותר

ואם האינטואיציה שלך מאותת - תקשיבי לה.
את רק צריכה להבין את ההסבר.
מה שאכתוב לך כאן בא מהצד השני, של הילדה הזאת.
כתבתי על עצמי לא פעם שאני לוליטה בדימוס.
נכון שלא הייתי פעילה מינית, אבל בהחלט הייתי ילדה יפה שהסתכלו בה.
אני מכירה יפה מאוד את המבטים, ההערות, ההתנהגות הדואגת כביכול,
ואני יודעת שאם הוא שם לב לזה ונעול על זה - את צודקת.
זה בדיוק מה שהוא רואה בה.

יש כאן בעיה קצת עמוקה שרק התחלת להתוודע אליה.
מצד אחד, פעם זה לא היה קיים וילדות ונערות נחשבו בהחלט בשלות לזוגיות ולמין.
מצד שני, היום זה טאבו חברתי ותרבותי ואף לא חוקי, תודה לאל.
אנחנו חיים בתרבות שמאתגרת את הטאבו הזה,
אבל כשילדות בגילה מדגמנות בפרסומות פרובוקטיביות לא פלא שיש גברים
ששוכחים את הגבול בין שטיפת מוח תקשורתית לבין המציאות.
יש לו בעיה, כי הוא גבר והוא לא יכול שלא לדמיין את זה.
אבל אם הוא לא הפנים שיש איסורים על כך זה סימן שאת צריכה להרחיק אותה ממנו.
הוא לא יידע לשמור על הפה שלו, ובסופו של דבר הוא עלול לומר לה דברים מסוימים ישירות
ולא יבין למה זה נחשב להטרדה מינית.
עובדה שגם אשתו לא מבינה זאת.
זה הרי הכי בעייתי גם אשתו נותנת לו גיבוי, משום שזה אומר בקוד הגברי
שאם אישה אחת לפחות תומכת בזה וחושבת שזה בסדר גמור - הוא לעולם לא ישתכנע אחרת.
הוא תמיד יחשוב שהבעיה היא אצלך ואצל בתך ולא בו.

עקרונית, זה ילך ויגבר כי בתך כעת מגלה את המיניות והנשיות שלה.
אני מציעה לך רק להיות עדינה כדי לא לגרום לה להתבייש בזה
וליצור לה בעיות התייחסות לגופה.
אבל אל תהססי להרחיק אנשים כאלה ממנה פיזית.
זה תפקידך וזאת זכותך המלאה.

yaelli10

New member
בפעם הבאה לא הייתי הולכת איתו לבריכה

ההערות האלו לא במקום. גם את וגם משפחתך הגיעו לבריכה כדי ליהנות. וההערות המטופשות האלו רק מעיבות על ההנאה.
גם לא הייתי מעירה לבתי. מצטערת, הכל נעשה בתום לב, ואם בעלה של חברתך מאוד "רגיש" אז שלא יסתכל ושיישמור על ההערות האלו לעצמו.

pov2

New member
כמובן שההערות לא במקום

וגם אם הם נכונות- זו חוצפה להעיר לך על כך
אבל- קחי לתשומת ליבך שיש גברים שכן מסתכלים על ביתך מבחינה מינית ואם את לא רוצה שיביטו בה כך, אז למענה ולמען ביטחונה- רצוי שלא תעשה הופעות כאלו מול גברים/סוטים.
זה כמו שזכותך המלאה להסתובב חופשי ולבד ברחובות לוד בלילה, אך למען ביטחונך- לא תעשי זאת.

למעלה