אמרת חוכמה:

higashionna

New member
אמרת חוכמה:

הקאטה היא כמו שרשרת הרים. כאשר אתה מסתכל על ההרים את רואה את הפסגות המושלגות והמרהיבות שלהם. את הציפורים שחגים סביבם ואת העננים הלבנים שנחים ע פסגותיהם. ואתה מתפעל מהיופי. אך האמת היא שאף אחד לא גר בפסגות ההרים. האנשים גרים לרגלי ההרים, אותם אתה לא רואה כי אתה עומד רחוק מדי. אז לאחר שסיימת להתפעל מהיופי של ההרים, צריך לרדת לשורשיהם. את זה אמר דוד נתן

אהבתי. ועוד משהו על קאטה.

את זה שמעתי מאפי שליין (שיטו ריו / קובודו), ששמע ממורה שלו. ההבנה האמיתית משולה לארכיון ידע טמון בכספת. הקאטה משולה לנסיון לפצח מנעול קומבינציה. משך שנים אתה לומד איך לסובב אותו, להאזין לכל קליק ורחש קטן, ללמוד ולזכור את הרצף המתארך ומתמשך של קוד הפתיחה. ואז, יום אחד, לאחר שנים של לימוד, אתה מבין את המנעול, ויכול לפתוח אותו ללא בעיה. עכשיו, ורק עכשיו, אתה יכול לפתוח את הכספת ולהתחיל לקרוא, להתחיל ללמוד את האמת הפנימית האמיתית. איל.

higashionna

New member
מאוד יפה!

(איפה גר אפי שליין לא במודיעין במקרה?) לאחר אמרות כאלה קשה להאמין שקאטות כאלה חוברו על ידי אנשים יחידים! איך יכול אדם אחד לקחת מאות שנות מסורת ולקפל אותם בסדרת תנועות פשוטות?

כמה תשובות, או בערך תשובות

אפי שליין הוא תושב חיפה, ושם נמצא גם הדוג'ו שלו. שנית, מי אמר שקאטות חוברו ע"י אנשים בודדים? לדעתי, גם אם קאטה מיוחסת לאדם בודד כמפתחה, אני מניח שכל קאטה צמחה על בסיס תרגילים ו"מיקרו קאטות" קיימים. ובכלל - "סדרת תנועות פשוטות" היא בדיוק לא זה. היא לא פשוטה, אולי רק למראית עין. לי, אישית, יש יחס מאד אמביוולנטי לקאטה. כמי שמתרכז באיידו, קאטה היא חזות הכל, והכל הוא הקאטה. עם זאת, ואולי בגלל זאת, אני מודע למגבלות הקאטה ולסינטטיות שלה ביחס למקור שהיא אמורה לייצג. למה החליטו שאי אפשר יותר להתאמן בחרב על אסירים ואיכרים? איזה מין עולם זה? איל.

למעלה