אמרנו לכם...

E טי

New member
אמרנו לכם...

מאות טילים לעבר מדינת ישראל ועכשיו כבר פיגוע ואפילו יותר מזה חייל חטוף! אם תעברו פה על ההודעות בארכיון בזמן ההתנתקות תראו מילה במילה את כל הדברים שקורים היום. אבל לא, אתם בחרתם לעצום עיניים. בחרתם לברוח מהמציאות. ועכשיו תשאו באשמה. תרגכישו את נטל החיים שנלקיחים בגללכם. והחיים שעוד ילקחו בגלל הכניסה שתהיה לעזה. שכל זה יהיה על מצפונכם. אנחנו נקיים מאשמה, אנחנו עשינו הכל כדי שלא נגיע לזה. רק אתם אשמים. אשמים. ועכשיו אני רוצה שמישהו פה יסביר לי בצורה הגיונית וברורה. במה עזר הגירוש? מה הרווחנו? איפה הפסקת ירי הטילים שהבטחתם? (טיל אחד שיירה...) איפה הפסקת הפיגועים שהבטחתם? הברחות, מנהרות... מה הרווחנו? למה? לגרש אלפי אנשים מבתיהם, להרוס להם את החיים. וכל זה לחינם? אתם אשמים!

אתה צודק../images/Emo45.gif

אבל השמאל בחיים לא יודה שהוא טעה ! הוא מעדיף שימותו עוד יהודים, אבל חס וחלילה שיקרה משהו לערבים ! הוא ישר יקפוץ כמו עכבר מורעל ויגן על הרוצחים האלה.

Fleddermaus

New member
אף אחד לא אמר שהקסאמים יפסקו!

הפסקת הקסאמים לא היתה מטרת ההתנתקות, ואף אחד לא הבטיח דבר כה. לפחות כבר לא עפות מרגמות על אזרחים בהתנחלויות חסרות תוחלת, וחיילים לא מתים בשביל כיבוש חסר שחר. לא היה לנו דם מיותר בשביל להישאר בעזה, ואין לנו דם מיותר בשביל לחזור לשם. חבל שאתה מנצל את מותם הטראגי של החיילים הללו למטרות הפוליטיות שלך. זו דמגוגיה מלוכלכת מהסוג הגרוע ביותר.

בישבילך כול ארץ ישראל היא

התנחלויות חסרות תוחלת. במה שונה גוש קטיף מתל אביב ?

סלוניק

New member
במה היא שונה?

לכמה פלסטינים המתגוררים בת"א אין אזרחות ישראלית? כמה מהם לא יכולים לסוע בכבישים ליהודים? כמה מהם קמים לגלות צריח טנק בשכונה שלהם? מספיק כבר עם הסיסמה הזו, אנכרוניסטי משהו.

ארץ ישראל היא לא בגבולות ארץ ישראל

מי אתה שתיקבע איפה עובר הגבול ? מבחינתי (ומבחינת רבים אחרים) כול ישוב יהודי קטן ככול שיהיה, שווה בחשיבותו לתל אביב או כול עיר אחרת בישראל.

Vrock

New member
הבנאדם צודק, ת'כלס.

במקום שנוכל לחיות בשקט בגלל שיצאנו, אנחנו רק מתעלמים מהחזית החדשה שנפתחה לנו, וזה די קל, כי הצבא לא נמצא שם ובינתיים לא מתים שם, אז נותנים להם עמוד כל יום בעיתון ואז מדלגים עליו. ועוד יותר קל להתעלם מכמויות הנשק שיש לפלשתינים עכשיו, זה בכלל רחוק. הבעייה שהריבונות הישראלית מופרת, שישראל מזמן הפכה לשטיח ושהגבול בעזה הפך למרבד כניסה. הגבול נשבר יותר ויותר עם כל קסאם, והמוות חסר התוחלת היום הוא סיפטום של זה. ועם זאת, אנחנו עדיין עמוק בבוץ המדיני שבעזה, ועדיין מנהלים איתה קשר סדיר. ואלו בדיוק הדברים, שעל מזבח ביטולם הקרבנו את מתנחלי עזה. ליישוב עזה הייתה אותה לגיטימציה של יישוב שדרות, ות'כלס אותה הלגיטימציה של כל יישוב אחר בישראל. מתו כעשרים וחמישה אלף אזרחים וחיילים בשביל שנוכל להמשיך לחיות פה ב"ארץ הקודש", והאם כל זה חסר משמעות? ההגדרה של עלות החיים פה בדם היא דווקא המטרה העליונה של החמאס. הם מבינים, כמו שאנחנו צריכים להבין, שאם אנחנו נפחד להגן על חלקים מארץ ישראל (בין אם מוכרים או לא מוכרים. הרי ההכרה היא תירוץ, וחוסר ההכרה מקל על הפינוי. אבל זה לא מה שהפלשתינאים רוצים בתכל'ס. אפילו אתה מודה שהוברחנו משם בסופו של דבר.) ונסתכל על טילים ודם כעל רע הכרחי הנלווה לשכנינו הערבים, בסוף נארוז ונלך מפה. הבעייה של ישראל היא שהיא לא מצליחה להכיר בלגיטימציה של קיומה, ושהמנהיגים שלה נעשו מומחים בלדחות את הקץ לעוד קדנציה. שטחי יו"ש המיועדים לגירוש לא נמצאים באמצע קרב כמו ההתנחלויות בעזה, ולמעשה הם הוכיחו את עצמם אסטרטגית. אין שום סיבה לעזוב אותם. ועם זאת, האדריכל הראשי של הגירוש, ראש הממשלה אהוד אולמרט, יודע שהוא נבחר משום שהוא שכנע מספיק אנשים שגירוש יביא לשינוי כלשהו בקיפאון. עכשיו הלגיטימציה של הגירוש הזה הולכת ומתערערת, משום שהוא חסר טובה. הוא יביא לאפס הטבה ביחסים המדיניים שלנו הן עם הרשות והן עם העולם, הוא לא ישפר את הבטחון ולא יעזור בכלום, בעצם. רק יגרום נזק כלכלי ונפשי לכולנו. אנשים לא ממש ראו את זה פרופר, והעדיפו פינוי על דיבורים (פרץ) ועל כלום (ביבי), ועכשיו הם רואים שבעצם הפינוי לא יעזור לנו בכלום והוא רק נשמע רעיון מלהיב משמיעה ראשונה. אולמרט נחוש שלא להראות לציבור את נזקי ההתנתקות, ולכן מסרב להכניס את הצבא מחדש לעזה (פעולה שכזאת תחשוף את ההתנתקות בקלקלתה- הוא יהפוך למודע הן לארסנל שהפלשתינים צברו, והן לעובדה שאין לנו ברירה אלא לקיים נוכחות קבע בעזה כדי לרסן את הטרור.)ומובן שהדבר הזה ישמוט את הקרקע מתחת לרגליו. הוא יאבד את הרוב בממשלה בגלל המפלגות הרעבות שנחושות להפיל אותו ולתפוס כמה שיותר מהשאריות. הציבור יידחה את ההתכנסות, והקריירה של אולמרט גמורה. לנצח. לכן הוא מקריב את שדרות לקסאמים ואת הפלשתינאים לטילי חיל האוויר ולהפגזות. שנית, הדרישה של הפלשתינאים לקרקעות עליהן הן חיים היא אותה דרישה לקרקעות "הגירוש הגדול" של 47-48 שם גזלנו מהם את רוב שטח ישראל, ולחלקם יש עוד קושאן ומפתח, ולכן אני מתנגד לחלקיות של המילה "כיבוש" ומבחינתי זה הכל או כלום. ושלישית-ישראל, כפי שכבר אמרתי, חסרת תוחלת כמו ההתנחלויות בעזה. גם היא עמדה תחת התקפות בלתי פוסקו מצד השכנים שלה, ואם הדבר הנכון היה לארוז בעזה-אז נכון לארוז גם פה.

אני שונא הודעות כאלו....

אני קצת דיסלקטי, אז אני לא מצליח לקרוא הודעות כאלו ארוכות מבלי שיהיה בהם פסקאות...אני לא מצליח להתרכז מספיק.....

a b u y a

New member
לדיסלקטים יש בעיות קריאה

גם אם הטקסט נכתב בצורה מייגעת?

לא בדיוק.....

לכל תרופה יש תופעות לוואי, וריטלין משפיע על המח בעוד כמה דברים, ומבטל בצורה מסויימת חשיבה יצירתית, או יותר נכון מחליש אותה...... ולכן אני מעדיף להשאר עם הדיסלקציה הזאת ולא לקחת ריטלין....

רוני13

New member
חח...אני יודע לא התכוונתי ברצינות..

פשוט היום המערכת במקום להתמודד עם זה היא נותנת לילדים ריטלין.

למעלה