אמריקה

rannot

New member
אמריקה

שלום. הייתי רוצה לקבל המלצות על ספר טוב שמתרחש בערים הקטנות שבמרכז ארצות הברית. הייתי שמח לקרוא דברים שנכתבו משנות התשעים ומעלה אם ידוע לכם, אני מעונין לקבל מן הספר נקודת מבט מפוכחת. גם אם אין לכם בדיוק משהו שעונה על כל הדרישות אשמח לשמוע.

אפיפני

New member
יותר מוקדם משנות התשעים אמנם אבל

מספר על הפרברים הבורגנים של אמריקה תמיד- ג'ון ציבר נדמה לי ששניים מספרי הסיפורים הקצרים שלו תורגמו לעברית .

אפיפני

New member
דרך אגב אם אתה מוכן להרפתקאה של

אמנות סיפור מתמשך ויזואלי ולא דווקא ורבלי, אין כמו הציר אדוארד הופר לספר את סיפורה של אמריקה שאתה מחפש. אמן נפלא מהטובים לזמנו והכי אמריקאי שאפשר. ציור ריאליסטי משובח שמביא את הסיטואציות הקטנות והתמימות של אנשני המעמד הבינוני ושל אנשי התמימות בארצות הברית הלא עירונית ולא ניו יורקית.

lady_anne

New member
"אדון החצר" של טריסטן אגולף

מתרחש בעיירה אמריקאית קטנה במערב התיכון בשם בייקר, אשר רוב התושבים בה שייכים לעדת ה-Rednecks - אנשים לבנים קשי יום. העלילה סובבת סביב דמותו של ג'ון קלטנברונר, ילד שהתייתם מאביו בגיל צעיר אך מוכיח תושיה יוצאת דופן, מקים במו ידיו חווה חקלאית שעליה מתבססת פרנסת המשפחה, ובשלב מאוחר יותר מנהיג את מרד פועלי איסוף האשפה בעיר. תנאי המחיה בעיר הופכים לבלתי אפשריים, והספר אינו חוסך מהקורא תיאורים פלאסטיים של הפסולת הנרקבת של בית המטבחיים המקומי. הספר מתאר את הווי החיים בעיר האמריקאית הקטנה והקרתנית על שלל הטיפוסים שבה, תוך שימת דגש על הקשיים המלווים את הילד החריג, אשר נחשב לכזה בגלל חוכמתו ותושייתו.

ferlio

New member
../images/Emo91.gif

אני יכולה להמליץ לך על ספר שעונה לקריטריונים שציינת. אני קראתיו באנגלית אך ידוע לי שהוא תורגם לעברית. שמו "WHERE THE HEART IS" של מחברת בשם BILLIE LETS. ספר אנושי ומרגש, כל כולן מאוכלס בדמויות של האנשים המופלאים של עיר קטנה באמריקה התיכונה. קריאה מהנה!

ל א

New member
"אדם טוב קשה למצוא" פלנרי אוקונור

סיפורים עם נקודת מבט מפוכחת (בהנחה שהתכוונה לריאליזם נוקב, או סתם פסימיזם), אם כי נכתבו הרבה לפני שנות התשעים. הסופרת לא מרחמת על הגיבורים שלה ולא על הקוראים.

rannot

New member
נשמע בכיוון.

כן, מה שאני מחפש זו נקודת מבט מפוכחת. הרצון שלי בספרים מאוחרים (שנות ה90 פלוס) בא מהרצון לבחון את המתרחש באותם עיירות לאור תקופה שמוכרת לי ממהלך חיי. כשאני קורא ספר שנכתב מלפני מאתים שנה קשה לי לסנן את הרומנטיקה של הכותב אל מול המציאות ששררה. מה גם שאני חושב שהעשור האחרון מתאפיין בהצגה מאד בוטה של הדברים, מאד נזהרים לא להיות צבועים או דביקים, זה מה שחיפשתי, משהו שגם יהווה איזה מסמך תרבותי על מה שקורא שם באמצע של ארצות הברית, שלעיתים נראית לא מחוברת לחופים (ניו יורק, לוס אנג'לס, פלורידה). הספר שהמלצת עליו נראה כמו מה שחיפשתי. לא ציינת עם זה ספר טוב, או האם נהנית ממנו.

ל א

New member
קראתי מזמן

כך שאני לא זוכר יותר מדי. אני ממליץ עליו בהסתייגות. כמו דיסקים של פי ג'יי הארווי: רואים שהן מוכשרות (פי ג'יי ופלאנרי), אבל לא תמיד הן פוגעות. במקביל, יש בהן צד מעיק שנובע מעודף רצינות או יומרנות והיעדר מוחלט של חוש הומור.

rannot

New member
דה בוק אוך לייף - אהל הרטלי

יצא לך לראות? זה קצת גולש לפורום סרטים, אבל הזכרת את פי ג'י הרווי בפורום ספרים... היא משחקת שם את מגדלנה, בת זוגתו של ישו.

ל א

New member
ראיתי

לא זכור לי שהתרשמתי במיוחד, למרות שאני אוהב את האל הארטלי בד"כ. זה מין סרט כזה שהשחקנים עסוקים יותר בלעשות פרצוף חמוץ מאשר ליצור משהו שעלול בטעות לעניין.

למעלה