אמרו לכם פעם

אמרו לכם פעם../images/Emo5.gif

"אמא, אני מקווה שלא כל האמהות כמוך. את לא כל כך טובה אליי. אם את מסכימה לי אני אחפש אמא אחרת, אולי." (בן השש, אחרי שכעסתי עליו ש"מרח" את ההתלבשות לפני שבת (היה עסוק, שיחק ב"ספינרס") ופיספס את הזמן שצריך לצאת לבית הכנסת ובעלי יצא בלעדיו.) אוי...

לא, אבל כן אמרו לי שאני מכשפה...

אני כבר לא זוכרת מה הייתה הסיטואציה מרוב הלם...

מירי,

New member
אני לא חבר שלך

אני חבר רק של אבא ודוד , או אני לא חבר של אבא ואמא רק של דוד וכל מיני וריאציות נוספות... אב הוא "רק" בן 4 אז אני מאמינה שעד גיל 6 גם זה יבוא....

עירית ל

New member
זה היה טקס קבוע עם אמא שלי

כשהייתי כועסת עליה הייתי מחפשת אמא אחרת. היינו עוברות אחת אחת על כל האמהות בבניין ובכל אחת הייתי מוצאת חסרונות, עד שבסוף הייתי "מתפשרת" ומסכימה להשאיר אותה בתפקיד.

ומה את אומרת על זה היום?!

כלומר, הוא ישנא אותי כשהוא יגדל?! הוא יצטרך ללכת לפסיכולוג בגללי?!

לאה_מ

New member
נדיה, את מכירה את הספר

"האפרוח שהלך לחפש לו אמא אחרת"? (נדמה לי שזה השם, אולי אני טיפה משבשת). אני זוכרת אותו מילדותי. יש לי תחושה שאם אקרא אותו עכשיו הוא יחריד אותי (אולי לא), אבל הספר הזה היה מאד אהוב עלי בילדותי, והוא מדבר בדיוק על השאיפה הזו של הילד למצוא אמא אחרת, טובה יותר. אמא אחרת לא מצאתי, והיחסים שלי עם אמי (ובכלל עם הורי) מצויינים, אז כנראה שזה לא היה נורא שמאד הזדהיתי עם האפרוח מדי פעם...

עירית ל

New member
מה פתאום? ../images/Emo12.gif

הלוואי על כולם היחסים ביני לבין אמא שלי. היא האמא הכי טובה בעולם! זה רק מראה שכשהילד כלוא בתוך רגשות "רעים" (במרכאות כי הם טבעיים) כאלו, האמא צריכה לראות מעבר, לשים דברים בפרופורציות, ואפילו לגלות את המשעשע בסיטואציה. אמא שלי הלכה איתי והפכה את זה למשחק, לצחוק, וכך הוציאה את העוקץ מהכעס שלי עליה.

נעה גל

New member
"את אוהבת רק את איתמר"

"את רוצה שהילדה שלך תבכה?" "לא אכפת לך מהילדים שלך" ועוד כהנא וכהנא פנינים (שמגיעות בדרך כלל אחרי שלא הסכמתי שיאכלו את הממתק ה-18) האמת נדיה - המשפט של הילד שלך מדהים. תראי איזו חשיבה חברתית. הוא חושב על כל הילדים לא רק על עצמו - "אם לי רע, אני מקווה שלפחות האחרים נהנים". לא מקסים?

אפרת_ח

New member
"הלוואי שאבא יגור בבית אחר" ../images/Emo8.gif

לא שהיא לא אוהבת שאבא בבית - פשוט במסגרת נושא יום המשפחה דיברו יום אחד בגן על אבות שגרים בבית אחר (יש לפחות 2 בגן).

אני פתאום נזכרת שכשהייתי בת 5

שאלתי מתי כבר אבא שוב נוסע מהבית (הוא היה נעדר מדי פעם בענייני עסקים) אימא שלי נחרדה ועד היום זה קשה לה להזכר בכך. ופתאום זה נראה לי כל כך טפשי...מה קרה לי, מה אני נלחצת מילד קטן שנעלב?! אני חושבת אבל שבפעם הבאה אני אסביר לו שזה גורם לי להרגיש רע מאוד, וכשהוא כועס שיגיד שהוא כועס ולא שאני אמא רעה והוא רוצה אמא אחרת. או שלהפך, לזרום איתו? אבל אני לא מרגישה שאני מסוגלת...זה כל כך לא נעים... אגב לאה, הסיפור על האפרוח שהלך לחפש אמא אחרת (אני זוכרת אותו כמעט בעל פה מרוב שסיפרתי אותו)-נזכרתי שגם ברוסית יש סיפור דומה רק שאת העכברון הטיפשון שמחפש אימא אחרת אכלה החתולה בסוף הסיפור. האכזריות הרוסית בהתגלמותה. מה פתאום אמא שלי סיפרה לי סיפורים כאלה?! לא מתאים לה.

ימימה

New member
מבט אחר על האפרוח שחיפש אמא אחרת

אני לא אוהבת את הסיפור הזה. לדעתי, לשלוח את הילד (וברור לי שאת לא שלחת אותו, נדיה) לחפש אמא אחרת כשהוא כועס על אמא שלו, זה כמו להגיד לו שאמא לא אוהבת אותו כשהוא כועס עליה, שהיא לא מוכנה/יכולה לקבל את הכעס שלו. אני תמיד נזכרת באחותי, הבוגרת ממני בהרבה שנים, שהיו לה חיים לא קלים, והיא אשה צינית מאד. ביתה הקטנה היתה מטיחה בה שהיא לא אמא טובה, בניסוח כזה או אחר, ואחותי, שכנראה נפגעה מאד מהמילים (וזה פוגע, גם אם אלו "רק" ילדים, וגם אם "הם לא מתכוונים"), היתה עונה לה בציניות, שאם כך אולי היא יכולה לחפש לה/לקנות בשוק אמא אחרת, יותר טובה. כנערה צעירה ששמעה את זה מהצד, אני זוכרת שחוויתי את התגובה הזו כמו חריקה של גיר על לוח - משהו שעשה לי צמרמורת, שאי אפשר לשמוע אותו, כמו ש-כך אני חושבת - הבת שלה חוותה את זה. כמו דחיה. כבר אז היה לי ברור שאני לעולם לא אגיד את המילים האלו לילדי. ולא שלא שמעתי כבר שאני אמא רעה, בניסוח כזה או אחר, ולא שלא הרגשתי פגועה מהמילים, לפעמים (תלוי כמובן בהקשר). אבל לי חשוב להבהיר לבת שלי שאני אמא שלה, לטוב ולרע, גם כשהיא כועסת עלי, וגם כשאני כועסת עליה - והרי אלו שני צדדים של אותו המטבע. שגם אם היא "מוכנה" לכאורה להחליף אותי, אני נשארת שם, שלה ובשבילה. כי הרי אם אני מסכימה כל כך בקלות שיחליפו אותי, אולי לא איכפת לי כל כך ממנה? אולי אפשר להחליף גם אותה? טוב, עכשיו שהפסיכולוגים יחגגו על זה...

נעה גל

New member
ומצד שני, מה את עושה עם הרגשות האלה

של "אני רוצה להחליף אמא"?

מחשבה

למה שלא ניקח עצה מ"איך לדבר לילדים" שנאמרה בהקשר אחר ונשדרג אותה?? הוא כועס ואומר "אני רוצה להחליף אמא?", לחייך אליו ברוגע ואהבה ולשאול "באיזה סוג של אמא היית רוצה להחליף אותי?? באמא שצועקת פחות? באמא שמרשה כל היום לאכול ממתקים?? וואו היא נשמעת כמו אמא ממש כייפית!! היא בטח גם תרשה לך ללכת לגן בפיג'מה ולהזמין כל יום פיצה בטלפון!!" עם ילד בן שש, יש לי הרגשה שהאוירה הלחוצה והלא נעימה תתחלף בחיוכים וצחוקים. הוא יבין את המחשבה האבסורדית ולא תהיה שום העלבות או ציניות מצד האמא. שווה לנסות??

נעה גל

New member
כן. בדיוק קראתי גם את ההודעה של

עירית ל ואני חושבת שיותר מתאימה לי הגישה הזו. sorry ימימה (וריניני
) אבל, קיבלתי קצת תחושה שיש כאן השלכה של תחושה אישית שלכן (טוב, אני אדבר רק אל ימימה כי היא זו שכתבה). בעיקרון, אני מקווה שאני אהיה מספיק רגישה לדעת האם חילופי דברים כאלה (או הקראת סיפור בנושא) היא בעיתית עבור הילדים שלי ואם כן, לתת להם את הביטחון שהם זקוקים לו. האמת היא, שאם כן, אז אני חושבת שצריך לנקוט בעוד כמה "חיזוקי אמון" עם הילדים ולא רק מה שאת ציינת. ואם לא, אז זו יכולה להפוך להיות בדיחה. אני באופן אישי לא זוכרת שההצעות הנדיבות של אימא שלי ללכת להחליף אותה העלו לי מחשבות שיכולים להחליף גם אותי ודברים מהסוג הזה. האמת? עד היום אני רוצה לפעמים להחליף את אימא שלי
.

אוי !!!יש לי ספר כזה!!! תודה

שהזכרת לי! יש לנו ספר של אלונה פרנקל ("הסיר של נפתלי") שקוראים לו "אמא פילה". זה בדיוק עובד על הקטע הזה. "איזה כייף אם אמא שלך הייתה אמא פילה". הוא קצת ציני מדי בסוף אז אפשר לאלתר לו סוף אחר, מי שרגיש.

Shellylove

New member
עוד לא אמרו לי

אבל שלי רק בת שנתיים, אז יש למה "לצפות". אני מניחה שיהיה לי קשה לעצור את העלבון הטבעי אבל כמו שאמרת, זה באמת לא לעניין להיעלב מילד בן שש שכנראה בודק עלייך את כוחן של המילים שלו. אולי אפשר להגיד לו: "אבל אני לא מוכנה להחליף אותך בשום ילד אחר" (וגם את הרעיונות של עירית מאד אהבתי).

למעלה