אמרות ופילוסופיה

tebetha

New member
אמרות ופילוסופיה

היי, מקווה שתוכלו לעזור לי. אני מעצבת את החדר שלי בסגנון המזרח הרחוק,עם רהיטים כהים ונמוכים,מוטיבים של במבוק וציור אותנטי כזה, של הרים אפופי ערפל, בסגנון סיני. בכל מקרה, רציתי להוסיף אמרה, פתגם, מעין "משפט חכמה" בקליגרפיה, בסינית. וכאן השאלה שלי, האם אתם יודעים איפה ניתן למצוא מקורות כאלה לכתבים, שאני אוכל לראות גם את התרגום וגם איך לצייר את זה? תודה מראש, מרינה

Mei11

New member
יש לי אמרה אקטואלית

של קונפוציוס. 子曰:道之以政,齊之以刑,民免而無恥;道之以德,齊之以禮,有恥且格 אמר החכם: אם העם נשלט על ידי חוקים והסדר נשמר על ידי עונש, העם ינסה להמנע מעונש אך לא תהיה לו כל בושה. אם ישלטו בהם בעזרת המוסר וישתמשו בטקס כדי לשמור על הסדר, תהיה להם בושה והם יהיו טובים. באנגלית זה The Master said, "If the people are governed by laws and punishment is used to maintain order, they will try to avoid the punishment but have no sense of shame. If they are governed by virtue and rules of propriety [ritual] are used to maintain order, they will have a sense of shame and will become good as well." אבל ברצינות, זה משימה לא פשוטה. קליגרפיה היא אמנות שדורשת אימון של שנים, ולפחות היכרות כלשהי עם הסימניות הסיניות. אם את עדיין סגורה על זה, יש את האתר הזה, תיכנסי לreadings ותוכלי למצוא שם קלסיקות בסינית ובתרגום לאנגלית. יש חנות בשם "ליאן" בנחלת בינימין בת"א, ושם אפשר לקנות קליגרפיות יחסית לא יקרות.

tebetha

New member
תודה, אבל...

הכוונה שלי היא יותר לפתגמים קצרים, כמו guidelines לחיים כאלה. כמו באתר הזה. יש עוד מקומות כאלה?

Mei11

New member
החיים, הוראות שימוש

(ספר צרפתי, דוקא) לא, לא מכירה עוד אתרים כאלה. בהצלחה.

למעלה