סיכום אמצע שלי (ארוך) (מאד)
* הערה - כתבתי את זה לפני ששמעתי על הפציעה של לורד ביירון שיהיה לפחות חודש בחוץ. זה כמובן משנה את התמונה לגבי ג'קס, אבל החלטתי לא לשנות את מה שכתבתי - שיהנו קצת אוהדי ג'גוואדס (יש כאלה) מאוויר הפסגות הנדיר של המקום ה- 10. אחרי שעברנו פחות או יותר את אמצע הדרך, ככה לדעתי נראות הקבוצות. אני מחלק את הדירוג שלי ל - 5 קבוצות של חוזק. החלק הראשון של המעולות באמת : 1. פילי (7-0) 2. ניו אינגלנד (6-1) 3. פיטסבורג (6-1) 4. הג'טס (6-1) פילי היא היחידה הלא מנוצחת, והיא עברה שני מבחני אופי גדולים מאד בשבועיים האחרונים. היא ניצחה במגרש חוץ מול קבוצה שנלחמה, כשהיא עצמה לא היתה בשיא הכושר, והיא ניצחה הגנה חזקה שבאה לעצור אותם בכל מחיר. למה הפטס לפני הסטילרס ? למרות שהחולשות במשחק הריצה של ניו אינגלנד נחשפו בגדול (גם בהגנה וגם בהתקפה) וביג בן ממשיך להיות ענק, עדיין על הקווים לאחת יש את ביל ביליצ'ק שידע לעשות סדר, וממול יש את ביל קוהר, ש ... טוב עדיף לא להיכנס לזה. אבל ביליצ'ק הוא לא. הג'טס נמצאים פה כי ההפסד היחיד שלהם היה לקבוצה שמדרוגת מעליהם, וגם זה היה אחרי קרב שקול. נכון ששאר היריבים שלה היו בינוניים ברובם, אבל הם ידעו לנצח אותם, וזה לא פחות חשוב. החלק השני - קבוצות טובות מאד ,אבל עם חיסרון אחד גדול שמונע מהם לעשות את הצעד הבא. 5. הג'איינטס (5-2) 6. אינדי (4-3) 7. מינסוטה (5-2) 8. אטלנטה (6-2) 9. קנזס סיטי (3-4) מעניין מאד, שהחיסרון הבולט של 4 מהקבוצות הללו, הוא בהגנה. זאת אולי הסיבה העיקרית שהג'ינטס מדורגים ראשונים בקבוצה הזאת. כי הם מוציאים את המקסימום האפשרי ממה שיש להם, וממעטים לטעות. החיסרון שלהם - שהכלים ההתקפיים לא ברמה הגבוהה (למרות העונה המפתיעה לטובה של טיקי ברבר), וההגנה עדיין לא כמו של הגדולים באמת. לצערי הרב - ברוכים הבאים לליגה קנזס. העובדה שהכומר שם, משנה את כל התמונה. אבל ההגנה, ההגנה. מה יהיה עם ההגנה. הם מדורגים אחרונים בקבוצה כי בכל זאת יש להם כבר 4 הפסדים והם יכולים להרשות לעצמם רק עוד אחד עד סוף העונה אם הם רוצים יתרון ביתיות בסיבוב השני. שלוש האחרות, אפשר להחליף בינהן ובסדר שלהם. זה מה שנראה לי הסדר כרגע. החלק השלישי זה של קבוצות טובות שיש להן סיכוי להיות טובות מאד, אבל הן לא מממשות את הפוטנציאל (מלבד הקבוצה מספר 10 - ראו הסבר מיד) 10. ג'קסונוויל (5-3) 11. דנבר (5-3) 12. סיאטל (4-3) 13. סנט לואיס (4-3) 14. בולטימור (4-3) 15. סן-דייגו (5-3) ג'קסונוויל הם over-achivers קלאסיים, אבל הם עוד לא מספיק טובים להיות בחלק השני. כשהם בשיאם וכל אחת שמדורגת מעליהם גם בשיא - הם יפסידו. לדנבר בשני ההפסדים האחרונים נראו אנמים לגמרי, לסיאטל יש רצף של 3 הפסדים, סנט לואיס הצליחה להפסיד למיאמי. הסדר שלהן הוא כזה כי מי שנותנת להתקפה של מיאמי להתפוצץ עליה ישל ה מזל שהיא מדורגת כל כך גבוה. גם דנבר וגם סיאטל הפסידו לנמושות הליגה (אריזונה וסינסינטי), אבל לפחות לסינסי היתה מוטיבציית שיא בגלל שזה היה ה MN הראשון אצלהם בבית מזה 15 שנה. לסיאטל אין את התירוץ הזה אפילו. בולטימור לא תיפול מהקבוצה הזאת כל עוד ההגנה שלה תישאר, אבל היא גם לא תטפס כל עוד ההתקפה לא תשתפר. סן דייגו במזל נכנסו לקבוצה הזאת. דרו בריס בכלל לא היה בתוכניות שלהם לפני העונה, ועכשיו הוא יביא להם בחירת דראפט גבוהה בטרייד בסוף העונה. והשילוב של קווטרבק נורמלי עם LT 2 הוא משמעותי. יש להם בעיות בהגנה, אבל בינתיים הם מצליחים להעלים אותם, ולכן הם שודרגו לקבוצה הזאת. החלק הרביעי, הוא של קבוצות בינוניות, שביום נתון יכולות לעשות הרבה נזק, אבל יש להן הרבה חסרונות ובעיות 16. גרין ביי (4-4) 17. יוסטון (4-3) 18. דאלאס (3-4) 19. דטרויט (4-3) 20. קליבלנד (3-4) 21. טנסי (3-5) 22. ניו אורלינס (3-4) אני מצפה שאוהדי גרין ויוסטון יגיבו בחמת זעם, אבל צ'טערת. עד עכשיו - זה מה שיש מהם. עליות וירידות. אם שתי הקבוצות הללו יוכיחו קצת יותר קונסיסטנטיות, אם הם יוכיחו שהם מסוגלים לשחק גם הגנה טובה וגם התקפה טובה ביחד באותו משחק, הם יתקדמו. עד אז זה לא יקרה. אתם יודעים מה - אם יוסטון תנצח בשבוע הבא בדנבר, אני אודה שהם כבר השנה באמת קבוצה טובה. אותו כנ"ל לגבי גרין ביי. אם הם ינצחו השבוע, אני מבטיח לרוץ בעירום מלא ! (הימור בטוח בהתחשב בכך שיש להם שבוע חופש ...) לגבי השאר - יום אסאל יום בסאל. דטרויט עוד לא שם, דאלאס עם מושב הזקנים בהתקפה כבר לא שם (רק עלו וכבר נפלו), והאחרות יכולות להגיד תודה שהם לא מדורגות יותר נמוך. והחלק האחרון. נמושות הליגה. חלקן עקב מכת פציעות, חלקן פשוט כי הן עלובות. בכל מקרה, כל מילה נוספת מיותרת. 23. וושינגטון (2-5) 24. שיקגו (2-5) 25. קרוליינה (1-6) 26. בופאלו (2-5) 27. סינסינטי (2-6) 28. טמפה ביי (2-5) 29. אריזונה (2-5) 30. אוקלנד (2-6) 31. סן פרנסיסקו (1-6) 32. מיאמי (1-6)