אמצעי מניעה

אמצעי מניעה

שלום, אני בחורה בת 35 שעברה לפני קצת יותר משנה ניתוח להסרת מוקד אפילפטי מהמוח. ראשית ברצוני לומר לחבריי לפורום כי יש תקווה !!! הניתוח עבר בהצלחה ואני נולדתי מחדש... כל בוקר אני אומרת תודה למזל שהיה לי להיות מטופלת ע"י הצוות המקצועי והמוכשר שטיפל בי באיכילוב... ועכשיו לעיקר השאלה- כל חיי נמנעתי מלקחת אמצעי מניעה בעלי השפעה הורמונלית כגון גלולות, שכידוע אינם טובים לאפילפסיה. היום לאחר הניתוח אני עדיין מקבלת טגרטול במינון 200 מ"ג (אוטוטו יורדת גם מהמינון הזה). אני מחפשת אמצעי מניעה מתמשך ולא מקומי שאוכל לקחת, שהשפעתו ההורמונלית חלשה, אם בכלל קיימת. אינני יודעת האם לאחר הניתוח מותר לי לקחת אמצעי מניעה כגון גלולות, מדבקה, התקן, או המוצר החדש- טבעת Nuvaring. בדקתי אצל גניקולוגים אך למרבית הצער קיים ניתוק בין תחום הגניקולוגיה לתחום הנוירולוגיה, ומרבית הגניקולוגים לא ידעו לענות על שאלתי. אשמח לקבל תשובה מאנשי המקצוע + בחורות המודעות לאמצעים מתאימים באפילפסיה או שאף עברו ניתוח כמוני וכבר הומלץ להן אמצעי המניעה שניתן לקחת לאחר הניתוח. אשמח מאוד להתייחסותה של ד"ר קיפרווסר האגדית !!!!!!!!!!!!!!!! תודה על העזרה.

חייםלוי

Member
מנהל
אני שמח שהניתוח הצליח ושאת מרגישה

עכשיו טוב \ד"ר קיפרווסר ביקשה לדחות את השרשור אתה לשבוע הבא והיו יתקיים ביום חמישי הבא. אני מציע שתפני לנוירולוג מומחה בעניין אמצעי מניעה. כמובן שאם מישהי מבנות הפורום תעלה הצעה נשמח לשמוע.

התור לפרופ' נויפלד מאוד רחוק...

שלום חיים, תודה על התגובה המהירה. יש לי תור לעוד מס' חודשים לפרופ' נויפלד. מה עד אז ??? אילו היה קל להשיג תור מהיר לאפיפתולוגים שהתמחותם היא באפילפסיה ככלל ולא רק בתחום הנוירולוגיה, לא הייתי מחפשת בשעה זו פתרון. בעבר הייתי אצל נוירולוגים והם לא ידעו לענות לי על כך כי זה יוצא מהתחום שלהם. לכן אני מחפשת אפיפתולוגים שמרחב פעילותם הוא בכל התחומים הנוגעים לאפילפסיה.

חייםלוי

Member
מנהל
במאמר טלפונים חשובים בצד שמאל של

המסך יש רשימה של אפילפטולוגים. כדאי לבדוק. קרוב לוודאי שמחר יענו לך גם נשים הגולשות בפורום בנושא זה.

חייםלוי

Member
מנהל
הניתוח אינו מתאים לכל אחד

א. האפילפסיה צריכה להיות מוקדית, כלומר יש מוקד מוגדר שניתן לזהותו בבירור. ב. המוקד נמצא במקום כזה שאם מסלקים אותו לא נגרם נזק קוגניטיבי או אחר. למשל אם נמוקד נמצא במרכז הדיבור אי אפשר לסלק אותו משום שאז האדם יהיה אילם וכד'.

honey2000

New member
שלום

ברכות והרבה הצלחה. רציתי לדעת מתי כן אפשר להסיר מוקד אפילפטי ומתי לא? מי יכול לעבור את הניתוח הזה?אשמח לתשובה

ענת71

New member
אם יש פגיעה משני הצדדים של המוח.

לא ניתן להוריד את המוקד האפילפטי זה יכול לגרום: לעיורון איבוד שמיעה דיבור וכדומה. לפני כמה שנים הייתי מועמדת לניתוח אך לצערי יש לי פגיעה משני הצדדים של המוח.

ההתאמה לניתוח נשקלת ונבדקת לאורך

תקופה ארוכה, מתבצעות בדיקות רבות. במשך שנה עברתי בדיקות ואף ניתוחים לצורך בדיקות התאמה לניתוח. אפילו מס' ימים לפני הניתוח עדיין עלולה היתה להתקבל תשובה- לא מתאימה לניתוח. צריך להבין כי מדובר במוח- אזור בעל השפעה רבה ביותר על גופנו וטעות קטנה יכולה לגרום לאיבוד מיומנויות כלשהן לכל החיים. אם המוקד נמצא בצד הדומיננטי של יכולות כלשהן, לרוב, לפי מידת הסיכון, לא יתבצע הניתוח. אך לפני כל נושא הניתוח נבדקת האפשרות לתרופות אחרות, ורק לאחר שהחולה מוגדר כ"חוסר איזון תרופתי", כלומר- אף תרופה לא מונעת ממנו התקפים, אז מתחילים לבדוק את האפשרות לניתוח. המגמה היא לא מיד לגשת לניתוחים, זוהי התערבות נוירוכירורגית לא פשוטה, ואם ניתן להימנע מניתוח ע"י החלפת תרופה, זה עדיף.

a v i 6 0 2

New member
למי שיש אפילסיה כללית לא יכול

לעבור ניתוח כזה. כמו שיש לי.

ruthty

New member
אני שמחה בשבלך

אני לא מבינה למה את לא שמה טבעת

רותי

בכרטיס שלה כתוב שהיא רווקה, לא מומלץ לשים התקן תוך רחמי לנשים רווקות,רק לנשים לאחר לידה ולכן אין לה התקן. עם גלולות אפשר להסתדר לשם כך צריך רופא נשים מומלץ ע"י הנוירולוגית שלה. אך בגלל שהיא מראש לא מעוניינת בגלולה זאת בעיה לא קטנה. חיבוק

למעלה