אמצעי מניעה

אמצעי מניעה

שלום לכולן. קודם כל תודה על כל העצות בנושא הנקה וחזרה לעבודה, מהיום אני אתחיל בשאיבות, ואני מקווה שאצליח. יש לי שאלה נוספת: האם מותר לקחת גלולות למניעת הריון בתקופת ההנקה? ונורופן לכאבי ראש מותר?? תודה מראש על התשובות.

גלולות הפמולן מיוחדות לתקופת ההנקה

אקמול מותר, נורופן אני לא יודעת. את יכולה להתקשר למספר הבא לפרום´ מרלב בבלינסון כדי לברר 9377474 - 03

noa2

New member
נורופן אסור בהריון כי-

הוא שייך לקבוצת תרופות שעלולות לסגור פתח בין מחזורי הדם הריאתי והכללי שקיים בעובר והוא נחוץ כל עוד אין נשימה עצמית. אחרי הלידה, אין שום מניעה להיעזר בו.

נירית1

New member
שיהיה בהצלחה עם השאיבה -

ולגבי הגלולות פומלן מותרת בהנקה

zimes

New member
נורופן מותר

לגבי פמולן - אלה גלולות שמיועדות לנשים מיניקות, אבל עדיין, יש נשים שמדווחות על שינוי בכמות החלב בעקבות נטילת הגלולות. אם את תנסי - תהיי עם היד על הדופק. (לי לא היה אומץ לנסות).

צימס, אין החמרה לגבי מה מותר בהנקה,

לעומת הריון? אני הבנתי שבהריון מותרים יותר דברים מתקופת הנקה.

zimes

New member
לא ידעתי שאסור בהריון

בתותחים כאלה השתמשתי רק לכאבי מחזור ולחום של הסתימות בהנקה.

inbale

New member
בהריון אסור החל משבוע 34

כיוון שכל קבוצת התרופות הללו ששיכות לקבוצה בשם NASID ומשמשות כנוגדי כאבים עלולות לגרום לסגירה של העורק המוביל מהלב לריאה בעובר. אין לזה שום קשר להנקה ומותר נורפון בהנקה.

דיאנה1

New member
זה לא עניין של החמרה לעומת ההריון.

מדובר על מנגנונים שונים: האם החומר עובר את השיליה בהריון, והאם הוא עובר לחלב אם בהנקה. לכן לגבי כל תרופה צריך לבדוק לחוד בהריון ובהנקה ולא לסמוך על זה שמותר שם אז מותר גם כאן ולהיפך. אגב נורופן ודומיו (אדקס, אדוויל) מותר בהריון עד השבוע ה 30. בהנקה אין בעיה.

נאמר לי שנורופן מותר../images/Emo101.gif

אני הייתי בשבוע שעבר אצל ד"ר ליבוביץ´ מאודים בגלל דלקת בציצי. היא אמרה לי לקחת נורופן או אדוויל או אדקס, ואם היא אומרת היא בטוווווווווח יודעת, לא? מקווה שעזרתי מיכל

צאובר

New member
עפ"י ההריופון - נורופן מותר

בדיוק לפני שבועיים התקשרתי לברר, בעקבות שרשור אחר שהיה כאן. (ואפילו הוספתי את האינפורמציה לשרשור, אבל זה בטח היה אחרי שהוא כבר שקע בתהומות הנשייה...)

למעלה