אמפתיה- מתי?

אמפתיה- מתי?

שוב אני... הגוזל כזכור בן 4. מוזר לי שאני לא רואה אצלו אמפתיה לכאבם של אחרים. למשל, אם ילד שהוא מכיר יפול ויבכה הוא יחייך ואם מדובר באחותו אפילו יצחק
. אנחנו אומרים : "מסכן, כואב לו" וכד' אבל זה לא משתנה. אני לא בטוחה שזה קשור לגיל, כי אחותו (בת 2), בסיטואציה דומה- דוקא תרצין ותגיב בהזדהות. מנגד, אם כועסים או פוגעים בחבר אהוב (בגן) הוא יזדעק להגנתו... מה עושים?

zimes

New member
איך הוא מתיחס לנפילות שלו?

האם יש מישהו מהמטפלים בו (גננת, סבתא) שמתיחס כך לנפילות? ממה שכתבת, לא נראה שאין בו יכולות אמפתיות, אלא שיש הבדל בין התחושות שלו לגבי נושאים שונים. יש תקווה

shi2

New member
היי........

הבן שלי בן ארבע וחצי. בכל פעם שמישהו נופל או מקבל מכה- הוא מתגלגל מצחוק בקול רם...
עד עכשיו, לא נראה לי שמשהו בהתנהגות הזו לא בסדר... נראה לי סביר בגיל הזה, לא?

לאה_מ

New member
נשמע כמו חובב סלאפסטיק... ../images/Emo6.gif

את לא מתארת ילד לא אמפתי, שהרי אמרת בעצמך שאם כועסים או פוגעים בחבר אהוב הוא נזעק לעזרתו. אז יכולת אמפתית יש. זה שמצחיק אותו שמישהו נופל? מה אני אגיד לך... סרטים שלמים מבוססים על הומור מהסוג הזה, לא? אז כנראה שיש מי שחושב שזה מצחיק...

אכן, התכנית האהובה עליו

היא 'פיספוסים'- הוא היה מחכה לזה כל השבוע ונקרע מצחוק בצפייה בה... אבל ברצינות- זה ממש לא נעים כשהוא עושה את זה בחברה / במשפחה!

לאה_מ

New member
לא נעים - אבל אני לא חושבת שזה חריג

ולא נראה לי שזה מעיד על כך שהוא יגדל להיות אדם לא אמפתי. גם ההנאה מסלאפסטיק מתמתנת עם השנים.

למעלה