אמפלוסיבי

סולה1

New member
אמפלוסיבי

אני אמא לבן שמונה לאחר ברורים והתלבטויות החלטנו להתחיל לתת לו ריטלין למרות שבבדיקת טובה התוצאה היתה גבולית ציון -1.95 אנחנו נותנים לו כדור הרטלין בבוקר ב- 7.45 והוא חוזר מבית הספר ב- 14.30 לכן לא הרגשנו שינוי פרט למה שהוא מספר שהוא מקשיב למורה יותר ומתרכז יותר במבחנים ושהוא מאושר יותר. ביום שישי האחרון הלכתי לאסוף אותו מביה"ס ובמקרה פגשתי את אחד המורות שלו שכל הזמן התלוננה על התנהגותו הבלתי נסבלת בכיתה כלפי חבריו אתמול היא אומרת לי רציתי שתדעי שהבן שלך השתנה נורא מזה שבועיים הוא נהיה שקט חביב מקשיב ומשתתף בשעורים הוא ממש תלמיד למופת וכמובן שהיא אינה יודעת שבדיוק מלפני אותם שבועיים הוא התחיל לקחת ריטלין. ומאז שהוא לוקח ריטלין הוא התחיל להגיד אמא אני אוהב את בית הספר התחלתי להנות התחיל להיות לי חברים. אני כמובן מאוד מאוד שמחתי על המחמאות שהמורה נותנת לבני ושמחה שבני מתחיל למצוא את עצמו ולאהוב את בית הספר ושהתחיל להיות לו חברים אך מצד שני נורא פחדתי מהעובדה שרק עם ריטלין הוא מסוגל להיות כך שאלתי 1. עד מתי יצטרך לקחת ריטלין ? 2. לאור העובדה שהוא בעצמו מרגיש יותר טוב עם הכדור האם יש סיכוי שיפתח תלות פסיכולוגית לכדור ושלא יוכל לתפקד בלעדו? 3. מה עם שאר היום אנו מאד סובלים בבית מהאמיפלוסיביות שלו. תודה

קושי גם בבית

אני מציעה לעבור לקונסרטה זה ליותר זמן כ-12 שעות ולכן יכול גם שיפור בבית ולא רק בזמן השהות בבית הספר.

מאושר יותר,מקשיב ואוהב ללמוד../images/Emo6.gif

אלו הם שלושת העיקרים שקפצו אליי מתוך כתיבתך. אני חושבת שבהם גם מענה לשאלותייך. גם עם חלקית. בשארית היום, לא רק אתם סובלים, אלא ובעיקר- הילד שלך סובל. התסכולים שהוא רוכש במסגרת הביתית, אינם שונים מין התסכולים איתם התמודד עד לפני שבועיים בבית הספר. לדעתי, אלו אפילו משמעותיים ביותר, שכן שהייה במחיצת המשפחה בנועם והנאה, אין להם תחליף. לאחר מספר שנים של מצב דומה אצלי בבית, אנו הוספנו מינון נוסף לבכור, לאחר ארוחת הצהריים (לא אחרי 2-3) וכך השתפרו יחסיו עם אחיו,עימנו, ואף עם חבריו. כמה זמן ייקח ריטלין? כמה שיידרש. אני מרכיבה משקפיים כל יום. כנראה למשך שארית חיי. הם לא מוסיפים חן בעיניי, אך לא אוותר על ראיית העולם בבהירות. הריטלין אולי דומה רק בחלק מהטיעונים לסיפור המשקפיים, אך כאישה הנוטלת ריטלין לשיפור איכות חייה והתנהלותה היומית, איני רואה בכך רע, אלא עזרה מקלה המטיבה את חיי. כבוגרת, שאינה לומדת, אני לוקחת רק בחלק מימי השבוע. כשיגדל- יחליט עבור עצמו, מתי כן מתי לא- ואם בכלל. על עצמי אני יכולה לאמר, כי לא פיתחתי תלות פסיכולוגית וכנראה גם ילדיי לא, והם מסתדרים בשבתות וחגים בלי ריטלין, אלא אם מתכוננים למבחן או מכינים עבודות לבי"ס. הבחירה בימי חופשה וחג- בידיהם.

דליה.ד

New member
ריטלין, עד מתי...

התשובה שלי היא: עד כמה שצריך! אני יכולה לומר לך מנסיוני עם חמשת ילדי, אף אחד מהם לא פיצתח תלות בריטלין, לא פיסית ולא פסיכולוגית! בשבתות ובחגים הם אינןם עומדים וצורחים לריטלין....ממש לא! בנוגע לתשובת הטובה הלא מובהקת: הטובה הוא מבחן בתנאי מעבדה וצריך לקחת אותו ככזה וכחלק מהאבחון הכולל של הפרעת קשב. גם בתי הגדולה "רימתה" את הטובה אבל מבחן המציאות הוכיח מעל לכל ספק עד כמה הריטלין טוב עבורה. היא סיימה י"ב עם בגרות בממוצע 92 ועם ריטלין. ומזה ארבעה חודשים היא חיילת. בשל ההשפעה הטובה הייתי ממליצה לחפש ריטלין ארוך טווח שיכסה את שעות היום בצורה טובה. אני לשני הבנים שלי נותנת קונסרטה ובבית ההתנהגות נפלאה, אין יותר מתחים, ריבים, קטטות ועצבים (לבנות אף פעם לא היה צורך בריטלין גם אחר הצהריים). התייעצי עם הרופא.

למעלה