זו העיר מספר 1 ! נכון! יש קצת ערסים היום. אבל יש בה הרבה יותר דברים טובים ויפים! אם כתבתם את מה שכתבתם על העיר מספר 1, אזי כנראה שלא הייתם במקומות הנכונים. פארק פרס, ימית 2000, מוזיאון הילדים, פילבוקס, מרכז העיר, ועוד מקומות רבים וטובים שיש בעיר הזאת. וכמובן גם אנשים ואוכולוסיה טובה וחמה. הערסים זה מיעוט. אללה חולוניה! חולוניה! יה יה!
מה לעשות שהייתי צריך להגיע לאיזור של ג'סי (כי שם השמאי הקמצן המניאק שלא התחשק לו לבזבז יותר מדי על שכירות).. חבל שלא עשו את זה לפני שהייתי אצלו, היו חוסכים לי עוד 500 שקל...
אתה נוסע לאזור הערסי של חולון ומתלונן שיש ערסים... לכל בית יש בית שימוש... זה במקרה בית השימוש של חולון... אבל פעם הבאה שתבוא לבקר בעיר מספר 1, תבקר גם במקומות היפים של העיר... מה גם שאם היית ממשיך קצת מעבר לג'סי כהן כבר הייתה מגלה את הצד היותר יפה של חולון. כשאני כותב "מעבר לג'סי כהן", אני מתכוון שלא משנה מאיזה כיוון, גם צפון וגם דרום. שיהיה לך אחלה יום!
הצרה עם הפילבוקס זה שהוא השתנה כלכך מאז תחילת שנות השמונים ומה שאני זוכר מהפילבוקס כבר לא קיים יותר חוץ מה"אמפי" המעפן הזה שבעצמאות מביאים לשם להקות מעפנות להופיע ... פעם היה שם את עיר הילדים עם גשר שלשלאות והיו מתקנים יפים במתחם ה"מצודה" והיו חבלי אומגה וכיום הכל הרוס ומה שנשאר איזה חולרות שרפו .. פעם הייתה קייטנה במתחם הפילבוקס והיום במקומה יש דשא .. בעסה שהלכה הנוסטלגיה ..
תן לי את הפילבוקס של שנות השמונים כשחיים הרכז של הקייטנה היה צורח עליך ממרחק של 30 ס"מ עם המגפון המעפן שלו כאילו הוא קילומטר ממך .. ותנו לי את המגלשות טיובה הענקיות שהיו פעם ואת המגדל ששרפו .. אוףף אני רוצה לחזור לשנת 1981 כשהדאגה הראשית שלי הייתה לעלות לכיתה א' ולא לגמור בכיתה של הערסים ...
נוסטלגיה זה באמת דבר שכיף לשקוע בו... אני שמח שאיך שהוא גרמתי לך לחזור אחורה בזמן ולשמח אותך, אף על פי שבשנה שהזכרת אני אפילו לא הייתי קורב להיוולד (אלא 5 שנים אחריה)... אבל בקיצור העולם השתנה קצת מאז 1981!!! ויחד איתו גם הפילבוקס. זרום עם השינוי... אל תתקע בחיפושים אחר הגבינה הישנה...