אמסטרדם-פריז-לונדון

tomeriko t

New member
אמסטרדם-פריז-לונדון

היי חברים,
אני פותח שרשור חדש ברשותכם מאחר והשני כבר עמוס מאוד ולא מבינים היכן ההתחלה והיכן הסוף:)
כאמור אנחנו זוג שמתכנן לנסוע במהלך אמצע אוקטובר לאמסטרדם, פריז ולונדון למשך 14-16 ימים.
הפעם אני רוצה להתייעץ לגבי שני דברים:
1. היכן להתחיל והיכן לסיים? העדיפות שלי היא בסדר הזה - אמסטרדם - פריז - ולסיים בלונדון אבל מבחינה כלכלית זה המסלול היקר יותר לפי בדיקה שעשיתי.
2. מבחינת הזמנת כרטיסי טיסה? כמה זמן מראש כדאי להזמין? עדיין מחכים לאישור של העבודה שיכולים לצאת בתאריכים האלה. 3 וחצי חודשים מראש זה מספיק זמן עדי לקבל מחיר טוב יחסית?

תודה לעוזרים ולאלה שעזרו מאוד גם קודם:)
תומר

אוליב י

New member
אמצע אוקטובר יוצא מיד אחרי החגים

הכרטיסים בד"כ יקרים יותר אז, וגם צריך להזמין יותר זמן מראש
אולי כדאי לכם לדחות טיפה, בשבוע ומשהו, אפילו שבועיים, כמה שיותר להתרחק מהחגים - קל יותר לבחור טיסה ויקר פחות

tomeriko t

New member
האמת שאין יותר מדי הבדל

אפילו בין אמצע אוקטובר לנובמבר.. וגם בננוסף החורף מתקרב מאוחר יותר.
התכנון הוא באזור 13 לאוקטובר עד 27-28 בערך.זה כבר שבוע וחצי אחרי החגים.

sandro365

New member
הכי נוח יהיה כמו שרשמת..

להתחיל מאמסטרדאם ואז ברכבת לפריז ומפריז ביורו סטאר אתם יכולים להגיע ללונדון.
אני אולי תכננתי משהוא דומה אבל במקום לונדון אני כנראה לוקח רכבת לברצלונה מפריז.
אם אתם לא לחוצים בימים ורוצים להוזיל את הטיסות, תבדוק טיסות לבריסל או פרנקפורט ומשם תקח רכבת לאמסטרדאם זה יצא לך לדעתי הרבה יותר זול. לי זה יצא יותר זול בחיפושים שעשיתי ליולי-אוגוסט, אז בטח גם באוקטובר זה יהיה יותר זול.

tomeriko t

New member
אנחנו לחוצים מבחינת ימים

לכן לא נראה לי שטיסות עם קונקשנים יבואו בחשבון...
התכנון המקורי היה לסיים בברצלונה ואז לעבור דרך דודים שגרים בדרום צרפת. בסוף ויתרנו והלכנו על לונדון.

לאונידס

Active member
לפני כמה ימים יכולת להזמין כרטיס אל/מ אמסטרדם ב 200 שקלים

לכיוון אחד ב easyJet, כעת אני מסופק אם תצליח להשיג במחיר כפול.
אני מניח שזה עונה לך על השאלה כמה זמן מראש כדאי להזמין, אני מבין שיש לך אילוץ של עבודה אבל האילוץ הזה עולה לך הרבה כסף.
&nbsp
שים לב שגם ההתניידות בתוך אירופה יכולה לעלות לא מעט וככל שתקדים כן יטב.
אני מציע שעד שתקבל את האישור מהעבודה תתכנן מה אתה רוצה לראות בכל עיר כך שתהיה לך מסגרת זמן, כנ"ל תסקור את אפשרויות ההתניידות (רכבת, מעבורת, טיסה, אולי רכב שכור...) כשתקבל את האישור תוכל להזמין בזריזות.
להערכתי יש סיכוי שאחרי שתתחיל לתכנן תגיע למסקנה שיש לך עיר אחת יותר מידי.
&nbsp
לא יודע מהם השיקולים בבחירת סדר הערים, בגדול לא נראה לי שממש משנה.

tomeriko t

New member
הטיסות לאמסטרדם היו ממש בסוף אוקטובר, זה פחות התאים

מקווה שלא אגיע למסקנה שיש עיר אחת יותר מדי:)
יותר מדי אנשים כבר אומרים לי את זה...
השיקולים בסדר הערים הם בעיקר:
1. עלות הנסיעות/טיסות
2. ערים שעושים בהן יותר שופינג ואז צריך להסחב עם הקניות למדינות הבאות
3. עדיפות להתחיל מהמדינה במוצלחת ולסיים במוצלחת והמהנה ביותר.

לאונידס

Active member
אני מקווה שכן תגיע למסקנה שיש עיר יותר מידי

כי זה סימן שיש המון דברים שאתם רוצים לעשות בשתי הערים האחרות ויהיה לכם מעניין.
קח בחשבון שבתכל מעבר מעיר לעיר זה כמעט יום מבוזבז. אמנם הטיסה או הנסיעה 2-4 שעות אבל צריך לקחת בחשבון צ'ק אאוט ממלון אחד, נסיעה עד לאמצעי התחבורה (שדה תעופה, תחנת רכבת) אחר, המתנה, הגעה לעיר האחרת, מעבר עד למלון הבא, צ'ק אין ותחילה של התמצאות בסיסית.
סימון V על עוד עיר מבזבז לפחות חצי יום טיול ובד"כ יום טיול, זהו יום בו יכולתם לטייל ולבלות.
כמובן שאם לפי התוכניות שלכם מיציתם איזשהו מקום אין טעם להשאר סתם.
&nbsp
לגבי השיקולים בסדר הערים:
1. עלויות המעברים. עוד אין לכם נתונים, כדאי שכשיהיו תאריכים תבדקו ותחליטו על סמך עובדות. כרגע זהו נעלם.
2. בשופניג אני מבין קטן מאוד. אני לא יודע באיזו חברה תטוסו אבל בגדול כנראה לכל היותר תגיעו למכסימום של 20-23 ק"ג למזוודה (תלוי בחברת התעופה).
בהנחה שלטיול של שבועיים תצאו עם 2 מזוודות שישקלו (כולל המזוודה) יותר מ 10 ק"ג לא הייתי מתכנן מסלול טיול בגלל תוספת של נגיד 7-8 ק"ג למזוודה.
3. עם הנקודה הזו אני יותר ממסכים, לדעתי הרבה יותר כייף בטיול בו כל הזמן עולים ברמת ההנאה ולא יורדים.
אבל רק אתם מכירים את הטעם שלכם ורק אתם יודעים מאיזו עיר תהנו יותר.
אני בטוח שיש כאן בפורום כאלה שיאהבו יותר את אמסטרדם, כאלה שיאהבו יותר את לונדון וכמובן פרנקופילים שיאהבו יותר את פריס.
עד שלא תדעו מה תרצו לעשות בכל עיר לא תדעו מה הסדר הרצוי לכם.

tomeriko t

New member
תודה על המענה המעמיק:)

אנחנו רואים את הנסיעות ברכבת ממדינה למדינה כחלק מההנאה , דבר שבישראל לא יוצא לנו לעשות , גם אם זה לראות נופים מבעד לחלון הרכבת.

1+3 כרגע יש לי עלויות על פי התאריכים המשוערים והמסלול של אמסטרדם - פריז - לונדון יותר יקר מהמסלול ההפוך של לונדון פריז ואמסטרדם שהוא פחות מה שאנחנו רוצים לפי מידת ההנאה והעניין לדעתנו.
2. סביר להניח שנעשה יותר שופינג בפריז ובולנדון מאשר באמסטרדם.

בקשר לשופינג

בפריז מאד יקר! על לונדון אני פחות מעודכן. כנראה שבאמסטרדם פחות יקר משתי הערים האחרות.

כמה הערות

רכבת יכולה להיות כיף גדול, אבל תלוי איפה היא עוברת. אם בסתם פרברים ואזורי תעשייה אפורים, אין בזה הנאה רבה. בנוסף, רכבות באירופה הן לא עניין של שעה קלילה, אלא לא פעם נסיעה ממושכת, של אי אילו שעות - 4, 5 ויותר. זה יכול לגזול הרבה מהזמן הגם ככה מאוד מוגבל ולחוץ שלכם. בנוסף, לעתים מחיר הרכבת אינו זול מטיסה - וגם את זה כדאי לבדוק מראש, ועוד יותר, כדאי להזמין כמה שיותר מראש (יש לפעמים הנחות משמעותיות בהזמנה מוקדמת). כדאי גם לבדוק מה שעות הנסיעה, כדי לא לשרוף יום על כרטיס בשעות שהן לא לכאן ולא לכאן.

לדעתי לפני הכל בדקו מה בדיוק אתם רוצים לראות בכל עיר ואיך זה מתחלק לפי ימים. נראה לי שאז אולי תבינו עד כמה העומס גדול בניסיון לדחוף יותר ערים ומעברים (וקפיצה לטבע בחוץ שרציתם) לזמן קצר. פשוט קחו עיר כמו לונדון, ותחשבו איך כל מה שאתם רוצים לדחוס בה נכנס ל-4 ימים. תשמעו, אני לא הייתי מצליחה לדחוס את העיקר ל-4 ימים גם בלי שופינג בכלל.

לאונידס

Active member
אני נסעתי ביורוסטאר בין לונדון לפריס

זה היה ממש מזמן, מבחינתי היה מעניין בערך כמו טיסה. אין כמעט שום דבר לראות - בטח לא במנהרה.
בין אמסטרדם לפריס לא נסעתי ברכבת אבל נסעתי בין עירוני ארוך אחר כמו מינכן פריס, ברינדיזי ונציה או ונציה פריס. הרוב המכריע של הנסיעה שיכולה לקחת הרבה מאוד שעות משעמם כמו טיסה, הכיסא הרבה יותר נוח ויותר קל להסתובב קצת כדי לחלץ רגליים.
ישנן רכבות נופיות שהנוף שרואים דרכן מאוד מעניין כמו אזורים מסויימים בשוויץ אבל להערכתי במעבר מעיר גדולה אחת לאחרת לא תסעו בכאלה.
&nbsp
אין לי מושג איפה יותר כדאי שופינג, אני איתן בדעתי שבגלל מעבר אחד או שניים מתחנת רכבת למלון עם מזוודה כבדה יותר ב 8 ק"ג לא הייתי משנה טיול כך שיפגום לי בהנאה, מכסימום הייתי משקיע פעם אחת במונית. השיקול שלך יכול להיות כמובן אחר.

בדיוק

בשיא הקיץ בגלל כל מיני אילוצים יצא לי לתפוס אוטובוס בין לונדון לברלין דרך צרפת ובלגיה. רוב הדרך משמימה לגמרי - המטרה היא הרי להביא אותך מהר ככל האפשר (כלומר, באוטוסטרדה) והמעבר בתעלה הוא ממילא רק מנהרה ארוכה, ואז נוף אורבני משמים כל הדרך ללונדון. אין טעם לעשות לזה רומנטיזציה.

oren1947

New member
לפני שנים רבות,כתבתי בדף הפורום..

שאני הפלגתי עם ספינת על[מעבורת] מקלה שבצרפת לדובר בעסקת נסיעה ממרכז העיר פריס ללונדון.
סיפרתי אז על הכייף שבהפלגה הזאת,הנוף הימי..האוויר הטוב,ההווי שבאונייה ובכלל,
ענתה לי אז יונית אותה מדריכה מוכרת שעשיתי שטות ויכולתי לעבור עם הרכבת ההיא במנהרה הרבה יותר מהר!

dudi4321

Active member
הרכבת של יורוסטאר מלונדון יקרה רצח

ובנוסף בקטע שבבריטניה איטית ורק בתוך המנהרה ובצרפת מהירה. ככה שלדעתי רצוי אפילו טיסה.
(מדובר על שנת 2004)

למעלה