אמסטף....

madhatter

New member
אמסטף....

היתי מבקש ממי שיש לו נסיון אמיתי בכלב\ה שהיתה בבעלותו על ההתרשמות הכללית שלו מהגזע לפי הפרט שהיה ברשותו. אני לא רוצה לפתוח פה דיון על הגזע ולא שמועות אלה רק לשמוע רשמים של כאלה שגידלו או מגדלים כזה כלב כחיית מחמד... אם יש כאלה שמעוניינים לכתוב אני אשמח.

enbalush

New member
כלבים עדינים, שצריכים בעלים שידעו

לאמן אותם, הם כלבים מאוד חכמים וידידותיים.

כ כ

New member
לי יש אמסטפית

הכלבה שלי בת 5 קנינו אותה שהיתה גורה בת 3 חודשים כלבה מאוד חזקה מעולה בשמירה והגנה על בעלים הכלבה שלנו דורשת השגחה אין מצב שהיא מסתובבת לבד וגם טיול איתנו זה עם רצועה ורסן הכלבה תוקפנית כלפי זרים אבל לא נתקלנו בהתנהגות לא צפויה או תקיפה פתאומית או כל סיפור אחר של קינאה או תקיפת ילדים הכלבה לא מסתדרת עם כלבים אחרים לא זכרים ולא נקבות טריטוריאלית עד חורמה לפי דעתי אי אפשר לגדל כלב כזה ללא אילוף

אוריקס

New member
לדעתי אתם טועים

לא כדאי לגדל אמסטף כי המצב שמתואר פה הוא לא בריא, אי אפשר ללכת עם הכלבה כי היא עלולה לתקוף אחרים ועלולים להיות אנשים, כמו אורחים למשל, שיפחדו מהכלבה. למה
למה לא לגדל גזע יותר רגוע שגם יכול לשמש ככלב שמירה כמו רואה גרמני או משהו בסגנון....

be_roo

New member
הם עשו את הבחירה שלהם

ובחרו להנות מהיתרונות של אמסטף על פני גזעים אחרים, למרות החסרונות שלו. הם נוהגים באחריות ודואגים שהכלבה, למרות אופיה הבעייתי (שלא קיים אצל כל הכלבים בגזע) לא תפגע באף אחד. רוב המקרים של כלב תוקפן הם תוצאה של גידול לקוי. וגם במקרים בהם מדובר בפרט בעייתי ניתן בהחלט לגדל את הכלב בצורה אחראית ובטוחה. כמו שנאשים מסתדרים עם גולדן שהורס רהיטים ויהנו מהיתרונות הרבים שלו, אין סיבה שאנשים לא יגדלו אמסטפים למרות הקשיים.

be_roo

New member
כלב שזקוק לבעלים אחראי

הדימוי הרע שלהם הוא תוצאה של אנשים לא אחראים שלא דאגו לגדל את הכלב ולחנכו כדי שיוכל לחיות בעולם בני האדם. בגלל הכח הרב שלהם, חייבים להקפיד על אילוף וחינוך מקצועי מגיל צעיר, על חברות נאותה עם כלבים אחרים ואנשים, ואז מקבלים חבר נהדר, לא תוקפני, לא מאיים, ולא מסוכן יותר מאדם שיש לו חגורה שחורה בקרטה אך יודע שלעולם אין לעשות שימוש בכוחו כדי לפגוע באחרים.

אוריקס

New member
../images/Emo128.gif

אין להם דימוי כזה סתם. אמנם אפשר להגיע עם אמסטף לתוצאות טובות אבל זה הרבה יותר קשה ודורש מגדל מנוסה יותר. הרבה יותר קל להגיע לחינוך טוב עם גולדן למשל.

צודקת בהחלט. התנהגות לא ראויה

של כלב בהחלט השלכה ישירה של הבעלים. אבל הכלב שבתמונה לא אמסטף - זה רוטווילר. האופי שונה לחלוטין... אבל שוכחים כל הזמן את הזכרון הגנטי של כל כלב שהוא תוצר של חיית טרף. בכל בעל חיים אפילו כחיית מחמד טמון הזכרון הגנטי לתקוף ולטרוף וזה אסור לשכוח. וניתן בהחלט לראות זאת אפילו בפינצ'רים או צ'יווות. שווה בהחלט לתת את הלב ואת הבית לכל כלב - בתנאי שיהיה בהשגחה מתמדת. כל כלב שלא ימצא בהשגחה יכול או להדרס, להאסף למכלאה או להגנב. אז קודם כל לקחת כלב. לתת לו בית חם. ובד בבד לשמור עליו ולדאוג שיהיה חברותי. וזאת ניתן לעשות בנקל אם הוא מקבל די מהכל. חשוב שיהיה בחברת ילדים - ובפיקוח. כל כלב. אין חריגים ואין יוצאים מהכלל. תמיד חשוב לזכור שלכל בעל חיים יש זכרון גנטי של חיית טרף, וזה בהחלט לא חוסר אמון. זה היצר החייתי שגובר עליהם. בהצלחה ועם הרבה אהבה לכלב שבתמונה. הוא יפהפה. שריתוש.

madhatter

New member
הכלב שתמונה הוא

לא סתם רוטוילר אלה ג'יני מאמי נשמה, הכלבה המדהימה שהיתה בבעלותי עד שמתה מעקיצת נחש.... עכשו אחרי מעבר מגורים אני יכול להרשות לעצמי שוב כלב ויש לי פשוט גורת אמסטף שיכולה להמסר לי. מי שכבר מכיר אותי בפורום יודע שאני לא חדש בתחום הכלבים גידלתי את ג'יני בבית והיא היתה כלבה למופת - רגועה טובה וחמודה (ואוהבת במבה וילדים) וגידלתי (ועדיין) רועים קווקאזים ומרימנו ככלבי שמירה על עדר. אני רוצה כלב שיגדל רוב הזמן בבית וחלק בחצר , בן לוויה שלא יהיה גדול מידיי ושעיר מידיי ושיהיה חבר אמיתי והאופציה הזאת עלתה לי בגלל שתיי סיבות האחת היא הגור שאקבל בחינם והשניה היא בגלל האופיי המעולה של הכלבה האמא ולכן רציתי להכיר עוד אנשים שהתנסו הגזע הזה. אני משער שלא תהיה לי בעיה להשתלט על הכלב כי זהו לא הכלב הראשון ועם הכלבה הקודמת הגעתי לתוצאות חינוך יפות...

enbalush

New member
../images/Emo127.gif

הכרתי כמה וכמה אמסטפים ואמסטפיות טובי לב!

bilbolim

New member
אמסטף

כלב שנוטה לתוקפנות וצריך לעבור אילוף לדעתי כלב כזה צריך לאמץ רק מי שגידל פעם כלב ולא ככלב ראשון כי זה כלב קצת קשה אם לא מטפלים בו בצורה נכונה.

כ כ

New member
כמה הבהרות

כתבתי קצת על הכלבה שלי ואנשים פירשו את זה לא נכון ותיארו את הגזע כגזע תוקפן - ואת העובדה שאני מטייל עם רסן כתוצאה של חינוך לקוי אז אני אבהיר הכלבה שלי מאוד צפויה לא קרה מקרה שישבתי עם חבר או מישהו והיא תקפה אותו אבל יחד עם זאת אם מישהו זר יכנס הביתה הכלבה תתקוף אותו וזו מסיבה פשוטה זה התפקיד שלה. הכלבה לא מסתדרת עם כלבים זרים ......אבל את כלבי השכנים שהיא מכירה היא לא תוקפת אלא משחקת איתם בנוסף הטיול עם הרסן והרצועה הוא בגלל מספר סיבות א. זה החוק ב. הכלבה מבוטחת -ורק ככה הביטוח תופס ג. במושב יש הרבה כלבים משוחררים וטרקטורונים אופניים וילדים קטנים אין לי רצון שהיא תנשך מישהו מהנל ד. בפעמים שהסרתי לה את המחסום היא נכנסה לשיחים ויצאה עם שפני סלע בשיניה אני חייב לציין שהיא כלבה טובה ורגועה מאולפת אבל אני חושב שמישהו מבקש לדעת דברים על הגזע הוא מתכוון גם לדברים הבעייתים שאותם הדגשתי בכל מקרה אני ממליץ על הגזע בחום כי הוא מדהים

למעלה