אמסטויין

Taltaltmak

New member
אמסטויין

האם יש מקום ספציפי בו גרים ישראלים? האם משהו מכיר מתווך ממולץ באיזור?
 

חנהר

New member
שלום וברוכה הבאה לפורום שלנו


אמסטלווין
Amsetlveen.
מתי את עוברת לגור בהולנד? האמת שאני לא יודעת היכן גרים רוב הישראלים בהולנד, אךמקרוב לוודאי שבאמסטלויין יש קהילה יהודית ענפה, אולי כי אמסטלויין זולה יחסית לאמסטרדם וגם קרובה פיזית לאמסטרדם.
 

pussy riot

New member
אמסטלווין

נקראת, ולא לחינם, הגטו. לא מטעמים שליליים, אלא בגלל שיש בה קהילה מאוד גדולה של ישראלים ויהודים.

קחו בחשבון שהמחירים לא זולים לשכירה או קנייה של בית באיזורים האלה.
 

Taltaltmak

New member
אמסטלווין

אנחנו מחפשים שם בגלל הקרבה לבית ספר היהודי
 
אמסטלויין

פוסי-ריוט צודקת בנוגע למחירים, הם אמנם זולים יותר מאמסטרדם, אולם מצד שני - אין הרבה מקומות יותר יקרים מאמסטרדם :)

מה שכן, אם אתם עוברים באוקטובר, אני מציע לכם ההורים לערוך "ביקור הכנה" של כשבוע באזור, גם על מנת להתרשם מהמקום וגם בשביל ליצור קשר עם בתי הספר השונים, אם זה היהודים - ראש פינה ומיימונידס (יש גם את החדר, אבל הוא מיועד יותר לקהילה חרדית) ואם זה בתי הספר הבינלאומיים האחרים - בהם יש לא מעט ישראלים בפני עצמם.

שמי הוא עמית ואני מרכז את פעילות צופי צבר בהולנד (תנועת הנוער דוברת העברית היחידה בהולנד), אשמח לחבר אתכם לכמה משפחות נחמדות באזור.

שיהיה שבוע מקסים,
עמית
 

Taltaltmak

New member
עמית

הי עמית

כבר יצא לנו לדבר בעבר ועזרת לי, אנחנו אכן נגיע לאיזור שבוע לפני המעבר וכבר קבענו עם ראש פינה.
שאלה האם הלימודים בראש פינה הם בנים בנות מעורבב או שלומדים בנפרד?בקיצור כמה דתי הבית ספר הזה? האם אתה יודע?
 
ראש פינה

היי טלי,

מצטער, התבלבלתי בינך לבין מישהו אחר (הייתי בטוח שאתם עוברים לאזור אוטרכט).

בנוגע לראש פינה, למיטב הבנתי הלימודים הם מעורבים בנים-בנות, הבית ספר הוא לא דתי-חרדי, אלא יותר גמיש.

בכל מקרה, אני ממליץ לכם ליצור קשר ישירות עם הבית ספר (טלפון או בדוא"ל) לפני הביקור, לקבוע פגישה עם המורים/מנהל זה לא עובד כל כך מהיום למחר.

תוכלו להכנס בקישור הזה ולהסתכל בקונטקט בצד שמאל.

שמח לעזור :)
עמית
 

yaelli10

New member
תיקון

זהו בית ספר דתי אך לא אותודוכסי. חל איסור למשל לילדות ללכת עם גופיות ספגנטי ומכנסיים קצרים והבנים חובשים כיפה במשך כל שעות השהות שם. ישנן תפילות בבקרים ובין לבין תפילות לפני שאוכלים, נוטלים ידיים וכו'.
קיים דגש על היהדות לכן גם שעות הלימוד ארוכות שם יותר.
 
למעלה