אמסטבבה

baruch48

New member
אמסטבבה

אני מעוניין לקבל מחברי הפורום כמה שיותר פרטים על העיירה אמסטבבה שנמצאת היום בשטח בילורוס ובעבר הייתה בשטח פולין. היא סמוכה לעיר יותר גדולה וידועה בשם וולקוביסק.
בעיירה זו חיו אחותו של אבי עם בעלה . מוטל וחוה פורטנוי. היה להם ילד קטן ששמו חייקל. חוה מוצאה מהעיר ביאליסטוק.
אני מאד רוצה לדעת מה עלה בגורלם של חוה ומוטל פורטנוי ובנם הקטן חייקל.
יש באתר הזה חבר ששמו "אלי" שגם הוא שלח הודעה בפברואר 2013 בעניין העיירה הזו אבל אינני מצליח ליצור איתו קשר.
תודה

Ohle74

New member
אמסטיבבה

יום מעניין היום

שלום ברוך, סבתי רבקה לבית דרצ'ינסקי נולדה וגדלה באמשצ'יבוב, אמסטיבוב, אמסטיבבה.

זה דף השטעטלינק של הכפר:

http://kehilalinks.jewishgen.org/mscibow/

חומר נוסף על משפחתך סביר שתמצא בספר וולקוביסק ובמיקרופילם של "וואלקאוויסקער לעבן" העיתון של קהילת וולקוויסק בטרם השואה. יש עותקים בספריה הלאומית.

אביך, ככל הנראה מילא דף-עד ביד ושם לזכרה של חוה בשנת 1999.

בהצלחה

baruch48

New member
תודה

איזה כף לדבר עם מישהו שיש לו קשר לאמסטבבה . אבי היה מבטא את השם הזה במין היסוס או גמגום ותמיד יחד עם השם השני של העיירה :משצ'יבוב. "אמסטבבה- משצ'יבוב ) -במילה אחת . ואנו הילדים היינו צוחקים. הוא כבר היה כבן-85- 90 כאשר נזכר במקום הזה. את אחותו חוה הוא לא שכח מעולם. אבל רק בזקנתו עלה השם הזה המוזר אמסטבבה על שולחננו. אני חושב שאבי לא היה שם מעולם, ואחותו חוה הייתה באה לבקר אותם בביאליסטוק.
היא התחתתנה שם עם סנדלר עני ששמו היה מוטל פורטנוי. היה להם ילד קטן שנולד אחרי הרבה שנות נישואים ללא ילדים ושמו היה חייקל. (יחזקאל ? יחיאל ?).
כל כך הרבה זכרונות מאבי ומאחותו שעלתה לפלשטינה עוד לפני המלחמה מציפים אותי עכשיו. לא אלאה אתך בכולם. ניסיתי למצוא אנשים בשם :פורטנוי שמקורם בעיירה הזו אבל לא מצאתי.

אני מקווה להגיע לשם .

תודה על הלינק . "אחטט" בו יותר מאוחר.

מה שמך ?

ברוך

למעלה