אמנת הפורום

BabyBoy1

New member
לא מחקו אותך

מחקו הודעות שהגבת אליהם. (כשמחוקים הודעה, נמחקות גם כל ההודעות שמשורשרות אליהן)

BabyBoy1

New member
אמנת הפורום

הפורום שלנו המטרה העיקרית שלשמה הוקם הפורום הייתה ועודנה מתן תמיכה לח´ברה דתיים אשר מתמודדים בתחילת דרכם עם גילוי הנטייה המינית. הפורום נועד בשביל כל אלה שצריכים לדעת ולהרגיש ש"יש עם מי לדבר" ורוצים לשבור את השתיקה שהיא נחלת כולנו עקב חוסר אוזן קשבת מתוך הממסד הדתי שממנו אנו באים. הפורום הוא עבור כולם, תמיכה בפן הרגשי - כדי שכל אחד ידע ויחוש שהוא לא לבד בעולם, שהוא יכול לשתף את מחשבותיו, פחדיו והגיגיו עם אנשים נוספים כמוהו ולעודד את רוחו, ותמיכה ברמה הדתית-הלכתית – כדי להבהיר שאין סתירה הלכתית בין האמונה היהודית הדתית ובין הנטייה המינית שלנו, דבר שלא ממש ידוע למי שמתמודד לראשונה עם הנטייה. אסור שאף הומו או לסבית דתיים שאינם שלמים עם נטייתם המינית ושנמצאים במצב של בלבול, חרדה, פחד וכיו"ב, לחשוב חלילה לרגע שהקב"ה נטש אותם, או שהם חלילה שנואים או דחויים או טמאים, אלא להיפך, לזכור ולהזכיר – שכולנו – בניו ובנותיו של הקב"ה. ישנם בפורום אנשים שכבר צעדו כברת דרך ובמידה רבה השלימו עם נטייתם וקיבלו החלטות על זהותם הדתית ועתידם. מנגד, ישנם אנשים חדשים שזקוקים לתמיכה, לייעוץ ראשוני, לעידוד והקשבה, למידע – על מנת שיוכלו לגבש זהות ולקבל החלטות נכונות בלב שלם. הפורום צריך להציב אלטרנטיבה של ממש ולפעול למען הקהילה הדתית ההומוסקסואלית. הפורום צריך להיות מקום רגיש, אינטליגנטי וקשוב. המטרה היא שתהיה בפורום התמודדות כנה ואמיתית. כיוון שיש בפורום ריבוי דעות, חיוני להוביל גישה קשובה ושקולה וכך ריבוי הקולות יכול להוות את כוחו של הפורום. יש חשיבות רבה למתן תמיכה רוחנית ויעוץ הלכתי מוסמך. יש חשיבות לדאוג שהפורום יפרה על מנת שלא תהא בו תחושה של רפיון ועייפות. הפורום הוא בית. והבית צריך להיות מוגן. אני מאמין שיש הסכמה מלאה שכל מי שיפגע באדם אחר בפורום, יעליב, יאיים וכו' – מקומו לא יהיה איתנו
אנא, שמרו על לשון נקייה וכבוד הדדי, הרי דרך-ארץ קדמה לתורה. כל אחד יכול להציג את דעותיו ומי שרוצה להגיב – צריך לעשות זאת בצורה עניינית וממוקדת בלבד ללא התקפות אישיות. אני מקוה שביחד נוכל ליצור פורום שיהיה בית חם ואוהב לכולנו

הפורום אמור גם להביא את הדעה

ההלכתית הרווחת, שהדבר אסור, אבל ידוע שלא הכל יכולים לקיים. השתדלתי שלא להעליב איש, אבל לא ניתן להשיב על דברי סלוף, כאילו הם דברי אלוקים חיים, או פרשנות הגיונית ומסתברת בתוך התורה והתלמוד.

white star

New member
../images/Emo54.gif פורום צריך להיות מקום חם

ונעים ליושבים בו. בעיקרון הפורום נועד לתמיכה, וגם להיות מקום חברתי שדתיים גאים ירגישו בנוח להיות בו. מה שאתה ודומיך אמרתם, לא חדש לאף אחד, כולם פה מכירים את התנ"ך, את הדיעות החשוכות של חלק מהעם ואת ההומופוביה ודבר כזה לא צריך להיות בפורום עם מהות תומכת. ולגבי פרשנות, כל אחד והנק' ראייה שלו. זה שאתה לא מסכים עם פרשנות מסויימת של התנ"ך, לא אומר שהיא מסלפת. ובקיצור, אם כל המהות שלך היא לגרום לאנשים להרגיש רע עם עצמם, אני בטוח שבפורום כמו "כהנא חי" תמצא אוזן קשבת אבל פה זה מיותר יום טוב

יש אנשים שלא "יקנו" את ההתירים

המאולצים, ויעדיפו לקבל את עצמם כמי שאינו יכול לקיים. תחשוב על זה.

white star

New member
../images/Emo54.gif וגם יש אנשים

שמעדיפים להתכחש למדינת ישראל ולחיות בתוך עצמם. אבל לא לאלה הפורום פונה. הוא פונה למי שכן מקבל את עצמו, ולא כגוזר על עצמו חיים שלרוב הם סבל

io4minyan

New member
הוכח תוכיח את עמיתך

אני עוקב אחרי דבריך זמן מה וצר לי, אך אינך מוביל שום מהלך ענייני אתה ניצב בשער ומדקלם את מה שכולם כאן שמעו, בין אם רצו ובין אם לא רצו, שהם אינם בתלם ההלכתי. נאמר: "הוכח תוכיח את עמיתיך" ובתור אחד שמטיב לצטט מקורות, אתה הרי יודע את משמעות המלים ואתה יודע שכדי לקיים "הוכח תוכיח את עמיתיך" , לא די בהטפת מוסר, אלא יש להוכיח את הדברים, לברר ולשכנע. אדם אינו עבד נרצע המציית להוראות הזולת שאינן מובנות לו. כאשר אתה עט על יהודי מאמין עם נטיה הפוכה, שמתחבט מדוע הוטלה עליו מעמסה כזו, אתה פוגע בו. אתה לא מתמודד עם המקום שהוא נמצא בו. אינך מביא דבר להוכיח שהמסלול שאתה מסמן, הוא בר השגה. אתה אפילו לא מתאמץ לגלות רגישות - וחבל. כתוב "ובפני עיור לא תתן מכשול" לפי הגישה ההלכתית הנפוצה, הנטיה המינית היא סוג של מכשול ואנו הלוקים בה, מבחינת עיוורים שנופלים בה שוב ושוב. לכן, אם חשקה נפשך לתקן עולם, רגע לפני שאתה בא ללמדינו מוסר, לך תתחשבן עם מי שאחראי לעוורון שלי ולמכשולים ששם לי בדרך. ואל תגיד לי שאתה לא יכול לעשות את זה. אם הומואים יכולים לגייס נחישות וכח להשתנות , גם אתה יכול ואם אתה לא יכול, אז בבקשה, אל תבלבל לנו את המוח יום טוב

BabyBoy1

New member
../images/Emo41.gifחשוב ../images/Emo41.gif

בהתאם לאמנת הפורום נמחקו כאן המון הודעות פוגעות. בנוסף, מעתה הכללים לגבי מחיקת הודעה יהיו הרבה יותר נוקשים. במקרה שנראה כי גולש מסויים עובר על אמנת הפורום באופן סידרתי,תישקל חסימתו מהפורום.

יודיX3

New member
הכל טוב ויפה. בהצלחה חבר'ה!! ../images/Emo13.gif

אחסוך ממך לחסום אותי חמוד. היה לי לעונג לכתוב פה. שום דבר אישי בייביבוי אתה עושה פה אחלה עבודה, אבל אמנת פורום או לא אמנת פורום, יש להתייחס בצורה קשה כלפי אנשים שנמצאים במעגל השנאה כלפיך וכלפי. אנשים שלא אזכיר את שמם מכיוון שברור לכולם מי הם (וגם בגלל שאני לא רוצה שתמחק גם את ההודעה הזו עקב עברה על אמנת הפורום). מועדון השנאה הזה בא לידי עצימותו במהלך המצעד בירושלים עם הגידופים ונסיון הרצח, והבהיר לי שאין שום דרך אמצע- ההתמודדות פה היא כנגד אנשים קיצוניים שאין שום סיכוי שיראו את הצד שני, שיבינו, שינסו לגלות אמפטיה- "כלל הטרולים" הוא לא להאכיל אותם ולא להגיב להם. נפלתי בגדול לכלל הזה משום שעם הסתה ולא משנה אם היא הסתה שקטה או ברורה- חייבים להגיב. אני מודה יש לי פה גדול, ולמרות זאת ניסיתי לשמור על זכות השתיקה אבל סורי אם לא אוכל להוקיע אנשים פה באופן אישי בפומבי אז נשבור את הכלים. עשיתי את זה כבר בעבר
טרולים יקרים- ניצחתם

dkey

New member
לא יכולתי להסכים יותר עם הדברים

הגיע הזמן לשים קו בחול. לא צריך להרחיק עד לכאן כדי לקרוא את העמדות הקשות והנוקשות. להגיע לכאן כדי שימררו שוב את חייך. להומו יש את זה כל חייו באשר ילך. מטרתם של המפגעים ההומופובים היא לחבל בפורום. לשתק. לתקוע אותו באותם נושאים. לא לאפשר יצירת הווי, אחווה ובית - דברים שההומו והלסבית הדתיים כל כך צריכים. לי אין ענין לענות כל היום לאלה אבל ברור שלא ניתן להשאיר את הדברים שלהם כך ללא תגובה. כי בשביל זה יש את הפורום, להראות שיש אלטרנטיבה. אני רוצה לשמוע כאן את חוקית, יום, מוהיני, בבון וויט סטאר ורבים וטובים אחרים. כל עוד המפגעים כאן אין אפשרות לדבר. לא יהיה פורום אלא החלפת מהלומות. לדעתי יש להרחיקם אחרת להומו והלסבית הדתיים אין מקום בו הם יכולים לשמוע אלטרנטיבה. צריך אומץ וזה גם סוג של יציאה מהארון בעיני. לא לפחד לומר עד כאן.

יום.

New member
../images/Emo41.gif

אני מבינה שהתחוללה איזו רעידת אדמה קטנה בזמן שלא הייתי פה... אשמח אם מישהו יוכל להסביר את העומד מאחרי ההודעה הזו (ומאחרי השירשור כולו). הייתי מאוד רוצה להגיב לשירשור הזה, אבל אני חוששבת שלא הבנתי אותו נכונה. על מה הדיון כאן? האם להרחיק את ה"טרולים" מהפורום? האם יש להם ולדעותיהם מקום בפורום? איך מגיבים להם?

dkey

New member
אלה בדיוק השאלות

האם ראוי שימררו לנו את החיים גם כאן. אני חושב שלא. יש לנו מספיק הגינות לומר לאדם שבא לכאן שאנשי היהדות האורתודוכסית שוללים הכל. כל הומו או לסבית שבאים לכאן ינקו מיומם הראשון את החינוך הזה. אלא שהפתרונות הקיימים היום אינם פתרונות וקיימת חובה לעזור לאנשים. לתת להם את האפשרות לראות שאפשר אחרת. מי שמגיע לכאן שמע כבר את הדברים של משה מכל רב שהוא הלך אליו וכו'. אני לא רואה מקום לתת שופר כאן לדעות שאותן ימצא הטרנסי, ההומו והלסבית באשר ילך ושהכניסו אותו למצוקה נוראית ללא פתרון. אין היום פורום שנותן לדתיים דעות אחרות (בטח לא במקומות כמו עצת נפש וכו') ואם לא כאן אז איפה? אני לא מרגיש שיש בכך פגיעה בחופש הביטוי. אני חושב שאנשים אלה מחבלים לנו בחופש הביטוי. זורעים רעל ולא מאפשרים להתלכד ולאפשר לאנשים להרגיש טוב יותר. מטרתם אחת. חבלה.

לא ממררים לך את החיים.

לא פוגעים בפרטיות שלך, ולא שורפים (כאן) את נשמתך. הכתיבה שלנו נותנת זווית אחרת להתמודדות של הומו, ובעיקר צעיר. לאדם אשר אינו מאמין בשכר ועונש, אין משמעות לבעיה הדתית, ולאדם מאמין, אין משמעות להתרים רפורמים. דווקא ההתמודדות שאנו מציעים, היא מאוזנת. אין אשמה על הומו בעצם היותו הומו, ויש להתחשב מאד במי שמתקשה לעמוד ביצרו, אך מנגד לא משנים את התורה. הבשורה שיש לעתים אפשרות להקים משפחה, למרות המשיכה לגברים, זה עדוד ותקווה להרבה הומואים.

white star

New member
../images/Emo54.gif זאת הדיעה שלך

כפי שנאמר כבר, המקום בא להיות בית חם להומואים דתיים שרוצים להיות שלמים ובלי שתגיד להם את מה שהם כבר יודעים על הדת. אני לא חושב שפה צריכה להיות התמודדות, היא צריכה להיות בשלב יותר מאוחר כאשר האדם שלם עם עצמו ולא כשמציעים לו חיים של סבל במסווה של "עידוד ותקווה"

יום.

New member
אם ככה

אני חושבת שיש בהחלט מקום לדיונים על "נכונות" ההומוסקסואליות בדת. אבל אין כאן מקום לשפיטה וכדומה. אני כאן אני רוצה לשתף ולחלוק עם אנשים שחווים אותם חוויות שאני חווה ולא כי אני מחפת עוד מקום בו ינדו אותי ויפשטו. גם אני לא חושבת שזה פגיעה בחופש הביטוי (במיוחד שלא תמיד רואים איפה עובר הגבול ומתי מדובר בהסתה).

white star

New member
../images/Emo54.gif תקצור

בעקרון מה שבייבוי בא להגיד זה שהוא רוצה ליצור כאן מקום חמים לגאים, ולא במת התגוששות לאנשים שבדעות מהמאה ה18 לפני הספירה

למעלה