אמנם שאלתי במקום אחר

Any991

New member
אמנם שאלתי במקום אחר

אבל אני עדיין לא נח מזה.
יש לי זימון לתחקיר בטחוני. בטפסים יש שאלה של האם אתה נוהג לשתות אלכוהול.
בגלל שאני מאמין שכל הדבר הזה הוא שאלה של אמינות אז סימנתי "כן". אם מסמנים כן אז יש אפשרות לכתוב הערות בצד: כתבתי שפעם בכמה חודשים או שבועות אני שותה באירועים משפחתיים (חג) ועם חברים אבל שזה לא ברמה של השתכרות.
אני מתלבט אם לשמור על אמינות ולהשאיר את הסימון של "כן" בידיעה שבאמת זה לא נחשב לשיכרות בכלל,
לבין לסמן "לא" אבל אז אולי אני לא אהיה אמין למרות שאני ממש אבל ממש לא משתכר - 2 בירות פעם בחודשיים ואף פעם ביותר זמן ,לא נראה לי שיש כאן בכלל משהו רציני מבחינתם.
אני משער שבשביל זה יש ראיון מלבד מילוי הטפסים, כדי לברר עימי שבעצם לא מדובר בכלל במשהו שמהווה בעיה.

בקיצור אני שואל מה נכון וכדאי לעשות :)

עצה שלי

תשאיר את מה שכתבת.
לא שיקרת ולא כתבת משהו לא בסדר ואין לך מה להתרגש.
הכנות שלך פה היא טובה ואם תסביר את זה נכון בראיון אני בטוח שזה יהיה נושא זניח לגמרי.
בהצלחה

Any991

New member
אוקי

תודה. האם לסמן גם שאשמח לשוחח על נושא זה בע"פ או שאין צורך? הרי אין לי מה להוסיף כי אין כאן עניין כלשהו לדעתי..האם ידברו איתי על זה בלי קשר אם אסמן זאת או לא? (כי כתבתי הערות)

DorSht

New member
לא חייב, נתון לשיקולך.

כשאני לא הייתי סגור על משהו בתחקיר הבטחוני שלי סימנתי V על שיחה בע"פ ואכן דיברו איתי על זה.

Any991

New member
הבנתי

אז אולי אני אסמן באמת..אם אני לא אסמן אז בהכרח לאידברו איתי על זה? (ואז זה אולי יכול להוות לי מגרעת מסוימת..?)..אני באמת בהתלבטות קלה

Any991

New member
עבר בשלום אבל...

סיפרתי הכל ונראה לי שעבר בשלום אבל היום נזכרתי בשני דברים שמטרידים אותי:
1. שאלו אותי גם על קיום דרכון וגם על ויזה. אני די בטוח שמיד שאלו אותי גם לגבי תוקף ויזה בהתאם לשנה שבה הוצאתי אותה (שנאמרה לתחקירן) אבל פתאום אני חושש שאולי שאלו לגבי הדרכון? השנה בה יהיה בתוקף הדרכון שונה מזו של הויזה ואמנם זה כתוב בשאלון שנמסר בכל מקרה, אבל מקווה שזה לא נחשב איזשהו שקר.
2. שאלו אם יש קרובים בחו"ל-עניתי שכן אבל ברישומי לויזה מסרתי איש משפחה שמתגורר בארה"ב כאיש קשר וכתובתו אם וכאשר תהיה נסיעה אפשרית לשם. אמנם נמסר שמו וכתובתו לשגרירות אבל אין קשר ביני לבין המשפחה שם-לא ראיתי אותם למעשה מעולם וכתבתי את זה רק כי המשפחה חיפשה איש קשר בידיעה ששהייה אצלו, אם ניסע, היא קלושה למדיי.
(למי שלא יודע ברישום לויזת תייר נדרש איש קשר וזמן חופשה למרות שזה מאוד לא רציני-הרי אתה לא יודע מתי טטוס בזמן הקרוב אם בכלל ואצל מי תהיה אם בכלל - יכולתי לתת אנשי קשר קרובים אבל לא עשיתי זאת מחשש שהטיול שלי כלל לא יצא לפועל).לשאלתי, האם זה ששכחתי באמת ובתמים למסור את שמו תשפיע? חשוב לציין שלא הייתי מודע כל כך לקיום קרוב המשפחה הזה עד אז, מה גם שהקשר שלו עם משפחתי רופף ביותר-אולי שיחת טלפון פעם בכמה שנים. בגלל זה הוא לא עלה לי לראש בכלל-
היום כשהסתכלתי ברישומים לויזה פתאום קלטתי את שני הדברים האלו-בקיצור אני לא רוצה ליפול על השטות הזאת אם היא קיימת בכלל-סיפרתי הכל, כתבתי הכל והייתי הכי אמין בעולם-האם בשני נושאים פעוטים כאלו, יגידו לעצמם שם בשב"כ - "הוא מסתיר מאיתנו/הוא שיקר לנו-מה זה".-חשבו לציין שלא שאלו אותי על כתובות של אותם בני משפחה בחו"ל למרות שציינתי אותם באנשי קשר עם פירוט מלא בלי קשר לכך.

למעלה