אמנם עברו כמה שנים....

לא מחייב, לא הכרחי ולא חדש

יש אנשים שמשתמשים במיניאטורות ובדגם של מבוך/טירה/ספינה, ויש כאלה שלא - רוב מי שאני מכיר, לא משתמש בדגמים להמחשה, ומי שמשחק עם מיניאטורות כבר מזמן עושה את זה במסגרת של משחקי מלחמה טקטיים כמו וורהאמר, ולא כמשחק תפקידים. זה גם לא רעיון חדש - במודול B6 של מו"ד-בקופסאות, שמוכר גם בשם "החברה הנסתרת" ושתורגם לעברית בימי מיצוב (הידעת שהחברה הזו עדיין קיימת כחברת קונסולטינג=יעוץ עסקי?) היו דפי גזירה והדבקה מהם ניתן היה לבנות דגם של עיר ולנהל בתוכה את המרדפים הרלוונטיים לעלילה תוך שימוש במיניאטורות קרטון.

thepriest

New member
הדברים האלה לא הורסים חלק מהפנטזיה של משחקי

פנטזיה....

נראה לי שכן.

אבל משחקי מיניאטורות זה משהו אחר לגמרי (ותחום שאני לא מתעסק בו בכלל) שמנסים להציג הדמיות של קרבות בין צבאות. שימוש באביזרים במשחקי תפקידים שולחניים נראה לי מיותר וסתם מפריע. כמו שציינתי, אני לא מכיר אף אחד שעושה את זה בצורה בה זה מופיע בתצלומים שצירפת.

ogmios

New member
נראה לי כמו אחד מהרעיונות היותר מיותרים

אחד מהיתרונות היחסיים של משחק תפקידים על כל סוג אחד של משחק הוא חוסר הגבולות שלו. למה שארצה לתחום את עצמי עם מפות ומיניאטורות? אם ניקח פרפרזה על ביטוי אנגלי ידוע - משחק תפקידים בלי מפה הוא כמו דג בלי אופניים.

Serpent Axis

New member
אמממ, שמעו, אני לא רוצה להישמע מזלזל או משהו

אבל כל העסק הזה עם מיניאטורות... לא נראה לכם קצת כמו צעצועים?

הזלזול ממש לא במקום

משחקי מיניאטורות (אישית, אני לא מתעניין בתחום) הם תחביב ותיק מאוד, רציני וממוסד. בעבר, משחקי מיניאטורות שימשו לתרגולי מפקדות ולשחזור קרבות היסטוריים, ואין בהם שום דבר "צעצועי" או "ילדותי". זה כמו שחמט, רק מסובך יותר.

מיתופיה

New member
../images/Emo32.gifכנס מיתופיה 2007

ב-23.08, יום ה', יתקיים כנס מיתופיה במרכז רוזין, רמת אביב ג'.
ב 23.08 המציאות הופכת לדמיון בכנס מיוחד על ספרות פנטסיה: טולקין, רולינג, פולמן, מרטין, רומח הדרקון ועוד! בכנס יהיו הרצאות מגוונות ממיטב המומחים בתחום: המתרגמת יעל סלע שפירו, הסופרת דסי אלבר, המתרגם צפריר גרוסמן, ד"ר ארזה סטימצקי, חנה קפויה, עמרי אסקרלי ומרצים מומחים נוספים. סדנאות תרגום וכתיבה יועברו לאורך כל הכנס בקבוצות אישיות. בנוסף להרצאות ולסדנאות ישנן גם הקרנות מרתקות ובראשן הפקת ענק מקורית: חומריו הבהירים. סרט פארודי מושקע במיוחד על חומריו האפלים. עשרות שחקנים, תפאורנים, תסריטאים, צלמים ובמאי אחד שהתאגדו יחד ויצרו סרט מצחיק עד דמעות. כמיטב המסורת של כנס מיתופיה ישנם גם ה-מ-ו-ן תכנים קהילתיים: חידונים, שעשועונים ופעילויות נוספות שהכניסה אליהן היא כמובן חופשית. במתחם הכנס יוצבו דוכנים שבהן יחולקו מאמרים וסיפורים הקשורים לנושא. לאורך כל שעות פעילות הכנס ייערכו מפגשי פורומים וקהילות שונות. חדר מנוחה נוח ונעים עם משקאות קלים וקפה יהיה זמין לכל המבקרים (מעל גיל 18) לאורך כל הכנס. בואו להתרשם מהתוכניה שלנו ולדעת פרטים נוספים באתר כנס מיתופיה: http://www.mythopia.org

DDN

New member
אני לא יודע אם תולה ההודעה קורא

אבל להבא, נא לשרשר OFFים להודעות של "תפוז אנשים מודיע" ולא לפתילים חיים של הודעות.

DDN

New member
לא ממש

למרות שזה נראה לי די מגניב, אבל מסרבל את המשחק ברמות.

tapas tapas

New member
מה בדבר...

טירה ו"מיניאטורות" במחשב? צריך להיות משהוא כזה. יש את NWN2, אבל לא יודע אם הוא נוח לביצוע קרבות בקצב של משחק שולחני. כלומר, הבעיה היא עם הדברים הלא סטנדרטים שדמויות יכולות לעשות, ואז צריך ממשק יותר מתאים לזה. כי נראה לי שבNWN2 הDM יכול לעשות המון דברים במשחק, אבל השאלה אם הממשק של זה מאפשר לו לעשות כל שניה משהוא כזה.

Super Monkey

New member
NWN2 בהחלט פלטפורמה מתאימה לקרבות

NWM2 לא ממש יכולה להחליף משחק תפקידים אבל היא יכולה לשמש כממשק מעולה לקרבות מו"ד. חוסך את כל גילגולי הקוביות והתיאורים של השה"ם. בנוסף, אם האנשים בחבורה מספיק טחונים בכסף אפשר לחבר כמה לפטופים והשה"ם יכול לשחק את האוייבים של החבורה בשליטה מלאה אונליין. החיסרון, שיותר מדי בעייתי עבורי בפלטפורמות כמו מיניאטורות או מחשב הוא שאת יכול לעשות בקרבות רק מה שהוגדר בקרבות באותה שיטת משחק. כלומר: אתה לא יכול להשתמש בסביבה. אם אתה משחק פיראט משוגע כמו ג'ק ספארו אתה לא יכול לחתוך את החבל, לעוף לראש התורן ולהפיל את ערימת החביות על ראשם של השודדים האחרים. טכנולוגית משחקי המחשב עדיין לא הדביקה את המשחקים השולחניים בחופש הפעולה של השחקן. בתור שחקן, אני מעדיף עדיין חופש פעולה ויכולת אילתור בקרבות על פני אפקטים מיוחדים. מה שכן אני חייב לומר שNWN2 ושאר משחקי המחשב עוזרים לי לדמיין יותר טוב אין תיאורי קרבות ובמיוחד קסמים "אמורים" להיראות.

tapas tapas

New member
אתה יכול בערך

טוב, כנראה שלא יהיה לג'ק ספארו מקום לעמוד על התורן בספינה, אבל בכל מקרה הDM יכול לעשות פשוט PAUSE, להוריד נזק לשודדים האחרים, לשים כמה חביות ולשים את ג'ק ספארו על התורן. אי אפשר לעשות את זה בNWN2 כי לא נראה לי שאפשר לשים סתם חביות (אולי אפשר בעצם) ובמיוחד אין מקום לשים דמות על התורן של הספינה. אבל אם היה צריך לפתור את הבעיה שציינת, אז ככה היה אפשר לעשות את זה במחשב.

למעלה