אמנים למען אמנים

kit k@t

New member
תאמת

גם 20 זמרים קשה לי למצא וגם 20 זמרות קשה לי למצא אבל אתה לא מבין נשזה בגלל שהגברים תמיד יכלו לעשות מה שהם רצו והנשים היו צריכות להישאר בבית עם חגורת צניעות קאט

סרפד

New member
ומה עם מדע? שם זה הכי בולט, לא?

אבל יתכן שהשאלה שכל כך מרתקת כל כך הרבה אנשים שהאגו שלהם תלוי על בלימה - האם זה נובע מנחיתות מולדת או אולי מהבדלים מולדים בנטיות ובהעדפות (למשל, נשים, בממוצע, עדיין נוטות להחשיב יחסים בין-אישיים יותר מגברים ולעומת זאת להתעניין פחות במכניקה של היקום) או שזו תוצאה של סביבה, חינוך, מוסכמות, תרבות ומבנה החברה ומוסדותיה (וכמו שהוזכר כאן גם תרמיות - עבודות של נשים, בתחומים שונים, שנחתמו על ידי גברים) - תוכרע באופן בלתי צפוי. בשנים האחרונות החלה להתפתח תופעה מוזרה בחלק מבתיה``ס בכמה מדינות מערביות - הבנות השוו בממוצע את הישגיהן בפיזיקה לאלה של הבנים ובמקצועות אחרים, כולל מתמטיקה, החלו לעלות עליהם. אם כי נדמה לי שבנים עדיין טובים במקצת, בממוצע, בתפישה מרחבית (אולי כי הם משחקים יותר כדורגל). התופעה הביאה כמה פדגוגים ונוירולוגים לחפש את הסיבות לנחיתותם של הבנים בהבדלים מולדים שבין מוחות של גברים ומוחות של נשים, ולנסות להתאים שיטות לימוד חדשות שתתמודדנה עם הפגמים היחסיים של הבנים. ואולי זה הקו שמתחיל להסתמן לאחר כמאה שנות האקספרימנט ה``פמיניסטי``? האם זה סימן לבאות? אין לדעת איך ייראו פני הדברים בעוד 100 שנה ובעוד 200 שנה ואילו שאלות נשאל אז. ולנקבות שבינינו: באחת החצרות פה מתגורר תרנגול שבכל בוקר, פחות או יותר באותה השעה, מנפח את חזהו, זוקר את נוצותיו וצווח בכל כוחו אל האוויר. אני פוקחת עין אחת, מסתובבת לצד השני וממשיכה לישון. תרנגולים הם יצורים חביבים ומועילים בהחלט בכמה תחומים, אבל לא כל צווחת תרנגול ראויה למענה. מה שכן, יש לציין שאפילו כזמרת זהר ארגוב מטיל צל כבד על אחינעם ניני (למרות שהוא פחות ``הצליח``).

מגיקל

New member
נשים באומנות

אמרו את זה מלא פעמים, אבל זה נכון: לנשים פשוט לא נתנו הזדמנות! נכון, אין הרבה ציירות מפורסמות, אבל בכעל זאת יש... ברט מוריסו, שהייתה ציירת חשובה מאוד בקבותה של האימרסיוניסטים, מארי קאסה שהצטרפה אח``כ. והנשים האלה היו צריכות להוכיח את עצמן לא רק בציור, כמו הציירים, אלא גם הרבה יותר כי הן היו נשים! יש ציירת שקוראים לה Aniko Sabo שמציירת מדהים! חבל שלא מכירים אותה בעולם השוביניסטי הזה....

למעלה