אמנות לחימה לבת 5

• פותח הנושא bsomm
  • פורסם בתאריך

bsomm

New member
אמנות לחימה לבת 5

שלום לכולם. איזו אמנות לחימה הייתם ממליצים לילדה בת 5? תודה על התשובות מראש.

לא יודעת על אומנות המיועדת לבנות חמ

ש... אבל אולי טאי-צ'י(ק).

lironmarko

New member
טאיקוונדו../images/Emo150.gif

טאיקוונדו היא אומנות לחימה מצוינת לבני-בנות הגיל הרך כי היא מורכבת בעיקר ממשחקי חימום (תופסת) או (משחקי כדור) והיא משפרת את הגמישות,ריכוז,והקורדינציה בצורה שמאוד מתאימה לילדים בגיל הנ"ל.... לירון

Rounin

New member
גם שוטוקאן

הסנסאי שלי גם מאמן כך את הכיתה של ילדי הטף (הצוציקים)

Raffael

New member
ג'ימבורי !

מה קורה להורים פה בזמן האחרון??? כל כמה ימים נכנס מישהו ומנסה למצוא "אמנות לחימה" לזאטוט שלו. למה?? תנו לילדים לשחק, להנות, להתעמל, לרוץ בדשא... אמנויות הלחימה, אם זה כל כך חשוב לכם, ההורים, יכולות לחכות והן תהיינה שם גם בעוד כמה שנים. עיסוק באמנות לחימה לא מתאימה (כל אמנות לחימה, בגילאים האלה) או שיעורים של מורה לא מתאים, יכולים להיות רעים מאוד. אם נחבר את זה לעוד מגמה רווחת פה לאחרונה, השלב הבא יהיה - "אילו חישולים מתאימים לפגים לדעתכם?" כשלימדתי ילדים כל שיעור התחיל במלחמה עם אמא מזדמנת, שניסיתי לחסום בגופי בכניסה לאולם, שהתעקשה ש"אנסה" את הילד שלה, שהוא אמנם רק בן 4 וחצי, אבל הוא מאוד מוכשר וחזק ו"נראה לי שזה מאוד מתאים לו". אז נכון, כמו שכתב לירון, בעיקר שיחקתי איתם תופסת לחימום ומשחקים אחרים לתרגול מיומנויות שונות, אבל אולי מורה להתעמלות לגיל הרך, עם הרבה יותר ידע, יעשה עבודה טובה יותר? הילדים רוצים אמנויות לחימה או שההורים מצטערים על משהו שהחמיצו פעם (אנשים שעוסקים באמנויות לחימה לא שואלים את השאלות האלה בד"כ)? אתה חייב אמנות לחימה? אתה מעריץ מורים לאמנויות לחימה וחושב שהם המורים הטובים ביותר לילדים שלך? חפש מורה מתאים ולא אמנות מתאימה! איך מוצאים - סימן טוב יהיה מורה שהשיעור שלו לא נראה בכלל כמו שיעור באמנות לחימה. עוד סימנים ועוד על דעתי, תוכל למצוא בהודעה שכתבתי כאן לפני מס' שבועות. פרודו, תראה מה זה, תיכף תהיה אמן הלחימה הזקן ביותר בארץ.

alexko

New member
חולק על דעתך

יש לי ילד בן 6 והוא כן מתאמן יחד איתי בדוג'ו (בקבוצת הגיל שלו). יש איתו בקבוצה עוד ילדים בעלי בעיות שונות החל מבעיות במוטוריקה ועד בעיות קואורדינציה ודיסלקציה יחד עם ילדים רגילים כמובן. העיסוק באומנויות לחימה מוסיף ערך נוסף של כיף (כמובן לילד שנהנה - אין להכריח ילד לעסוק בדברים שאינם מוצאים חן בעיניו). אנשים שבאים להתרשם נדהמים בכל פעם מחדש מהרמה הגבוהה של הילדים: "הילד שלי עושה קאטה כל כך יפה, לא יכול להיות,כפרה עליו!" שיהאן גליסקו מתאים את הרמה של הקרטה לילדים - ותתפלאו לאילו תוצאות מגיעם עם הילדים. הילדים נהנים ואילו ההורים מאושרים שהילד גם מפתח קואורדינציה גם לומד הגנה עצמית, עוסק בספורט ותפתח כאינדיבידואל. יש בקבוצה ילד שהתחיל להתאמן בגיל 4 והוא פשוט מדהים. לכן לימוד אומנות לחימה לידלדים הוא נושא מאוד חשוב שיש לתת עליו את הדעת יותר ולעודד יותר מורים לעסוק בחינוך הדור הבא של אומני לחימה. אלכס

Pyongwon

New member
טאקוונדו

יש לי קבוצה של ילדים מגילאי 4 - 6 שהם מתאמנים מזה שנה והיה כיף לעבוד איתם. אתה מוזמן לבקר או להתקשר - תוכל להיכנס לאתר של המועדון - www.taebak.up.co.il או להתקשר אליי ישירות. 053 - 559 878 ג'ס.

Raffael

New member
שלום ג'סיקה

תוכלי לספר קצת על העבודה שלך עם הילדים? מה הם עושים בשיעור, עד כמה זה דומה לשיעור של מבוגרים, מה הילדים חושבים ומרגישים לדעתך, איזה פידבקים את מקבלת מהם וכו'? אני חושב שהורים שמחפשים אמנות לחימה לעוברים שלהם, צריכים קצת מידע כזה...

Pyongwon

New member
מקווה שזה בסדר..

ברוב האימונים, הילדים משחקים, רצים, עושים גמישות, פוגעים ברקטה (מטרה) בכל מיני דרכים - ידיים פתוחות, סגורות, חימום. אחר כך מתקדמים לבעיטות (לומדים את שמות הבעיטות בכל מיני דרכים מוזרים למדי, (אני גם מורה, אז זה בדר"כ הולך ביחד), ואחר כך החברה הגדולים באים והקטנים "הורגים" אותם. הגדולים יותר על הברכיים, יש המון הצגות, את בסופו של דבר הילדים מתחזקים ורואים שאפשר להתיידד עם הגדולים ואין צורך לפחד מהם. כמו כן, לומדים איך להתמודד עם מצבים בבתי ספר או בגן, הילדים מדברים ואנחנו מדברים ואיך אולי כדאי לטפל בבעיה וכו'.... האימונים גם בעברית, גם בקוריאנית - וגם - באנגלית, משום מה. Born in the USA)/ השנה, החברה הצעירים יותר הגיעו פעם בשבוע לשעה וחצי (לפחות); שנה הבאה רוצים להגיע לפעמיים. מקווה שיצא. מקווה שעזרתי, ג'ס.

lironmarko

New member
ג'ס מה העניינים

מה קורה את בטח זוכרת אותי מזמני אצל בוריס הידוע לשמצה (ולא לטובה) אני לירון מרקוביץ' החניך מס' אחד שלו בזמנו לפני 6 שנים בערך .. הקטע בקורס מדריכים שקרה מזכיר לך משהו ? מ'מצב יקירה זוכרת שאני ואת עשינו ספרארינגים איזה כיף זה היה
עכשיו אני באיגרוף תאילנדי נראה לי זה יותר מתאים לי יותר אקשן והרבה יותר לחימה מאשר אומנות ...אם את מבינה ... מה קורה ככה צריכה מדריך לטאיקוונדו קרבי אצלך ? את יודעת אני כבר מוסמך מגיל 15... לירון

Pyongwon

New member
נראה לי זוכרת...

אבל משום מה כולם זוכרים אותי! בטח המבטא הנוראי שלי. כן, יש לי כבר כמה חברה, השנה יהיו עוד כמה בקורס מדריכים (הם חברה משעשעים למדי...) ויש מספיק אקשן באימונים. אם תרצה לבוא לאימונים, אתה תמיד מוזמן! השאלה שלי - איך רמת הגמישות לך? לכל אחד, כפי שאתה בטוח יודע, יש את היתרונות שלו ואת החסרונות שלו - הרי כולנו בני אדם. מה שאני כן יגיד, הוא שהוא (ממה שאני מכירה אותו) מאוד מעוניין בלשפר את החניכים שלו, וזה לא דבר רע. אני, למשל, משוגעת ומטורפת על כל הראש על גמישות (כפי שבטח הרבה מהפורום כאן כבר יודעים) ואוהבת פומסה. לכל אחד את היתרונות והחסרונות שלו. לעומת זאת, זה לא אומר שלא עושים קרבי ולא עובדים על שק, ולא עושים סלטות באוויר על הטרמפולינות. כל אחד והשגעון שלו. אז מה אתה עושה עם חייך כעת? בצה"ל? מחוץ לצה"ל? מה קורה?? תהיה בקשר, ותוכל לבקר גם באתר שהחברה הכינו.

lironmarko

New member
ג'סיקה בקשר למבטא ולגמישות

כן עדיין יש לי שפגאט מרשים .... המכות רגליים שלי התחזקו פלאים במואי טאי.... אני בן 22 עכשיו אחריי צבא עובד וחוסך ....ככה ככה לטיול ד"א גם אני בניתי אתר לקבוצה שלי כנסי ותתרשמי ... וכן נכנסתי לאתרך לפני איזה חודשיים צריך שיפור קליל אוייי גם לא הזכרתי שאני מעצב ובונה אתריי אינטרנט
ד"א ג'ס נראה לא אני בין הראשונים שהתאמנו איתך עוד שהיה לך דאן 1 או 2

Hwoarang

New member
בגיל הזה הדגש הוא קצת פחות

על האומנות עצמה ויותר על ההנאה והוצאת מרץ... ג'ודו, קראטה, וטקוואנדו בטוח יתאימו אבל כמו שאמרתי האומנות זה קריטריון משני בגיל הזה...

תשאלי את בת החמש

תשאלי אותה מה היא רוצה ומה מעניין אותה. אם היא לא מכירה, תקחי אותה לכמה מקומות ותשאלי אותה מה הכי נראה לה. אותי לקחו לג'ודו כשהייתי בן חמש, ומאוד מאוד נהנתי. יש לי זכרונות חזקים מהתקופה ההיא. (עכשיו אני לומד טאי צ'י). השאלה היא מה את מחפשת לבת החמש (למה את רוצה שהיא תלמד אומנות לחימה), ומה בת החמש אוהבת. ההורים שלי דחפו אותי ללמוד מספר דברים, ביניהם שחיה, ואני מאושר ומודה להם על שעשו זאת. אם אני לא טועה, היו אלה ההורים של מאסטר וונג פו לאי ששלחו אותו ללמוד אצל גרנד מאסטר וונג שו צ'ין כי הוא היה ילד "בעייתי", לפי הסיפורים שלו. אם הילד לא ירצה להמשיך, לא יהנה, הוא לא ימשיך. לדעתי אין נזק בלתת לו לנסות. ילדים הם יותר בוגרים ממה שנראה לנו.

למעלה