אמנות לחימה וסרטן

אמילי ב

New member
אמנות לחימה וסרטן

איני יודעת עם יש קשר אך שמעתי על לא מעט אנשים שהתעסקו באמנות לחימה כזו או אחרת (בד"כ היותר אלימות שכוללות הרבה בעיטות, אגרופים ופציעות ) שחלו בסרטן. האם לדעתכם יש קשר? אני הבנתי ממישהו ששוחחתי איתו שהרבה מכות לגוף עם השנים גורמות לרדיקלים חופשיים בגוף ובעצם הורסות אותו ולכן הגוף חשוף יותר למחלות כגון סרטן ואלצהיימר. מה דעתכם?

א"ל = סרטן ../images/Emo35.gif לא חושב.

מגע מלא שוחק את הגוף ועלול ליצור מגוון בעיות אקוטיות ברובן, כתוצאה מפציעה. אפשר לשבור עצמות, לקבל זעזוע מוח, להזיק לכלי דם, לרקומות שריר, למערכות עצבים, למפרקים, לסחוסים... אפשר גם למות... כל פעילות גופנית מאוד אינטנסיבית חופנת ברובה סכנות אבל סרטן
אולי אם פותחים דוז'ו על אנטנה של
...

אמילי ב

New member
לא אמרתי

שא"ל= סרטן...אלא האם לדעתכם יש קשר נסיבתי בין סרטן או אלצהיימר (סיכויים גבוהים יותר לחלות במחלות אילו) כאשר עוסקים ברמה אינטנסיבית באמניות לחימה "קשות". אני לא טוענת שכל מי שעוסק באמנות לחימה לכשיהיה מבוגר יחלה בסרטן אלא האם למכות החוזרות ונשנות או לפציעות הגוף יש השפעה שלילית על הגוף בכזו רמה שעלולות לגרום למחלות הנ"ל. בכל אופן לדעתי זה הכל תלוי בתזונה נכונה ואורך חיים בריא וכמובן לא להגזים בדבר, אך לפעמים גם זה לא עוזר...(שכן ישנם עוד גורמים כגון תורשה וגנטיקה...)

tongi israel

New member
גם ממציא האיקידו מת מסרטן הכבד,

וגם בנו מת מסרטן,אבל מבין תלמידו יש שחיים עד היום והם בני 90 ומעלה, חלק עדיין מאמנים,לדעתי מה שאת מעלה זו השערה בלבד,ולא מחקר אמפירי, לכן הייתי משאיר את העניין ב? גדול,לפני שאנשים יעשו מזה חגיגה.

isaacl

New member
אגב ישראל

אואשיבה אכן מת מסרטן, אבל זה לא היה בגיל 86? גם בנו לא נפטר עול ימים (גם הוא התקרב לגיל 80 אם אינני טועה). אם אואשיבה היה חוטף שפעת העופות בגיל 85 אני לא הייתי מסיק דבר על קשר בין אייקידו ומערכת חיסונית חלשה. אגב בריאותם של תלמידי אייקידו, כמה מהם מעשנים כבדים ביותר. קנאי סנסאי, מן המורים הבכירים ביותר, נפטר לפני שנה בשנות הששים לחייו. הוא גם עישן כמו קטר. אחת האפשרויות למותו המוקדם היא עיסוקו האובססיבי באמנויות לחימה, אבל עדיין קיימת אפשרות נוספת.

isaacl

New member
ישראל

אל תכעס. לא באתי לחלוק עליך. ראיתי שכתבת שרבים זכו לאריכות ימים. רק הוספתי שגם אואשיבה עצמו שאכן מת מסרטן עשה זאת בגיל מופלג.

tongi israel

New member
חס וחלילה לכעוס!

רק חשבתי לתומי שלא קראתה את שכתבתי,מצטער ומבקש סליחה אם חשבתה שאני כועס עליך. חבר וידיד ישראל

Raffael

New member
אני חושב שחלק מהתשובה טמון

כבר בנתון שלך: "שמעתי על לא מעט אנשים שהתעסקו באמנות לחימה כזו או אחרת..." את עוסקת באמנות לחימה ולכן מכירה אנשים בעלי רקע דומה. אני עובד בשדה תעופה ובשנים האחרונות 3 אנשים שהכרתי היטב ושעבדו סביבי, נהרגו בתאונות דרכים. לגבי קשר בין מכות, רדיקלים חופשיים וסרטן, זה לא ענין לאמני לחימה או לדעה של מישהו. זה ענין למחקר מדעי-רפואי. דעתם של החברים בפורום לא תשנה כהוא זה לכאן או לכאן.

אמילי ב

New member
זה פורום פתוח לכולם

אם לדעתך שאלתי לא קשורה או לא נראת לך אינך חייב להתיחס אליה! כל דבר שנכתב פה אפשר להביע עליו דעה ואפשר גם לא. ובטח שום דעה פה על כל דבר שנכתב פה לא משנה דבר..

Raffael

New member
חבל שאת מתעקשת להפוך את זה

לויכוח. לא היתה אצלי כוונה (או נימה) כזו. העלית נושא והבעתי את דעתי, בדיוק ברוח הפתיחות שהצהרת עליה.

אמילי ב

New member
אוקי../images/Emo39.gif../images/Emo39.gif

משום מה היתה לי תחושה אחרת ..שמחה שטעיתי.

orii

New member
רפאל צודק

האנשים שאנו מכירים הם לא מדגם מיצג לשום דבר. בקשר לסרטן - זה אוסף גדול מאוד של מחלות שנגרמות מסיבות רבות ומגוונות. הסיבה העקרית היא כמובן חמצן ומזון - פעילות הנשימה התאית היא הגורם העיקרי למוטציות שעלולות להוביל לסרטן. יש פעילויות שנחשבות ככאלו שעלולות לקדם את התהליך הסרטני - פציעות חוזרות ונשנות הם בהחלט חלק מאלו. בכל אופן, נושא הבריאות באומנויות הלחימה השונות לא ניבדק בצורה רצינית - הדרך היחידה כיום לבדוק היא במחקר סטטיסטי מקיף. ככלל, פעילויות שגורמות לשחיקה וההגברה משמעותית של תהליכי חידוש עלולים להיות בטווח של שנים חלק מהגורמים לסרטן. מעבר לכך יש פעילויות שנחשבות מזיקות לגוף על פי תפיסות אלטרנטיביות (כגון זו של הרפואה הסינית). יש פעילויות שהן טובות מבחינה ספורטיבית ומזיקות מבחינת הרפואה הסינית וההפך.

A Broken Mirror

New member
למקרה חרום, למקרה שזה לא ברור

למישהו, תהליך הנשימה התאית הוא תהליך חיוני לתאים, בדיוק כמו שנשימה רגילה חיונית לנו. (כתבתי זאת כי orii כתב "פעילות הנשימה התאית היא הגורם העיקרי למוטציות שעלולות להוביל לסרטן".)

isaacl

New member
../images/Emo45.gif

וכידוע, רס"ר שמועתי הוא גם מדען שמועתי. הקטע המעניין ביותר הוא שחרור הרדיקלים החופשיים על ידי מכות. תיאוריה מדעית מעניינת. לפעמים אני מצטער שהתיאוריה של ליאו שטראוס בדבר השארת העולם האינטלקטואלי לאינטלקטואלים איננה זוכה להכרה.

אמילי ב

New member
לא על ידי מכות

אלא מכות שפוגעות בגוף ואיברים שבורים..הפגיעה הזו בגוף, השברים ..הגוף הפצוע ..גורמת לשיחרור רדיקלים חופשיים..., הבנת הנקרא ...

למעלה