אמנות חפירות

broadaxe

New member
אמנות חפירות

בהמשך לנושא- אני מצרף תמונות. הראשונה- מה אפשר לעשות מכדורים, בתמונה קסת דיו ותכשיטים. הצמיד עשוי מתרמיל חתוך של פגז. משמאל מקל הליכה מגולף עם סצנות ותאריך (1916). צולם במוזיאון הצבא, בודפשט.

broadaxe

New member
עוד

משמאל- מקל הליכה פיגורטיבי. מימין- סכיני לחימה תקניות (kampfmesser) שידיותיהן הוחלפו באחרות מנחושת עם חריתה.

broadaxe

New member
סכין מרסיס

shrapnel knife. מאד פופולרי בשתי מלחמות העולם. הסכינים החשובות נושאות עליהן תיעוד ותאריך בחריתה או בניקבוב, לעיתים עבודות של שבויים במחנות. בלונדון של תקופת ה"בליץ" היו מכינים אותן מרסיסי הפצצות הגרמניות וכותבים את תאריך ההפצצה. את סכיני הרסיס המרשימות ביותר ראיתי באוסף פרטי נידח ולא משמעותי בארץ: זוג סכינים כמעט תאומות (בגלל האופי הרנדומלי של היווצרות הרסיסים לא ייתכנו שניים זהים) שהוכנו ע"י שבויים בלגים במחנה בגרמניה, מלה"ע I (כך נכתב בפירוש על שתיהן), ועל כל אחת צויירה תמונה בעבודת ניקבוב מדהימה, כנראה בפטיש ומחט, רמת רזולוציה של צילום, דיוקנאות המלך והמלכה של בלגיה דאז. הסכין שבתמונה (מאוספי הפרטי) חסרת כל תיעוד אבל נושאת את המאפיינים הקלאסיים: הידית הושארה בצורת הרסיס ה"טבעית" ובגלל זה היא לא נוחה לאחיזה (יש בה קצוות חדים), הלהב מעובד ומלוטש עם השקעה ניכרת.

יש גם וריאציה ישראלית -

אומנות בונקר חוץ. לי יש סכין שהלהב שלו נלקח מסכין מטבח יפה, אבל הידית עשויה ממקל של מטאטא, שגולף לראש שם אדם מזוקן בידי חבר מוכשר מאוד ששירת איתי, במהלך שמירה ארוכה במיוחד בבונקר חוץ. אני ממש מצטער שאיני יכול להעלות תמונות, אבל אמצא דרך להעביר במייל. הבחור, אילן שרוני מקיבוץ סער, שלא פגשתי בו כעשרים שנה, היה אמן מוכשר ביותר. הוא אייר עבורי סיפור ילדים שכתבתי באותה תקופה באיורים מדהימים שחלקם זכורים לי כאילו ראיתי אותם אתמול. המחברת לצערי אבדה כבר אז, הטקסט והאיורים אינם עוד. למיטב ידיעתי המשיך אחרי השרות הצבאי לקריירה של אנימציה ממוחשבת, ולא אתפלא אם מצא עצמו ברבות הימים בארצות הים, יוצר ונהנה.

11moti

New member
הצעה-לשרות שמירת חפצים

אני מציע שרות של שמירת חפצים לפריט המוזכר.השרות כולל שמירה קפדנית,תחזוקה שוטפת ,ואפשרות שימוש חוזרות ללא התראה מראש. השרות הוא שרות חינם שניתן מטעמים הומניטריים ופילנטרופים.הפריט יצטרף לשורת פריטים מהתחום הנהנים מסטטוס זהה. בברכה חברת מ.ו.ט.י.-לשמירה ואיכסון בערבות מושלמת!

rachelea

New member
חה...חה...חה...../images/Emo6.gif

שכחת להוסיף: חב' מ.ו.ט.י מקיימת שירותיה אצל הכותב לעיל (11moti).

למעלה