אני מצטער... לא ממש מבין...../images/Emo26.gif
אני מצטער, אבל אני לא ממש מבין את הקשר בין 101 ו/או המאמר הנ"ל לאמנויות-לחימה. אם אתה מדבר על התפתחות מתמדת ולמידה מנסיון - אז OK... אבל אני לא ממש מבין מה החידוש. ההקבלה שאתה עושה בין "פעולות תגמול קצרות ומנטרלות" לבין שימוש בנקודות תורפה - היא במקרה הטוב מאולצת, ובמקרה הפחות טוב - פשוט לא נכונה: ה"חידוש" שהביאה ה-101 היא לא בפעולות הקומנדו ה"קצרות" וה"מנטרלות" (את הקרדיט הזה נשאיר במטותא לסטירלינג מה-SAS), אלא בביצוע פעולות תגמול כנגד האויב (ולא להסתפק בהגנה ובתגובה כנגד הכוחות התוקפים). פעולות הנקמה התוקפניות דווקא רחוקות מעקרונות רוב אמנויות-הלחימה המוכרות לנו! אני אנסה לתת דוגמה: כשערס בא ומתחיל לדחוף אותך ולהכות אותך כי התסרוקת שלך לא מוצאת-חן בעיניו - אז אתה יכול לדחוף אותו ולתת לו כאפות ואגרופים חזרה. אתה יכול לעומת-זאת, לתת מכה זריזה, חזקה ומדוייקת לביצים/גרוגרת/סרעפת שלו - ולשתק אותו לכמה דקות הקרובות. זאת "פעולה קצרה ומנטרלת (נקודות תורפה) אם לנסות לתת דוגמה ל"פעולת תגמול" זה יהיה משהו בסגנון: אחרי שאתה חוטף מכות מאותו ערס, אתה פורץ אליו הביתה, שורף את תכולתו, אונס את אחותו הקטנה ומרביץ מכות רצח לסבתא והסבא שלו.