אמנות החלימה

bertcat

New member
אמנות החלימה

דווחו כאן על הצלחות וכשלונות בחלימה, חלומות צלולים, זכירת חלומות.

bertcat

New member
חלימה ברמת צלילות גבוהה

הזכרון שלי מתחיל מכך שאני בחדר מלא באנשים. אני מתבונן בחדר והאת האנשים אני לא ממש רואה כאנשים אלא יותר מודע לקיומה של מסה, כמות של יצורים שאני לא מתמקד בהם. אני מתמקד במורה, דמות אחת אשר עומדת לפני כולם ומנחה. אני יושב בשורה שמסביב לחדר, לידי יושבים אנשים. אני רואה מביט למעטה ומסתכל על הגוף שלי. אני לבוש. מסתכל על הידיים שלי, על הרגליים. בחדר שמחובר אל אותו החדר יושבים שני אנשים. אחד מהם הוא ילד שאני מכיר. הוא מפריע לשיעור, עושה רעש, מעורר תשומת לב, בכוונה. אני מסתכל עליו והוא עושה שטויות של ילד בכיתה שרוצה להפריע. אני מסתכל אליו, רואה אותו במדויק, מה הוא לובש, איך השיער שלו מסודר, העיניים שלו שמסתכלות עלי. אני מרגיש צורך להפסיק אותו כדי שלא יפריע. זה רק מעודד אותו והוא מגביר את ההפרעה. אני מסתכל על המורה, והוא לא מתרגש מהמפריע, כאילו רק אני מבחין בו. המבט שלי מופנה מחדר אחד לשני והחלום ממשיך להיות יציב והמודעות שלי חזקה. אחרי שאני שוקע במראה החדר הסמוך אני לפתע נמצא בו, אני זוכר את המעבר אל אותו החדר, שהוא לא נעשה בהליכה אלא כאילו שהחדר זז אלי ולא אני אליו. אני יושב בחדר והסייר המפריע הופך לשתי בחורות נחמדות מאוד. אני כבר לא חושב על החדר השני אבל מודע אליו. הוא נמצא קרוב אלי ועדיין יש בו שיעור, ויצורים רבים. אני מדבר עם הבנות, ותוך כדי כך אני חושב על זה שאני נמצא במודעות מאוד חזקה. מראה החלום יציב. אני יכול להסיר את עיני מהבחורה שמדברת אלי, להביט מסביב בחדר, לחשוב מחשבות משלי, ובו בזמן לנהל את השיחה איתה. השיחה מעניינת, מהנה ואני נהנה מחברתה וכך שהחלום שלי כל כך מציאותי. אני יודע שאני חולם, שאני בחלימה, ואני מנסה להזכר אם כבר הייתי ברמת קיבוע כל כך חזקה. האם כבר הייתי במצב הזה, של להיות במציאות, בכל גופי ומודעותי תוך כדי חלום. אז אני מוצא את עצמי במקום אחר, במקום שנראה לי כמו מרתף, או חדר מדרגות גדול, מבודד, יש שם ארון או מקרר ואני בוחן אותו, אבל מרחוק. אני עובר משם שוב לשטח פתוח, אבל בנוי, סיירים מסתובבים שם ולא מתעניינים בי. אני רואה את הכלב שלי ושמח שהוא איתי. הוא מתחיל לרדוף אחרי חתולה, והיא מתקיפה אותו, הוא לא נכנע, עוד שתי חתולות מצטרפות ואני מנסה לתפוס אותו. אבל אני מבין פתאום שזה לא באמת קרב, אלא שקורה כאן משהו אחר, שהוא לא מסוכן, ואני לא צריך להתערב בו אלא לצפות בו. גם כאן, המראות חדים מאוד, אני בידיעה שזה חלום, שזה חלום מאוד מציאותי ויפה. אז אני עובר שום מקום, עכשיו אני נמצא בקרבת הבית שלי. אני מנסה להזכר מה אני צריך לעשות, אני יודע את הכיוון שבו עלי ללכת, ואני מנסה להבין מה מחכה לי בכיוון הזה. אני הולך לכיוון הנכון ברגל, ואז חושב שעדיף ללכת לאוטובוס כי זה רחוק. אני משנה את הכיוון, ואז אני מתעורר. בדיוק בזמן, על מנת להספיק להגיע לאוטובוס וללכת ללקוח שמחכה לי. במשך כל החלום הייתי ברמת בהירות שלא זכורה לי, אבל אני יודע שכבר הייתי בה. מה שהביא אותי לזכור שאני ברמת בהירות גבוהה מאוד היה זה שאמרתי לעצמי שאני ברמת בהירות גבוהה במהלך החלום. ששמתי לב לכך במהלך החלום וציינתי זאת לפני.

אשכר

New member
משהו ישן...

היתי ילד בן חמש (או פחות). חלמתי שאני נוסע במכונית עם ההורים, במושב האחורי. אנחנו נוסעים בנוף מדברי, כמו בדרום הנגב. אני מסתכל אחורה, ורואה את האפקט המוזר הזה שההרים הרחוקים כאילו מתקרבים כשהמכונית נוסעת... מכירים? נקודת התפיסה שלי במקום מוזר. אני מרגיש שמשהו בסיטואציה חריג, על סף הפחד, החושים עובדים בצורה קצת לא רגילה, האוירה שונה ומשונה, ועם זאת, הכל ניראה בסדר: ההורים, המכונית, הנוף. אני מסתכל החוצה, ופתאום יש שני דגים משורטטים באופק הקרוב, על רקע הסלעים של הדרך עד היום אני מרגיש מוזררררררר כשאני נזכר בחלום. היום נסעתי תלאביב-חיפה, וראיתי את העננים הענקיים, ממלאים את השמים מעל האופק הפתוח, הישר, אפלים ובכל זאת רואים אותם, עם צבעים חשוכים, יוצרים תחושה מוזרה כשהם בלי תנועה והמכונית דוהרת בשקט בקו ישר. ונזכרתי בדגים שוב. (אשכר לוקח נשיפה ארוכה)

Yin

New member
סוף סוף

חלמתי חלום שאני זוכר אותו בבהירות, ובחלום אמרתי לעצמי "זה כל כך צלול, האם זה חלום או מציאות? בו ונראה את הידיים" הסתכלתי והנה הן. לאחר מכן אמרתי לעצמי "אל תשכח לעשות טאי צ´י בבוקר" (תרגיל שבן נתן למישהו על מנת לשפר את הקשר בין הלילה ליום) ובבוקר זכרתי הכל. שלך, Yin

bertcat

New member
גדול

פתאום כשאתה מספר על חלימה, זה נשמע מזה פשוט

Dazed&Confused

New member
יצורים לא אורגניים

אז ככה, אני נהיה מודע, מתמקד רגע בסביבה, מגביר את הצלילות (שיפשוף הידיים אחת בשניה, מאוד יעיל) ומתסכל על הידיים ובכך נכנס לחלימה. אז בדרך כלל נשאר בשטח רק דמות אחת או שניים. אני יודע שאלה יצורי א-אורגניים ונראה שהם מודעים לעובדה הזאת. אני לא מפחד מהם - זאת לא המילה, אלא ירא. אני מרגיש שהם יותר חזקים ממני, ושם יכולים לעבוד עלי בקלות. אין פה "פחד" שמשתלט עלי, אבל הרגשתי בפעם האחרונה שאני קצת מתחיל לאבד עשתונות, להיות מבולבל. אני מרגיש שזאת ההשפעה שלהם. אני בעצם נמצא בעולם שבו הם שולטים יותר ממני, עדיין העולם שלי (ככה אני מרגיש. אני לא זר שם, זה עולם החלומות שלי עדיין), אבל הם חזקים יותר פה. הם יכולים לקרוא לי את הרגשות, להזרים אלי תחושות, לעבוד עלי בקלות יחסית, וכל זה מלחיץ. זהו בנתיים. שלכם, b o a z

bertcat

New member
הם חזקים

הם מודעים, הם רגילים למצב בו אנחנו עוד מתנהגים כמו תינוקות שלומדים את הסביבה, אבל הם לעולם לא יכולים לעשות לנו דבר בניגוד לרצוננו.

Dazed&Confused

New member
הודעה מהשירשור הקודם

זה נכתב בשירשור הקודם ואף אחד לא הגיב אז כנראה שלא ראיתם את זה, אז בכול מקרה ההודעה כאן. אם תירצו להגיב, תעשו את זה פה.

נילאם

New member
מקרטעת משהו...

טוב, אז לאחרונה אני פוקדת על עצמי לילה לילה, למצוא את ידי בחלום, לא כל כך הולך... אני מנסה להתעורר לפני היקיצה הטבעית ולחזור על פקודת חיפוש הידיים. קרה לי דבר מוזר: חלמתי שאני מתעוררת כדי להגביר צלילות בחלום, אבל ההתעוררות בעצם קרתה במהלך החלום, ולא היתה עוצמתית מספיק כדי לגרום למצב בו אני מודעת להיותי חולמת! זה כאילו תת המודע שלי משתעשע איתי בחלומות, או אולי אלו צעדים ראשונים לצלילות???

bertcat

New member
קלילות ואי עשיה

אחת הדקויות בחלימה היא לעשות מבלי לעשות. חלימה היא מצב של פסיביות אקטיבית או להיפך. אני עושה חלימה אבל אני צופה בחלימה של עצמי. ברגע שאנסה לשלוט בחלום, אני מזיז את נקודת המאסף שלי למקום הרגיל שלה, ואז אני מאבד את היכולת להיות חופשי, כי אני בנקודה הרגילה שלי. מצד אחד אני צריך להיות בשליטה, לשמור על מיקום, מצד שני אני צריך להיות קליל וגמיש. זוהי דקות שקשה להגיע אליה. אז בפשטות, צריך להיות 10 אחוז בשליטה, ו 90 אחוז גמישות.

Oranus

New member
חלום או לא,אך ממש מוזר -מחפש תשובות

טוב זה קרה בלילה הקודם, תחילה ישנתי שינה מאוד עמוקה (הייתי מאוד מוטש ועייף) בשלב מסויים אני זוכר שקרה משהו שלא הייתי רגיל אליו בחלום וגם מעולם לא קרה עד עכשיו, אני בחלום אני מרחף בלי לשים לזה תשומת לב רצינית כאילו זה טבע שני לי, כל גופי מלא צמרמורות -אני מודע שזה חלום -או לפחות לא ממש מציאות, הצמרורמות עוטפות את גופי הפיזי ,אני נימצא בחדר בו שתי אנשים מדברים אחד עם השני ואני מרחף מטרים בודדים מהם ומאזין, אני יודע שהם לא רואים אותי, אך יש לי גוף במקום הזה -אך הוא לא ממשי, והצמרמורות ממשיכות כל הזמן יש הרגשה של קלילות כזו והצמרמורת כזו נעימה ומטרידה כאחד, עכשיו קוראת פעולה חיצונית לחלום במציאות שלנו אמא שלי פותחת את הדלת וקוראת לי, העיניים שלי ניפתחות אני מרגיש ממש כבד פתעום כאילו נפלתי מהר , אני מסוחרר לגמרי ואין לי כוח לקום ,אחרי שאמא שלי עזבה (שזה קרה דיי מהר,אבל הרגיש נצח) חזרתי לישון- כי לקום לא יכולתי כל הגוף שלי רעד וצימרר, בסוף נירדמתי וזהו -לא קרה שום דבר החוויה הזו היתה ממש מיוחדת -אין לי מושג איך הגעתי אליה אבל אהבתי אותה ,למרות שהיא גמרה לי להיות מוטש אחר-כך (אני חושב) מחפש תשובות יש למישהו? O.

Dazed&Confused

New member
מענה

מה שקרה לך זאת תופעה ידועה שנקראת שיתוק שינה. היא נפוצה במיוחד בחלומות צלולים בגלל שהתודעה עירנית במיוחד. בעצם התודעה מתעוררת, אבל הגוף עדיין רדום ולכן אי אפשר לזוז. מרגישים זרמים בגוף הרבה פעמים (אצלי אני תמיד מרגיש) ותחושת כבדות. מתוך זה אפשר או להתעורר או להכנס בחזרה לתוך חלום. אם אתה בוחר להכנס לתוך חלום מהמצב הזה הוא יהיה צלול במיוחד. זאת גם שיטה, בתוך חלום צלול להיכנס לשיתוק שינה ומשם לחזור לחלום, ובכך להגביר את הצלילות בצורה משמעותית (אני חושב שזה בגלל שהחשביה הלוגית שפעילה פחות בחלום, מתועררת ביתר עוצמה). בגלל זה גם יש הרבה אנשים שאוהבים להיכנס לחלום מתוך עירנות (WILD). שלך, b o a z

Oranus

New member
אבל איך אני משחזר את זה?

אין לי מושג איך לבצע את זה שוב ,זה פשוט קרה, לא יודע, איך -הצעות? O.

Dazed&Confused

New member
תגובה

אוקיי, אז אתה בחלום צלול/חלימה (אני לא חושב שזה משנה). תגיד לעצמך "כשאני אעצום עיניים, אני אתעורר לתוך שיתוק שינה". או תעוף ישר למעלה ותצעק מהו כמו "עכשיו אני מתעורר לשיתוק שינה", או שתחשוב את זה. אפשר גם לדמיין את השיתוק אומשהו כזה לפני זה, תעשה מה שנראה לך. שלך, b o a z

Dazed&Confused

New member
ושכחתי

כשאתה משותק, אתה עוד חצי בחלום בדרך כלל. משם אתה יכול להיכנס לחלום, לגלוש, לצלול לתוך החלום. קשה לתאר בדיוק איך עושים את זה, אבל אני מניח שתסתדר במיוחד אם אתה מנוסה.

דוח עדן

לפני בערך שלוש שבועות עוד יכולתי לזכור חלום וחצי בערך מלילה של שינה... ועכשיו אני לא זוכרת כלום ממש כלום בלילה...לצערי =( אני פנויה לעצות... שלכם עדן

bertcat

New member
איך לזכור חלומות?

קודם כל, לפעמים שלא זוכרים חלום, זה דווקא אומר שהיו לך חלומות שונים מהרגיל, בהם התפיסה שלך היתה מאוד רחוקה מזו הרגילה. בכל מקרה, על מנת לזכור חלומות, כשאת מתעוררת, תשארי במיטה כמה דקות ותנסי להרגיש מה עבר עליך. דווקא על תנסי להזכר במראות, או מה קרה בדיוק, אלא יותר תנסי לחזור לתחושה. ואם קופצת לך תמונה מהחלום אז תעזרי בה.

נילאם

New member
עצה:

לפעמים באמת מתעוררים בהרגשה של "וואוו! איפה הייתי בלילה! אין לי מושג!" גם שימוש בכל מיני חומרים "זורק" אותנו בשינה למקומות שקשה לזכור מהם משהו אחר-כך, חומרים כמו אלכוהול, גראס, כדורי שינה, אפילו אופטלגינים למיניהם יכולים לשבש זיכרון. בדרך כלל יקיצה טבעית לא מתרחשת בשלב החלום, לכן אפשר גם להקיץ מלאכותית (עם שעון למשל), כדי להתעורר בשלבי החלום.

bertcat

New member
כל מני חומרים

החומרים שהזכרת, גראס, כדורי שינה, אלכוהול ושאר ירקות מפריעים מאוד לחלימה. הם לא רק זורקים אותנו למקומות רחוקים שאותם אי אפשר לזכור. זה דווקא דבר לא רע, נשמע, להיות במקומות רחוקים. הבעייה אם החומרים האלו שהם מחלישים את היכולת שלנו לקבע את החלום, להפוך אותו לחלימה, והופכים את החלומות שלנו למאוד מבולבלים. כשאין רציפות בחלום אין נקודת אחיזה ואי אפשר לזכור הרבה מלבד תמונות אחדות.

נילאם

New member
אאוריקה!

עכשיו הבנתי. מבולבלים אמרת... חידדת לי את הנקודה. האמת היא ש שאר הירקות הם הם אבי המפריעים!

למעלה