אמנות החלימה

bertcat

New member
אמנות החלימה

הי לכולם. שרשרו לכאן את נסיונות החלימה שלכם, החלומות הצלולים והחלומות שאתם זוכרים, את הנסיונות והכשלונות שלכם. הדיווח על חלומות מביא לתשומת לב לחלומות, ומגביר את קשב החלימה. רבים מצאו את כפות ידיהם בחלום, ובכך קרבו את גוף האנרגיה אליהם. אחדים עברו בשער הראשון ואפילו השני ומתרגלים את קשב החלימה שלהם. ספרו, תכתבו, תתלוננו וכך תרחיבו את המודעות שלכם.

bertcat

New member
חלימה ששכחתי

הלילה הייתי בחלימה חבל על הזמן. הייתי צלול, מודע, תרגלתי דברים באופן מודע לכך שאני בחלימה ואני מתאמן. הייתי צופה לא פסיבי בחלומות שלי, היו מעורבים בחלימה יצורים לא אורגניים שתקשרו איתי. תפשו את תשומת הלב שלי. אני זוכר תמונה אחת מתוך חלימה ארוכה ומדהימה וזה מרגיז. כבר בחלימה ידעתי שאני לא אזכור אותה, ידעתי שהתפיסה שלי נמצאת במקום אחר מהתפיסה הרגילה, מקום חדש, ואני לא אצליח ליצור גשר ליום יום. תרגיל שבן נתן לי ליצירת גשר בין החלימה לעירות הוא לתת משימות בחלימה לעירות. כלומר, להגיד לעצמי בחלימה, למשל, כשתתעורר תעשה טנסגריטי. זה תרגיל הפוך לזה שבעירות אני אומר לעצמי, "בחלום תראה את הידיים". תפקיד התרגילים האלה ליצור גשר בין שתי תפיסות. הגשרים האלו מקרבים את גוף האנרגיה אלי ומגבשים אותו. אני מקווה להזכר בחלקים משמעותיים מהחלימה הזו ולדווח עליה, כי הדבר היחיד שאני זוכר ממנה זה שזה היה גדול ושווה דיווח. ילה בי.

Dazed&Confused

New member
תרגיל טוב.

אני אנסה אותו בשלב מסוים, בזמן הקרוב. גם אצלי זה ככה, ראיתי את ההודעה ואמרתי לעצמי: "טוב, חלמי היום שני חלומות ארוכים, יש לי אותם בראש, אבל.. אבל...." זאת בעיה להעביר את זה, אז מה שאני עושה שאני פשוט מתחיל לכתוב בלי תכנון מההתחלה את מה שיש לי בראש והנה, בסוף זה גם יוצא לא רע כל כך.

Dazed&Confused

New member
חלומות מהלילה.

אני זוכר שני חלומות ארוכים מהלילה. הראשון מאוד מעניין מהסוג שאני אוהב כמו סרט פאנטזיה מוטרף לחלוטין... והאווירה.. אין כמוה. השני יותר אישי אז אני לא אספר, רק אגיד שאני זוכר אותו בפירוט. בהתחלה זה היה מן משחק. ידעתי שזאת לא מציאות, במקום מסוים גם ידעתי שזה חלום אבל לא הייתי מספיק ממוקד ומודע בשביל להיכנס לחלימה. היה כלב, זאב, גדול, הוא נבח הרבה ובעוצמה. אבל הוא לא היה כלום, סתם טיפש. הייתי לי התמודדות כלשהי שאני לא זוכר/לא יכול לתאר בזמן ששכבתי שם, מאחורי משהו, והכלב נבח כל הזמן. לא פחדתי, ידעתי שזה משחק וידעתי את החוקים. ואז הצטרף כלב יותר קטן, פודל לבן. פחות מאיים לכאורה אבל זה היה ברור שהוא יותר חכם. הוא היה הבוס, המוח. אבל עדיין, לא פחדתי והייתי שם בעוצמה. לפני זה הייתי בטיול למקום אחר, כל מיני תחושות שבתוכי אבל כבר יותר מדי עמוק בשביל לצאת בתיאור כזה שמעלים על הכתב. יצאתי החוצה, אני חושב שזה היה מן אסם, שם היו המשפחה שלי. גם הכלבים יצאו החוצה אבל רק אני ראיתי אותם. הם היו מודעים לזה שרק אני רואה אותם ומבין אותם. הם רצו לטרוף אותם, להוליך אותם שולל. ניסיתי להראות להם את הכלבים אבל לא הצלחתי. בשלב מסוים הם נהיו מודעים כל האירועים הוסטו ואלה כבר היו לא המשפחה שלי אלה סתם אנשים, כמו מתוך סרט. לאחר זמן מסוים של הוויה (לא קרו אירועים מיוחדים פשוט זה היה מצב מסוים שחוויתי אותו), ראיתי כמו מבחוץ, אבל לא לגמרי מבחוץ, את הכלב עם האישה. היא הראתה לו מדע, הוא אמר לה שפה זה אלה הם הדברים הבסיסים שמתחילים ללמד. פה זה עולם האלוהים, ככה הבנתי בסופו של דבר. הוא הסביר שפה זאת התבונה העליונה, רמה קצת גבוהה יותר של קיום, ראיתי אצלו התלהבות מהעולם המוסרי ערכי שלו. זיהיתי שיש פה קטע נוצרי כזה. הוא לא היהה דווקא בגישה שלילית ויותר מדי מתנשאת, הוא בא יותר ברצון לספח אותם/אותנו (יש לי הרגשה שהוא ידע שאני מבין קצת יותר ואני אחד יותר מסובך) (לא ממש הייתי שם כמו שאמרתי) לעולם הנפלא, הערכי, העליון. זה בערך מה שאני יכול להעביר בקטע הזה בכתב, וככה זה בערך היה. הוא הציע לאישה להתחתן, כנראה שפה זאת תהיה חתונה ברמה יותר גבוהה. שיערתי שהיא תתחתן שוב עם בעלה. בדקתי את זה, בהתחלה לא הייתי בטוח אם זאת בעצם הבת, ואחרי שוידאתי שזאת האם היה גם חוסר ודאות מסוים כלפי החתן אבל בסופו של דבר זה לא משנה. האישה לבשה בגדי כלה מיוחדים, היא ממש זהרה. היא הייתה נראת בהתרוממות רוח כזאת מזויפת, מהופנטת. היא הלכה לעבר החתן/בעלה למעשה כמלווה אותה מישהו, אני חושב שהפודל. אז שמו עליה מן אבנט כזה והיא זהרה לחלוטין בכחול והבנתי אז לחלוטין - היא התמזגה עם העולם הזה והיא כלואה בו, לא יכולה לצאת. עבדו עליה בעצם, היא רומתה ועכשיו גם היא יודעת את זה. קרו אז כך וכך דברים פעוטים שסיימו את העניין, והתעוררתי. משם לחלום הבא. מסקנות: להעלות את הקשב, זה יוביל ליותר מודעות. אני קולט הרבה יותר תחושות, מבין את חוקי המשחק ומקובע בתפיסה, כמו שהרגשתי כבר קודם. כשכותבים חלום, עדיף לכתוב את זה יותר כמו שזה, רובדים של תחושות. ץפיסה שונה מהתפיסה בעירות. לכן, אי אפשר לנסות לתאר חלום כמו שמתארים אירועי יום יום (לפחות אני), זה יהיה עיוות מסוים כי זה שונה. צריך לנסות לתאר את תחושת החלום, את מצב התפיסה המסוים, בעירות, למרות שזה לא יעביר את המצב בצורה מדויקת זה הדבר הכי טוב אפשר לעשות וזה גם יגביר את הקשב, המודעות להבדל בין עירות לחלימה. ברגע שמשאירים את הכול "שם" אז כשנהיה "שם" זה היה מובן מעליו. אם נעביר את כל מה שקרה ל"פה", לעירות, גם אם זה לא יהיה בצורה מדויקת כי זה עדיין פה ולא שם, זה עדיין הדבר הטוב לעשות כי אז כשנהיה שם נוכל לראות את זה גם מה"פה", וכך לעבור בקלות לחלימה. אני גם חושב שהאנשים שהיו "שם" ומקובעים שם יכולים לראות את מה שאני מנסה להעביר אם אני אעשה את זה מספיק טוב, אני מקווה לפחות. לכמה דברים מגיעים תוך כדי כתיבה... אז אני מקבל על עצמי עכשיו לכתוב כל יום חלום משמעותי. זה יקרה אותי בהרבה לחלימה בכול יום. אני כבר ממש קרוב. ישר אחרי השינה זה הכי טוב, כי אז אנחנו עוד קרובים ל"שם, התחושה עדיין איתנו. אבל זה לא ישיה הכי מעשי בשבילי, אז בכול זאת אני אתאמץ קצת, ואגיע לתוצאות, כמו שעשיתי עכשיו. שלכם, b o a z

sihaya

New member
בעעעעע!

הידים שלי מסרבות להימצא אתמול או שלשום בלילה ישנתי (למרבה הפלא) וחלמתי (עוד פלאאאא) אממממ ואז היה איזה שהוא שלב בדיוק התחלף לי חלום אחד לאחר .. ואז כאילו בחלום החזקתי איזה ספר או משהו בידיים שלי אבל מחוץ לשדה הראיה... ואמרתי לעצמי ... איזה ספר זה? אני לא יודעת? יווו אני חולמת... איזה מגניב... אני חולמת עכישו... אולי אני אמצא ידיים ? כן רעיון טוב! אז נסיתי וניסיתי וניסיתי ..... הרשתי את הידיים ונתתי פקודה למוח להרים אותן והן סירבו ! בעעעע! הידים שלי לא אוהבות אותי ... זהו. נטלי.

Zipadidoda

New member
ובכן

בהתחלה לפני מספר חודשים שרק נתקלתי ברעיון ניסיתי לעשות בדיקות מציאות כל כמה דקות בלה בלה בלה לא הצליח כלכך למרות שהיה לי חלום אחד או כמה אבל סה"F הייתי עצלן אז לא השקעתי בזה יותר מידי... לפני איזה חודש חודשיים התחלתי לחוות חלומות צלולים בצורה טבעית (לא התאמנתי או חשבתי או אפילו קצת ניתקלתי בנושא כל התקופה הזו) וגם זכרתי לפחות 3 חלומות בלילה הכל בטבעיות גמורה ללא תרגול וכדומה. זאת הייתה תקופה של מספר שבועות ואז זה עבר. או שזה היה שלב בהתפתחות או שהתחלתי להיפתחת ואז נפלתי שוב. :)

bertcat

New member
תבדוק אם

בשבועות האלו שהיו לך חלומות צלולים, אולי היית בתקופה של שקט פנימי, או ששינית הרגל מסוים והיית לך עלייה משמעותית באנרגיה.

למעלה