שתי דוגמאות\מקרים
קרה לי מלא פעמיים שחלמתי והתעוררתי ועדיין חשתי את החלום ואפילו חשתי שאני יכול (כאילו) לשנות אותו, כלומר להמשיך אותו (את החוויה - שהייתה לי אגב מאוד נעימה) למרות שאני ער - משום מה לא העזתי לעשות את זה או שעשיתי את זה והפסקתי באמצע. בדרך כלל במצבים כאלה, שממשיכים את החלומות נהנים מהם כל עוד הם נמשכים אבל אחרי זמן מה מפסיקים להנות\לחלום. ולמה זה?? אצלי, זה בגלל שהמחשבות הרציונאליות מתחילות להכנס. כלומר, אני לא פועל ספונטני בחלום אלא שואל את עצמי: גיל, מה את ה עושה?? זה לא הגיוני.... זה יכול להזיק לך... אתה עושה לא נכון לא טוב, מישהו יכול להפגע וכו´ וכו´. לעומת זאת יש מקרים של חויות פחות נעימות (שכבר מלא זמן לא חויתי אותם - ואני חושב שטוב שכך) אז הנה דוגמא לחלום, לא לצחוק בבקשה למרות שזה מוזר: הייתי פתאום חולם, כאילו שאני נכנס לסרט שכבר התחיל, הכוונה היא שאיך שאני חולם המצב הראשוני זה גיל (אני) נלחם (פיסית) בהרבה מאוד (אין סוף) לוחמים, ומנצח ובורח אבל הם רודפים אחרי והם לא נגמרים. בחלום שאני כאילו שולט בו (אני אגב, לא יודע למה אני אומר כאילו - אני אצטרך לחשוב על זה) אני שם לב שאני מקשה על עצמי עוד ועוד (כלומר, אני מנצח שני לוחמים- הורג אותם דרך אגב - אז אני מוסיף לעצמי עוד ארבעה חזקים יותר בחלום - בורח מהם ומוסיף עוד שש עוד יותר חזקים - כאילו שאני בוחן את עצמי - עד כמה אני חזק) בסופו של דבר (גם בסופו של חלום) אני מגיע למבוי סתום - מצב בו מקיפים אותי המון לוחמים (הם המון - אני לא יודע מספר אני רק יודע שהם מכל הכיוונים - ומוותר בלי מאבק - לא נכנע בחלום, שם אני כביכול מוכן להלחם אבל בראש כבר ויתרתי) ואז אני אומר לעצמי, אל תתעורר תמשיך להלחם ולפעמים אני פשוט מוותר ומתעורר ואז חושב מה יכולתי לעשות כדי לא להפסיד את הקרב הזה. חשוב לציין, שאני שולט לחלוטין בחלומות שלי ואני פשוט יודע מה אני הולך לעשות ולפעמים מתלבט מה לעשות תוך כדי חלימה - ובדרך כלל זה אחרי שכבר נרדמתי חזק אבל איך שהחלום מתחיל אני חצי ישן(ישן חלש). כמו כן, החלום האחרון הופיע לי כבר מספר פעמים אבל לא בזמן האחרון. בפעם הראשונה אני חושב שהוא הבהיל אותי אבל מאז אני כבר לא פחדתי אלא ניסיתי לנתח אותו (למה ויתרת??איזה טיפש אתה?? אם ניצחת עשר למה שלא תנצח שלושים - זה הרי אותו הדבר - זה עשר אבל שלוש פעמים). הערה אחרונה: תוך כדי כתיבה למדתי משהו על החלום השני שכבר הרבה זמן לא חלמתי אותו. ואני חושב שלמדתי עוד כמה דברים שפשוט קשה לי עכשיו להסביר אותם לעצמי.