אמנות החלימה(38)

L i z a r d

New member
אמנות החלימה(38)

כאן נמצא השירשור האחרון על חלימה, ה-37 במספר. והנה מאמר מפורט על אמנות החלימה!

שורלי

New member
העמדות התואמות

בסוף הספר "אמנות החלימה" ה"ממרה את המוות" מראה לקסטנדה בין שאר הדברים שהיא לימדה אותו מעין טריק של הלוחמים הקדומים, שכונה העמדות התאומות. בתחילה מקבעים את נקודת המאסף במקום שבו היא נמצאת, ואז שוכבים על הריצפה באותו המקום בתנוחה שבה הלכנו לישון (שמים לב אליה לפני ההירדמות)וככה "להתעורר". זה מה שאני זוכר מהספר. אף פעם לא הבנתי את החלק הזה בספר. יש פה מישהו שמבין בחלימה ויכול לנסות להסביר את העניין?

העמדות התאומות

מדובר בטכניקה להעצמת החלימה ויותר מכך. הולכים לישון בתנוחה מסויימת - ואחר כך בחלום מכניסים את עצמנו לאותה תנוחה בדיוק והולכים לישון בתוך החלום. החלום אליו נתעורר (בתוך החלום) יהיה ממשי ומוחשי במידה שלא תיאמן בכלל. זה הזמן להזכיר שחלימה זה אחד מהדברים הכי מסוכנים עלי-אדמות ושאסור לבצע אותה בחוסר דעת או בצורה "פיראטית".

שלום לכולם../images/Emo153.gif

היי אני חולמת המון, מתעוררת ובטוחה שהחלום היה מציאות לטוב ולרע, אני מנסה להבין מה אתם עושים קראתי המון מהשרשורים שלכם אבל לצערי השפה גבוהה והתפיסה כנראה לא, אז בבקשה בפשטות איך ומה אני אמורה לעשות .תודה

deep ocean

New member
ברוכה הבאה יקירתי ../images/Emo24.gif

שמחה לראות אותך כאן!!!

L i z a r d

New member
אולי תספרי עוד קצת?

מה בדיוק את עושה בחלומות? יש מודעות בזמן החלום? ומה את רוצה לדעת? אני אשמח לענות על כל שאלה.

חלום שלי../images/Emo121.gif

היי תודה על התגובות המהירות, אנני מבינה מה זה מודעות, אני חולמת ולפעמים מתעוררת ופשוט זוכרת הכל, למשל חלמתי שאני מסתובבת באיזה שהוא מקום ויורד מבול ומישהיא מוכרת מנסה בגשם לעלות עם אופניים על גבעה מאוד גבוהה וחלקלקה, ואני מודאגת שואלת את בתי והיא מספרת שעברה אותה וזה לא נורא קשה,ממש חלום מוזר וכשהתעוררתי חשתי שאני רטובה בשיער ובפנים, מה אתן אומרות ? זוהי דוגמא 1 מ1000 היי

L i z a r d

New member
הכוונה במודעות

זה לדעת שאנחנו חולמים חלום באותו הרגע ונמצאים במיטה ישנים, וככה לשלוט על הפעולות שלנו כמו כשאנחנו ערים. זה גם נותן לנו עוד המון אפשרויות ועושה את החלום ליותר בהיר וברור. את זוכרת חלומות טוב כמו שאני רואה. אה, ואני זכר

היי ../images/Emo153.gif

סליחה על הטעות האמת שהדבר היחיד שהצלחתי לעשות זה להכריח את עצמי להתעורר מתוך חלום רע וזאת כנראה מודעות כי הצלחתי לא פעם, מה אתם אומרים? { ליזרד זה מסייקספיקשן?}

deep ocean

New member
המודעות היא לדעת בזמן השינה

שאת בעצם חולמת (מבלי להתעורר), ואז יש לך אפשרויות שונות שנפתחות בפניך. אני הגעתי למודעות הזאת דרך זה ששאלתי את עצמי באותו היום האם אני ערה או חולמת כמה פעמים (והתשובה היתה אני ערה
), עד שבחלום שאלתי את עצמי, ופתאום קלטתי..הי אני חולמת!! (מבלי שהתעוררתי) קצת קשה להסביר איך זה מתרחש, אבל אחרי שחווים את זה, זה יותר מובן. ואז אחרי שמודעים לזה שבעתם חולמים, אפשר לעשות דברים שונים ומגוונים...

deep ocean

New member
יש אתר על חלומות צלולים

הנה הקישור כאשר בפורום הזה מדברים יותר על חלימה (לא במובן הרגיל של המילה) שזה משהו שונה מחלומות צלולים, אבל זה בהמשך אם זה מעניין אותך
מקווה שלא בילבלתי אותך עכשיו

שאלה../images/Emo29.gif

למה אני צריכה להיות מודעת ולשלוט בחלומותי? האם לא מספיק קשה להתמודד עם השליטה במשך השעות שבהן אנחנו ערים? האם זה לא יפריע לזמן השינה שלדעתי הוא מרכיב מאוד חשוב לבריאותנו?אקרא מחר את תשובתכם ואם לא תראוני הרבה בשבוע הקרוב אז אני באילת אז להתראות בנתיים לילה טוב וחלומות פז

../images/Emo15.gif שליטה וחוסר שליטה

בין אם אנחנו בחלום ובין אם אנחנו במציאות, זה עדיין אנחנו . ואם זה אנחנו, פירוש הדבר שביכולתנו להיות מודעים או לא מודעים לעצמנו, ביכולתנו לקחת אחריות על בחירותינו או לא לקחת עליהן אחריות. מי שבוחר לקחת אחריות על עצמו ועל פעולותיו ולהיות מודע למציאות, לאמת, למקום שבו הוא נמצא, יקלוט באופן טבעי שהוא נמצא בתוך חלום - ויפתחו בפניו אפשרויות מדהימות.
"שליטה" היא ברוב המקרים דבר בלתי-רצוי, דבר הגורם לנו לאבד קשר עם המציאות ועם עצמנו. אני מעדיף את המלה "הרמוניה" או "זרימה".
מקווה שנהנית (ועדיין) באילת.

לא "צריך" כלום

חלומותינו משפיעים על חיינו. כאשר אנחנו מתעוררים בבוקר, אנחנו נושאים בתוכנו את כל המראות, התחושות, המחשבות והרגשות שחוינו במהלך הלילה. אנחנו יכולים או להיות מודעים לחוויות אלו, או להיות לא-מודעים, אבל בכל מקרה אנחנו לא הופכים לבן-אדם אחר במהלך השינה, ולכן כל מה שעובר עלינו במהלך הלילה, אנחנו לוקחים איתנו ליום, ובאופן טבעי מושפעים מן החלומות שלנו. בלי מודעות, אנחנו קורבנות של הנסיבות, עם מודעות יש לנו יכולת לבחור ולתכנן את חיינו. קסם אמיתי

L i z a r d

New member
להעיר עצמך מחלום רע

זאת באמת מודעות מסוימת, והשלב הבא יהיה במקום להתעורר לשנות את החלום למשהו יותר, למה שאת תרצי. שיטות איך לעשות את זה תמצאי בקשיור שמיכל נתנה לך

גיל ל

New member
שתי דוגמאות\מקרים

קרה לי מלא פעמיים שחלמתי והתעוררתי ועדיין חשתי את החלום ואפילו חשתי שאני יכול (כאילו) לשנות אותו, כלומר להמשיך אותו (את החוויה - שהייתה לי אגב מאוד נעימה) למרות שאני ער - משום מה לא העזתי לעשות את זה או שעשיתי את זה והפסקתי באמצע. בדרך כלל במצבים כאלה, שממשיכים את החלומות נהנים מהם כל עוד הם נמשכים אבל אחרי זמן מה מפסיקים להנות\לחלום. ולמה זה?? אצלי, זה בגלל שהמחשבות הרציונאליות מתחילות להכנס. כלומר, אני לא פועל ספונטני בחלום אלא שואל את עצמי: גיל, מה את ה עושה?? זה לא הגיוני.... זה יכול להזיק לך... אתה עושה לא נכון לא טוב, מישהו יכול להפגע וכו´ וכו´. לעומת זאת יש מקרים של חויות פחות נעימות (שכבר מלא זמן לא חויתי אותם - ואני חושב שטוב שכך) אז הנה דוגמא לחלום, לא לצחוק בבקשה למרות שזה מוזר: הייתי פתאום חולם, כאילו שאני נכנס לסרט שכבר התחיל, הכוונה היא שאיך שאני חולם המצב הראשוני זה גיל (אני) נלחם (פיסית) בהרבה מאוד (אין סוף) לוחמים, ומנצח ובורח אבל הם רודפים אחרי והם לא נגמרים. בחלום שאני כאילו שולט בו (אני אגב, לא יודע למה אני אומר כאילו - אני אצטרך לחשוב על זה) אני שם לב שאני מקשה על עצמי עוד ועוד (כלומר, אני מנצח שני לוחמים- הורג אותם דרך אגב - אז אני מוסיף לעצמי עוד ארבעה חזקים יותר בחלום - בורח מהם ומוסיף עוד שש עוד יותר חזקים - כאילו שאני בוחן את עצמי - עד כמה אני חזק) בסופו של דבר (גם בסופו של חלום) אני מגיע למבוי סתום - מצב בו מקיפים אותי המון לוחמים (הם המון - אני לא יודע מספר אני רק יודע שהם מכל הכיוונים - ומוותר בלי מאבק - לא נכנע בחלום, שם אני כביכול מוכן להלחם אבל בראש כבר ויתרתי) ואז אני אומר לעצמי, אל תתעורר תמשיך להלחם ולפעמים אני פשוט מוותר ומתעורר ואז חושב מה יכולתי לעשות כדי לא להפסיד את הקרב הזה. חשוב לציין, שאני שולט לחלוטין בחלומות שלי ואני פשוט יודע מה אני הולך לעשות ולפעמים מתלבט מה לעשות תוך כדי חלימה - ובדרך כלל זה אחרי שכבר נרדמתי חזק אבל איך שהחלום מתחיל אני חצי ישן(ישן חלש). כמו כן, החלום האחרון הופיע לי כבר מספר פעמים אבל לא בזמן האחרון. בפעם הראשונה אני חושב שהוא הבהיל אותי אבל מאז אני כבר לא פחדתי אלא ניסיתי לנתח אותו (למה ויתרת??איזה טיפש אתה?? אם ניצחת עשר למה שלא תנצח שלושים - זה הרי אותו הדבר - זה עשר אבל שלוש פעמים). הערה אחרונה: תוך כדי כתיבה למדתי משהו על החלום השני שכבר הרבה זמן לא חלמתי אותו. ואני חושב שלמדתי עוד כמה דברים שפשוט קשה לי עכשיו להסביר אותם לעצמי.

deep ocean

New member
מודעות בחלום ../images/Emo10.gif

המודעות שלי אתמול שאפה ממש למינימום שבמינימום. חלמתי שאני הורגת מישהו (הייתי צריכה להגן על עצמי מפניו והרגתי אותו!!!) ואז קלטתי שאני הרגתי בן אדם!!!! הייתי בשוק. לא ידעתי מה לעשות. ישבתי בחדר עם חוקרים והסוויתי את כל מה שקרה באופן כל כך טוב. (שיחקתי באופן כל כך משכנע! לא ידעתי שאני יכולה לשחק כל כך טוב!) בכל אופן, אחרי שכולם הלכו אמרתי לעצמי, זה לא חלום הפעם. זאת מציאות! הפעם זאת באמת מציאות, זה לא חלום!!!!! אני, מיכל, הרגתי בן אדם!!!!! זה ממש מפחיד שלא הצלחתי לקלוט שזה חלום ולהתעורר!!!! עוד לא קרה לי כזה דבר שאני לא מצליחה לקלוט שאני חולמת, כאשר אני נמצאת בסיטואציה מאיימת כלשהי (בדרך כלל או שהבנתי שאני חולמת, או שהתעוררתי מרוב הפחד). בסוף התעוררתי כי אמא שלי העירה אותי. אני מעוניינת להגביר את המודעות שלי בחלום. מזמן לא תירגלתי חלימה, מזמן לא שאלתי את עצמי אם אני ערה או חולמת. החוויה הזאת נתנה לי מוטיבציה להגביר את המודעות כמו פעם.

למעלה