אמנות ההומופוביה

nati36

New member
אמנות ההומופוביה

רציתי לספר לכןם על ספר שנמצא כרגע ברשימות רבי המכר השונות – "אמנות האהבה" מאת אריך פרום. הסופר מתייחס בכל כתיבתו לאהבה הטרוסקסואלית כאהבה האמיתית היחידה, ולהומוסקסואליות כסטייה אומללה. כן,כן, וכל זאת ברשימת רבי המכר של 2003. גרוע מכך, בספר נעשה גם שימוש אקדמי. במקום לימודיי למשל, ביקשה מרצה לפסיכולוגיה מהסטודנטים לסכם "מה זאת אהבה" ע"פ ספר זה. אני קוראת לכל מי שנתקל/ת בספר להחרימו ולסרב להשתמש בו כחומר אקדמי או כל דבר אחר. ולשכנוע, ציטוט לדוגמא: "הקוטביות הגברית – נשית היא גם הבסיס ליצירתיות בין אישית. הדבר ברור מבחינה ביולוגית בעובדה שהתאחדות הזרע עם הביצית היא הבסיס להולדת ילד. ואין זה שונה גם בתחום הנפשי הטהור. באהבה בין גבר ואישה, כל אחד מהם נולד מחדש. (הסטייה ההומוסקסואלית היא כשלון להשיג את האחדות המקוטבת הזאת, ולכן סובל ההומוסקסואל מיסורים הנובעים מהרגשת הניפרדות שלעולם אינה באה על תיקונה, כשלון המשותף גם להטרוסקסואל הממוצע שאינו יכול לאהוב)". אריך פרום, "אמנות האהבה", הוצאת זמורה ביתן, 2001, ביוזמתה של ד"ר דורית זילברמן, עמ' 35.

רונשה

New member
כישלון??

פעם ראשונה שאני שומעת כזה דבר! אם אני לא טועה, 50% מהזוגות הסטרייטים שמתחתנים, מתגרשים לאחר כמה שנים. ורק תחשבו על שאר ה 50% האחרים שעדיין נשואים, אבל לא בטוח אם באושר... וכמה אלימות במשפחה ובעלים שמכים את נשותיהן וכו... אני עדיין לא שמעתי על זוג הומואים/לסביות שהתחילו לפוצץ אחד את השני במכות. לפי דעתי זוגיות הומוסקסואלית היא דרך אהבה נעלית יותר.. וממש חבל שאנשים חייבים לקרוא ולסכם טקסטים מהספר ההומופובי הזה בשביל לעבור קורס!!!!

sarah

New member
../images/Emo45.gif

אני לא חושבת שסוגי אהבה (הטרוסקסואלית או הומוסקסואלית) איכותם נקבעת לפי מין האנשים האוהבים
זה קשור אך ורק בבני אדם עצמם, באנשים הפרטיים ולא בזה שהיחסים שלהם הם עם אישה/גבר
בהחלט אפשר לטעון שהומוסקסואליות היא לא האהבה ה"מקורית" אבל זה ללא ספק *לא* עושה אותה פחות טובה מאהבה הטרוסקסואלית- שאולי אפילו יש בה איכויות מסויימות שיותר אמ, מופתחות בה. באעבה, שרה

DarlingAdam

New member
לצערי הרב, ורק לידע כללי,

ישנה אלימות בזוגות ומשפחות גייז. גם אצל גברים וגם אצל נשים. זה לא ממש מגיע לכותרות בגלל ארונות, ובגלל שלא רוצים לדווח עוד יותר מאשר הסטרייטים כדי שלא יגידו להם ש"מגיע להם" או משהו מבחיל בסגנון. ישנם מחקרים ומאמרים רבים בנושא, חפש בגוגל או משהו domestic violence in gay and lesbian couples/families

FreakOnALeash

New member
../images/Emo45.gif

תודהץ אני אוהב את זה שאתה מעלה נושאים שבד"כ לא מדברים עליהם.

DarlingAdam

New member
על לא דבר.

פשוט ישנם לפחות שני מאמרים על זה באתר שלי :) אז אני יותר מודע לנושא.

adamsplit

New member
קראתי את ההודעה ו..

זה גרם לי לחשוב למה זה ככה? למה הטרוסקסואלים לא רואים אותנו כמו שאנחנו? אבל בסופו של דבר זה מובן זה הקבלה של בני האדם יש ביטוי כל כך חכם לזה כל כך חכם אם מקשיבים לו מבפנים "מרוב דובים לא רואים יער" וזה מה שקורה הם מנסים לתפוס הם מנסים לקבל אותנו כמו שאנחנו ובגלל זה זה כל מה שהם רואים את השונות שלנו את המין הנסיון הזה לחבר בין הבן אדם להבנה יוצר תדמית מעוותת שלנו הם מצמיחים אותנו לתדמית אין מה לעשות אנשים אל תכעסו על הומופובים או על הורים לא מבינים זו לא רק טיפשות זה אנושיות ואסור לנו במיוחד לנו לשפוט מישהו על אנושיות לא?

ketty the sheep

New member
../images/Emo4.gif

זה כל כך מטומטם. מה שהוא אומר פה בעצם, זה שצריך סך הכל גבר ואישה בשביל "ליצור אהבה". לא משנה מי הם, מאיפה הם באים וכו', שזה כבר בולשיט אחד גדול בפני עצמו. *מנסה לנסח את עצמה טוב יותר* *לא מצליחה* *מקללת* *שותקת*

...

זה לא מצחיק בכלל שאותה הוצאה הוציאה גם את הספר של עברי לידר, זה גם לא אירוני או משהו. הספר הוא רב מכר- אתה חושב שאיכפת להוצאה הזאת מה הם מוציאים? העיקר שיש להם עוד כסף. אתה לא יודע שכסף זה הדסר החשוב ביותר בחיים? כאב לי לכתוב את זה.

המממ אמממ

אני, אה, ניתן לומר שהניק שלך גורם לי למצמץ
למה אתה קורא לעצמך ככה?

דיברת אליי?

אני לא קורא לעצמי ככה, אני פשוט ככה. חחח סתם. לא היה לי ניק ואידיוט זה אסוציאציה (איך שלא כותבים את זה) שתמיד יש אצלי בראש... אז זה מה שעלה..

adamsplit

New member
נכון

אנשים חיבוק גדול ללירונדה
(ומי שידבר לא יפה עליה חוטף נגיחה ממני היא בן אדם נחמד ביותר

למעלה