אמנות ההדרכה (3)

אמנות ההדרכה (3)

יידע אותו מי אתה ומה אתה הולך להורות לו אנשים יכולים להתמסר לעניין מסויים רק כאשר הם מרגישים שהם יכולים להפקיר את עצמם. אנשים יכולים להתרכז בהדרכה רק כשהם מרגישים נינוחים ומוגנים. אם אתה מיידע אותם מי אתה ומה אתה עומד להורות להם, תחושת ההתמצאות שלהם במרחב גוברת והם יכולים להרשות לעצמם להיות נינוחים יותר.
קח אחריות על התוצאות כאשר אתה רואה את עצמך כאחראי לעניין מסויים, אוטומטית תתבצענה פעולותיך הקשורות אליו באורח אפקטיבי יותר. תוצאות ההדרכה שלך אינן איך נראה לך שהיתה ההדרכה, אלא מה מודרכיך מסוגלים או לא מסוגלים לבצע בתום הדרכתך. אם אתה לא מרגיש אחראי לתוצאת ההדרכה שלך, היא תהיה פחות טובה מאשר אם תיקח עליה אחריות.
הצב לעצמך מטרה הגדר לעצמך בבהירות ובדייקנות את מטרתך. לדוגמא: "יוסי הולך על חבל בקלות, מבלי ליפול". לגבי גובה המטרה המומלץ, רצוי כי תציב לעצמך מטרה שתהנה לחתור אליה ולהגשימה. ברוב המקרים, המטרה המהנה ומשרת-ההשראה ביותר, הינה מטרה קצת יותר גבוהה ממה שנראה לך שאתה מסוגל להגשים.
הצב לו מטרה הקפד לוודא שבכל רגע ורגע מההדרכה שלך, יהיו מודרכיך ממוקדים במטרה שהצבת להם. כל בנאדם מרגיש רגוע וממוקד יותר כאשר הוא יודע לאן הולכים. ("המדריך למדריך" מתוך הפרק "עצות להדרכה טובה"
כל הזכויות שמורות לי
)

מה דעתכם על העצות האלה?

איזה מהן אתם כבר מיישמים? איזה מהן אתם לא מיישמים? מה חודש לכם בעקבות קריאת הקטע הזה?

Kiru

New member
מצויינות ומרתקות...

אל תטעה - אני אמנם לא מגיב, אך קורא בקביעות את פינת ההדרכה. תמיד אהבתי את הנושא ויש לי עוד הרבה מה ללמוד...

למעלה