אמנות האושו

Curious

New member
אמנות האושו

האם מישהו מכיר את אמנות האושו (Ushu)? האם זה קיים ונלמד בארץ? או שיש לזה שם אחר כאן? במידה וכן היכן? האם גם בארץ יודעים לשלב את זה עם יוגה? תודה

ב י ש ו ף

New member
אושו היה בן אדם

אחד החכמים שנולדו , והוסיפו את השם שלו לכל מיני שיטות. הייתה תקופה שהייתי מרותק ממנו, עכשיו קצת התקרר אבל למדתי ממנו הרבה, מדובר כמו שציינתי באדם מכנים אותו הבודהא האחרון הרבה פעמים למרות שזה גם לא בהכרח נכון, כי יבוא עוד אחרים ללא ספק הוא היה אחד העמוקים והמשמעותיים שבהם. ועם זאת יש כאלה שלא אהבו את העומק שלו, זה עניין של התחברות ובמצב שבו הייתי אז, הוא היה בהחלט משהו "במקום". סקרנית תקראי ספרים קשה לי להאמין שאם באמת תקראי שניים שלושה ספרים טובים יהיו לך כל כך הרבה שאלות, וזה לא שאני לא אוהב ת'שאלות שלך אני עצמי נדהם מכמות המוטיבציה שיש לך וזה אחלה ........ בת כמה את בכלל????????? ואיזה דברים היית רוצה לשנות בעצמך?

Curious

New member
בישוף היקר

אני לא התכוונתי לאושו האדם (oshu), שאותו אני "מכירה", אלא לאמנות לחימה Wushu....
לעניין הגיל, אתה יודע. לעניין השינוי, אני לא חושבת שהייתי רוצה לשנות משהו גרנדיוזי...היתי רוצה שיהיו לי בסה"כ יותר כוחות, זמן ומיקוד, על מנת לממש את מלוא הפוטנציאל שלי. ומה אתה היית רוצה לשנות בעצמך? (אגב, מאיפה באה השאלה המרתקת הזו?).

Curious

New member
אוי בישוף, חייבת לספר לך משהו...

אתה שכנעת אותי להתייחס ברצינות לתרגולי יכולות התקשור.... והחלטתי לתרגל את מה שהמלצת לי "בתקשור לסקרנית"... לפני כיומיים מצאתי זמן למדיטציה של העברת אנרגיה מצ'אקרה לצ'אקרה דרך כל הצ'אקרות....והגעתי למצב של חלימה.... ואז קיבלתי חלום....שהיה מעין סימן\אזהרה לבאות.... שבאו מיד עם סיומו כשפקחתי את העיניים. הייתי קצת בשוק. החלום הקטן דיבר על רשויות החוק\מדינה.... ואז מיד עם פקיחת העיניים קיבלתי טלפון מאחת מרשויות המדינה ששוחחה איתי על סוגיה מסוימת בעניין חוק\מדינה, שהיה עלי לפתור במהלך אותו היום. דהיינו קיבלתי סימן בחלום למשהו שהולך לקרות בחיים שלי.... היתכן? או שמא אני עם הכשרון שלי לסנטז ולקשר בין הדברים מצליחה גם הפעם? מה אתה אומר?

ב י ש ו ף

New member
במדיטציה נכנסים למצבים היפוגוגים

שהם המעברים בין המודע לתת מודע במצבים כאלה הרבה פעמיים אפשר לקבל חזיונות וקליטה של ארועים שטרם התרחשו.

ב י ש ו ף

New member
קודם כל לגבי התשובה שלך.

סקרנית כל הקטע של "המה אתה רוצה לשנות" זה המטרה שאנחנו רוצים בשורה התחתונה חחחחחחחח בת 26 ויש לה עדיין התלהבות חחחחחחחחחח זה באמת נדיר. חחחחחחחחחחח

Curious

New member
../images/Emo9.gif תודה!

אני מצחיקה אותך? זה לא עניין של גיל או התלהבות, אני לא בן אדם מתלהב... אני קצת כמו אש....אנרגיית הסקרנות.... למרות ששאלותיי וסקרנותי רבים, אני משתדלת להתנהל בזהירות רבה, הדרגתיות ושיקול דעת. על כן, מדוע אתה מצחקק עלי בציניות של זקן בן 120?:) ואינני בטוחה שברמת הנשמה אתה הרבה יותר זקן ממני, אולי גם ההיפך הוא הנכון:) בכל אופן, ברור לי שנינו קשישים במישור הרוחני, ושנינו חווינו חוויות לא פשוטות ברמת הנשמה.

נו, אז אולי תגיד לי...

אז אולי תגיד לי, למה אני מרגישה התנגדות אליו? למה קשה לי לקבל מדריך רוחני עם צי של רולס רויסים? שמעלים מיסים בשווי של מליוני דולרים? שמואשם בסירסור ומסחר בנשק? מה דעתך על מדריך רוחני שחי חיים חומריים כל כך?

Curious

New member
זה קצת מזכיר לי..

את הדיונים על היחסים בין הפילוסופים וחייהם לבין הפילוסופיות שלהם ויישומן במציאות
אפשר לחבר ואפשר לנתק.

Curious

New member
זה מקפיץ אותי למקום אחר...

ומכאן השאלה הבאה: האם אדם חומרני, או אף פושע, לא יכול להיות אדם רוחני ובעל רוח גדולה ומשמעותית?

לא כל זמן ש...

הוא לא אוהב את רעו כמוהו. כל אחד יכול להיות בעל תשובה. אבל צריך אמות מוסר, אני מאמינה, כדי להיות אדם רוחני. וגם שקיפות...

Curious

New member
אני חושבת שהגבול בין

המצוי לרצוי די מטושטש.... לכל כלל, ישנו היוצא מן הכלל... ובשעה שזה קורה, אין לנו כלל
, אבל יש לנו את הרצוי, המצוי, האוטופי והאופטימאלי

וושו wushu

הוצאתי את ממאמר בפורום אומנויות לחימה קלאסיות: "התאחדות וושו (קונג פו) בישראל. מזכ"ל משה גורליק 054-4624135 עשרות מועדונים בכל הארץ, נבחרת ישראל בוושו"

Curious

New member
ווואו, מעולה

תודה רבה על ההשקעה! איזה כיף שזכרת. מסתבר שיש בארץ נבחרת בתחום, ולי לא היה שמץ עם כל ההתעניינות. אני אבדוק את הנושא.

Curious

New member
אגב...בנתיים למדתי שצדקת

וושו, זהו אכן שם כללי לאוסף של אמנויות לחימה סיניות....בדומה לקונג פו. כך שכעת, נותרה השאלה "הקלה" - שאלת הבחירה

מגניב!

נראה לי שהייתי במקומך עושה שיעורי נסיון בכל מיני מקומות ורואה למה אני הכי מתחברת / איפה התחושות הפנימיות שלי אומרות שכדאי לי להישאר.

Curious

New member
אעשה זאת בזמן הנכון...

בשלב זה אני אוספת מידע... ואתמול בערב למדתי עוד משהו... ששתינו למעשה צדקנו. בתקופתי (כשאני הייתי בת 4 לערך:)) אושו אכן הייתה אמנות לחימה ספציפית ומיוחדת, עם תוכן וצורה. עם השנים, עד עצם היום הזה, היא עברה תהליך של טרנספורמציה, תוך כדי ההתמקדות בצורה, אבד התוכן....ועל כן, נכון להיום אמנות הפכה לשם כללי לאמנויות לחימה סיניות. תודה על השיעור!

למעלה