'אמנות' בשרות הטרור

מטרניך

New member
'אמנות' בשרות הטרור

שילוב של 'יוצרים' שמאלניים וערבים יצר 'ז'אנר אמנותי' חדש: 'אמנות ההבנה' לטרוריסטים רוצחים וסגידה להם. דרור פיילר (שלגייה) בשטוקהולם, דגנית ברסט (הרוצח מהדיזנגוף סנטר) במוזיאון חיפה, ג'וליאנו מר ('הילדים של ארנה') ועכשו 'מתאבדים פוטנציאליים' של ה'אמנית' נסרין מזאוי. 'אמנות הטרור' היא המשך הטרור הערבי הרצחני באמצעים 'אמנותיים'. http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=455649&contrassID=2&subContrassID=7&sbSubContrassID=0 target=_blank>http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=455649&contrassID=2&subContrassID=7&sbSubContrassID=0 אחד מ'המתאבדים הפוטנציאליים' קיבל כניראה רגליים קרות וכתב היום מכתב למערכת הארץ שבו הוא מאשים אותה בהולכת שולל: >>>>>>>>>>>> לא הייתי מסכים להצטלם בתגובה על "דיוקן למתאבד פוטנציאלי" מאת דנה גילרמן ("הארץ", גלריה, 25.7) לפני כחודשיים פגשתי את נסרין מזאוי, שביקשה ממני להשתתף בפרויקט הגמר שלה במסגרת לימודי צילום. היא הציגה לפני - בכתב ובעל פה - את הפרויקט כניסיון לבחון את הסטריאוטיפ הישראלי ביחס לערבים באמצעות סדרת תצלומים של ערבים ויהודים שיכולים להיראות כמו מחבלים אף שאין להם קשר, כמובן, לפעילות טרוריסטית. לאחר שהסכמתי נסעתי להצטלם אצלה בחיפה. מעולם לא נפגשנו בהפגנה פוליטית או בשום פורום אחר ולא שוחחנו על עמדותי הפוליטיות או על תחושותי ביחס למצב שאנחנו חיים בו. אילו היתה מזאוי אומרת לי את האמת - כפי שהציגה זאת בכתבה - כי בכוונתה להציג סדרת פורטרטים של שישה צעירים ערבים שהמשותף להם, לתפישתה, "הוא הפוטנציאל להפוך למחבלים מתאבדים", ואף להצהיר כי "לכל המצולמים היה מחבל מתאבד במשפחה", בשום פנים לא הייתי מסכים להצטלם. במקום להפריך את הסטריאוטיפים והדעות הקדומות ביחס לערבים, הפרויקט של מזאוי מאשר אותם, מוסיף שמן למדורת השנאה ופוגע באנשים תמימים. למותר לציין, שאין לי כל כוונה להיהפך למחבל מתאבד ואין במשפחתי מחבל מתאבד. אני מקווה, שאוכל להמשיך לחיות בשכנות טובה ובאמון עם ידידי היהודים, למרות הנזק הרב שנגרם לי בעקבות עבודתה של נסרין מזאוי והראיון עמה. עאמר דרבאס תל אביב <<<<<<<<<<<<<<<< http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/LiArtPE.jhtml?contrassID=2&subContrassID=20&sbSubContrassID=0

...

זכות האמן להביע את דעתו איך שהוא רוצה ואין לאף גורם את הסמכות לשלול מהאמנים את הזכות הזאת.

מטרניך

New member
תמיכה בטרור ובטרוריסטים אינה 'דעה'

אלא תמיכה באלימות. אבל אין בעייה, תמשיכו ככה רק אל תתבכיינו על התוצאות השליליות עבורכם.

יותר גרוע ממה שקרה מה יקרה ?

אז מה היא דעה? מה הוא טרור? ומיהו טרוריט? מה היא תמיכה באלימות? כל אחד נותן תשובה לשאלות הללו ולפי התשובות של כל אדם ואדם ניתן לקבוע את העימדה מכל נושא ונושא.

all

New member
קח את עצמך לדוגמא

משאית נוסעת - פוגעת בך, הורגת את אישתך, את שלושת ילדיך, אתה יוצא אחרי 3 שנות אישפוז בבית לוינשטיין, עם מכונת הנשמה ונכה 100%. עובר את הכביש ומוצא שאיזה "אומן", לקח את המשאית הזו ועושה ממניה "פסל סביבתי" מול ביתך. בכל רגע שאתה מרים את הראש להביט מהחלון אתה רואה את אישתך וילדיך קטועי גפיים שוכבים וצורחים מכאב מתחת למשאית. בערב, כשמדליקים לך את הטלביזיה, אתה רואה בחדשות ויכוח סוער על ה-"פסל הסביבתי" החדש ושוב מקרינים לך את המשאית ושוב ילדיך ואישתך זועקים מתחתיה. בבוקר למחרת אתה פותח עיתון ועל הדף הרשי כתבת ענק עם הכותרת-"פסל סביבתי של משאית שרצחה משפחה" ומתחתיה תמונה. רק תחשוב, 1000 איש נירצחו בפיגועים, 10,000 נפצעו, ל-250,000 יש קרוב משפחה או חבר שניפצע. כולם (חוץ מה-1000 הראשונים) עוברים את החוויה שתיארתי לך, שוב ושוב ע"מ ש-"אומן" יביע את דעותיו. ל-"אומן" יש זכויות, אך האם לנפגע טרור אין שום זכויות לחלוטין"??? בנוסף לכך אין כמעט אף "אומן" החיי מאומנותו - זו עובדה בדוקה לחלוטין! ל-99% מהאומנים יש "ספונסרים" שבד"כ קובעים להם בתמורה ל-"איזה סוג אומנות" התרומות ימשיכו ליזרום. הייתי שמח שמישהו במשטרה יעקוב אחרי הצ'קים הזורמים לכיסם של אומנים (אצילים) אלו, ויפרסם לפני הציבור כולו מאיין בא המימון ל-"אומנות" נפלאה זו. לי נראה ששנינו יודעים את מקור הכספים שבלעדיהם אותו האומן לא יכל לקנות לעצמו אפילו עיפרון צבעוני אחד. ואם יתברר שזה אכן המקור של הכסף, יכול להיות שיש מקום להאשים את האומן - "בבגידה" או "עזרה לאויב" ולא רק בבחירה עלובה של "נושא לציור".

...

לקחתי את עצמי לתוך זה וזה היה קשה מאוד לעבור חוויה כזאת, אך אין המקרה הזה מתאים למה שקורה בארץ כי כאן יש מלחמה וקונפליקט, נהג המשאית לא פגע בי כי הייתי מטרה שלו, הפגיעה הייתה כמו שאר תאונות הדרכים, אך אם הוא היה בוחר בי כמטרה שלו ובא לפגוע בי ובמשפחתי מכאן ניתן להבין יש שורשים עמוקים לכל ההשתוללות הזאת וכל אחד יהיה אז מעורב בחיפוש אחר האמת.

all

New member
לפני כחצי שנה נירצח בחור ערבי

סטודנט באונ' ירושלים שיצא לריצת ערב ליד ביתו. למחרת הפת"ח הודיע כי הבחור נירצח בטעות והכוונה הייתה לירצוח יהודי ולא ערבי. הייתי רוצה לדעת אם היתנצלות זו ניחמה את המשפחה או שינתה את הרגשתה. והרי הבחור נירצח בטעות, ממש כאילו הייתה זו אותה משאית שפגעה בו. עכשיו נמצא את בית משפחתו, נקים מולה פסל של בחור צעיר בבגדי ספורט בתוך שלולית דם, לידו בחור האוחז באקדח ומאחור שלט ענק שכתוב עליו "סלח לי אחי הייתי בטוח שאתה יהודי"!!! אם תביא לי ממשפחת הסטודנט הודאה שהם מוכנים לפסל כזה, לא אתנגד יותר ל-"אומנות רוצחי ילדים" שאתה מנסה לקדם. אבל אם הם יהרגו אותך ברגע שתפתח את הפה, אל תהיה מופתע.

all

New member
לפני כחצי שנה נירצח בחור ערבי

סטודנט באונ' ירושלים שיצא לריצת ערב ליד ביתו. למחרת הפת"ח הודיע כי הבחור נירצח בטעות והכוונה הייתה לירצוח יהודי ולא ערבי. הייתי רוצה לדעת אם היתנצלות זו ניחמה את המשפחה או שינתה את הרגשתה. והרי הבחור נירצח בטעות, ממש כאילו הייתה זו אותה משאית שפגעה בו. עכשיו נמצא את בית משפחתו, נקים מולה פסל של בחור צעיר בבגדי ספורט בתוך שלולית דם, לידו בחור האוחז באקדח ומאחור שלט ענק שכתוב עליו "סלח לי אחי הייתי בטוח שאתה יהודי"!!! אם תביא לי ממשפחת הסטודנט הודאה שהם מוכנים לפסל כזה, לא אתנגד יותר ל-"אומנות רוצחי ילדים" שאתה מנסה לקדם. אבל אם הם יהרגו אותך ברגע שתפתח את הפה, אל תהיה מופתע.

...

לרוצחים מהפת"ח הייתה מטרה והיא לרצוח, נהג המשאית כשעלה על הכביש לא הייתה לו מטרה לרצוח, אומנות היא אומנות ולא משנה מה התוכן שלה, אני מאמין בחופש וסתימה הפה לאומנים בעיני נחשבת לדבר גרוע מכל דבר.

all

New member
אתה בחור עקשן

אך מטרתם של הרוצחים מהפת"ח הייתה לרצוח אך ורק "יהודים" כך הם הודיאו לאחר ה-"טעות", כך הם אמרו לאביו של הנרצח בטלפון. רצח הערבי הייתה "תאונת עבודה" באופן מוחלט. האם תומר שציורי אקטים מיניים בין מוחמד ל-70 בטולות על גבי קוראן או ציורי אקטים מיני בין ישוע למריה על גבי הברית החדשה, גם הם אומנות??? ואין שום מניעה להציג את ה-"גלריה הזו" בסעודיה ובואתיקן??? כי אים לא, אני אומר לך - "אומנות היא אומנות ולא משנה מה התוכן שלה, אני מאמין בחופש וסתימה הפה לאומנים בעיני נחשבת לדבר גרוע מכל דבר." לדעתי יש גבול גם לאומנות שלך, ואתה ממשיך ולהיתעקש רק ע"מ לנצח בויכוח.

...

"ציורי אקטים מיניים בין מוחמד ל-70 בתולות על גבי קוראן או ציורי אקטים מיניםי בין ישוע למריה על גבי הברית החדשה, גם הם אומנות?", הם אכן אומנות אבל האם האומנות הזאת תתקבל ע"י המוסלמים בסעודיה והנוצרים בוותיקן בסבר פנים יפות, התשובה היא לא כי זה פוגע ברגשות שלהם אבל הציורים האלה נשארים אומנות ואי אפשר להגיד שזו לא אומנות.

all

New member
אם כך, בסופו של דבר אני מבין

שאתה מסכים איתי ש-"אומנות" מסוג זה או אחר, עלולה לפגוע ברגשות של אנשים אלו ואחרים מסיבות אלו ואחרות. אפילו לפגוע בהם עד כדי כך, שהפיוז במוחם יתפוצץ עד כדי רצח ללא אבחנה, לא? האם זכור לך ציור - "כרזת החזיר", ציור שהביא למשבר בשיחות השלום??? מישהו מימן את ה-"אומנות" הזו, אם אינני טועה היו אלה מתנחלי חברון ששילמו לציירת הדגולה בעבור הציור. בעיקבות ה-"ארועים" שבאו בעקבות "כרזת החזיר" כמה חיילים וכמה פלסטינים איבדו את חייהם בעמיתים שאותה "אומנות" גרמה. כמוך כמוני, מביטים באומנות ותוהים/חושבים/מביעים דעה. אבל מוסלמי שרואה קוראן מקושט בציורי עירום נועזים עלול להרוג בשל כך. נוצרי שיראה את הברית החדשה מקושטת בציורי עירום נועזים עלול להרוג בשל כך. ואב משפחה שאיבד את אישתו ושלושת ילדיו בפיגוע עלול גם כן להרוג בשל כך. ובנקודה בה חיי אדם עומדים מול "אומנות", יש מקום להרהר על הגבלה כלשהי.

למעלה