אמנון אברמוביץ

RossieL

Active member
אמנון אברמוביץ

קראתי הבוקר מאמר על אמנון אברמוביץ ועל אלו שקוראים לו בוגד ומצטערים שלא נשרף למוות בתוך הטנק [אמירות שעצם כתיבתן גורמת לי צמרמורת ובחילה].
קראתי הבוקר את המאמר שכתב שי לוי ועל אף שלדעתי כבר היה ניסיון לפתוח דיון בנושא, שלא ממש צלח, אני מביאה אותו כדי שגם אם לא תגיבו, תקראו ותפנימו, כל מי שקורא כאן בקביעות, כל מי שרק 'עובר' כאן במקרה ו- כולם.

על אמנון אברמוביץ, צל"ש גבורה וכמה כפויי טובה
יש משהו צפוי, ממש מובן מאליו, בהתייצבות לצד אמנון אברמוביץ' – גיבור מלחמה מעוטר בצל"ש – מול קריאות ה"בוגד" שהוא סופג מאלמנטים בימין הקיצוני. אבל מה לעשות, אומר שי לוי: לפעמים הדבר הנכון לעשות הוא בדיוק הדבר הצפוי

<p>כבר כמה ימים שהרשת סוערת בעקבות תקיפתו של אמנון אברמוביץ' והאופי הבוטה של הדברים שנאמרו לו. "אתה בוגד בעם שלך יא זבל, לך מפה. אתה בוגד בעם ישראל. בגללו חייל בכלא, בגלל העוכר הזה בגלל האפס הזה. חבל שלא נשרפת במלחמה למוות", צעק לו אדם בשם עופר גולן כשאברמוביץ' הגיע לבית הדין הצבאי ביפו כדי לסקר את משפט אלאור אזריה.</p> <p>אגב, אותו גולן התראיין לאחרונה ל"הצינור" וסרב לספר איפה הוא היה בצבא. רק לאחר התפתלויות הודה ש"הייתי ג'ובניק בקריה".</p> <p>הסיפור ארוך, אז נעשה אותו קצר: האמירות הקשות של גולן עוררו זעם וגינויים ברשתות החברתיות, אבל גם גילויי תמיכה. בהקשר הזה לא נשכח את הבור ששאל את אברמוביץ' בזלזול מופגן "איפה היית בצבא?", כי הרי ידוע לכולם ששמאלנים לא עושים צבא. וידוע גם שהם כולם מקשה אחת, אז זה לא משנה שאזריה נחשף בסרטון של "בצלם", לא של אברמוביץ'. רגע, תגובה מקדימה לטוקבקיסטים הצפויים: כן, הייתי בצבא. כן, לוחם. כן, עד היום במילואים. ולא, דעתי הפוליטית לא עניינכם. אין לי גם שום כוונה לחטוף איזו כוויה ממשפטו של אזריה, לא בעד ולא נגד, אבל הקלות שבה נזרקת המילה "בוגד" לעבר לוחם מעוטר בצל"ש – גיבור ישראל במלוא מובן הביטוי – היא בלתי נסבלת.</p> <p>יודעים מה, אולי יש כאן פשוט עניין של בורות? כי אם כן, אז בואו נספר לזה שרצה שיישרף בטנק ולהוא ששאל "איפה היית בצבא" מה עומד מאחורי אותו צל"ש שקיבל אברמוביץ' מהרמטכ"ל דאז, מוטה גור ז"ל.</p> <p>מעשה שהיה: כשפרצה מלחמת יום כיפור, אברמוביץ' הסטודנט לא חשב פעמיים, התגייס למילואים במסגרת תפקידו כטנקיסט ויצא לחזית הדרום במסגרת חטיבה 600. עוד לפני הצל"ש, תנו לי לספר לכם שאברמוביץ' היה אחד מ-400 טנקיסטים שרכבו למלחמה על גבי מאה מרכבות פלדה. אלא שהמרכבות היו יותר כמו צמר גפן, וכמעט כולן נפגעו בצורה כזו או אחרת. 120 מחבריו ליחידה לא חזרו מהמלחמה ההיא, לא יחזרו לעולם. אם תרצו, משהו על התופת שה"בוגד" עבר כדי שנחייה בארץ אבותינו. מבין ה-280 שנותרו בחיים, הרבה סיימו את המלחמה בין הסדינים הלבנים של בית החולים. אברמוביץ' היה אחד מהם. הוא נושא את המזכרות על פניו עד היום.</p> <p>זה קרה ביום השלישי למלחמה. חיילים מחטיבה 600, בהם גם אברמוביץ', נשלחו לאזור מוצב "טלוויזיה" על התעלה וחטפו שם גשם של טילי נ"ט שפשוט הדליקו טנק אחרי טנק. הוא וחבריו ראו את זה, ולמרות המראה הם הסתערו. ואז חטף גם הטנק של אברמוביץ'.</p> <p>הטנק החל לבעור, ועל פי התרגולת, הצוות צריך לנטוש אותו כמה שיותר מהר - כי אחרי הבערה מגיע בדרך כלל גם שלב הפיצוץ. אבל האזור היה רווי בחיילים מצרים, ואברמוביץ' "היה סבור שנשארו אנשים בטנק", כפי שנכתב בצל"ש. מה שלא נכתב בשפה היבשה של המסמך הצבאי זה שהוא פשוט נהג לאחור, למרות שהאש הגיע לתאו ואחזה גם בו. תבינו את התמונה: הוא נוהג בטנק בזמן שהאש מתפשטת בגופו, אוכלת את מדיו ואז את בשרו החי. האיש פשוט נשרף חי, אבל הוא התעלם מהכאב והמשיך לנהוג בכלי הבוער רק כדי להציל את חבריו. על זה הוא קיבל את צל"ש הרמטכ"ל.</p> <p>הכוויות הקשות השאירו אותו לתקופה ארוכה בבית החולים וגרמו לאובדן של כמה אצבעות. הוא נאלץ לעבור לא פחות מ-60 ניתוחים. זה הבוגד שלכם, זה האדם שאתם שולחים לעזה ולדאע"ש. והכל למה? כי הוא לא מסכים עם הדעות שלכם. אתם יכולים להסיר כל דאגה מלבכם, אברמוביץ וחבריו ה"סמולנים" לא מסרסים שום חייל של צה"ל - ויעידו על כך נטרולי המחבלים שהיו מאז. אז תנו כבוד לגיבורים שלכם, קחו אוויר, תחזרו לשולחן הדיונים ופשוט תגידו לזה שמולכם דברים כמו "אני לא מסכים איתך" או "אתה טועה". אם לא בשם תרבות הדיבור, אז בשם הסיכוי שאתם בורים מכדי לדעת עם מי אתם מדברים.

הכתבה המקורית

לפעמים עדיף לי לא לקרוא כאלה פוסטים

כי זה גורם לי לשנאה מיותרת אנשים, לא בגלל שהם לא חושבים כמוני או יש להם אידיאולוגיה שונה משלי או השגות אחרות לגבי איך צריכה להיראות המדינה הזאת,
אלא בגלל שהם מייצגים את כל מה שאני שונאת. את הבורות, את המיץ של הזבל,
את הזיבורית של החברה הישראלית. ולמרות שאני יודעת היטב שבכל חברה יש זבל ויש את הפסיכים ואת קומץ הקנאים שממררים לכולם את החיים משמאל ומימין, עדיין אני מרגישה שאצלנו זה כבר יותר מדי. זה כבר שיטפון. זאת מגיפה של טמטום. אין לי מילה אחרת להגדיר זאת.
אני לא רוצה לשנוא אף אחד כמו שאני לא רוצה שאף אחד ישנא אותי, אבל לפעמים אני קוראת דברים שגורמים לי לשנוא ולהרגיש רע עם עצמי.

יום חמישי שמח לכולם

puma141

New member
בושה גדולה, הבל של טיפשים נבערי דעת.

ראיתי את זה- מביש באמת.
אני לא מחבבת את דעותיו של אברמוביץ בכלליות,גם לא את דרך דיבורו.
אבל מכאן ועד אמירות נוראיות ונבערות כאלו, זה כמו שאין שום קשר ל״הבעת דעה״.
גועל נפש צרוף.

הסכנה הקיומית למדינת ישראל היא ראש הממשלה שלה/גבריאל שטרסמן

"מה שמנקר בראש ובלב זה שנים אחדות, נראה אמיתי מתמיד: הסכנה הקיומית למדינת ישראל היא בנימין נתניהו. אין זה נאמר בלצון או מתוך חולשת הדעת. על דברים רבים שאמר נתניהו בשנים האחרונות, שלהם הצמיד את הביטוי "סכנה קיומית למדינת ישראל", ובעיקר על דברי ההבל בקשר לאחריות לשואה, היטלר או המופתי של ירושלים, אמרו חז"ל, שמי שאומרם סובל מעצירות המוח ושלשול הפה.
גם אם לא נתניהו המציא זאת, אלא מי מעוזריו הלעיט אותו בקשקוש הכמו־היסטורי הזה, מותר היה לצפות מראש ממשלה, בנו של היסטוריון רב מוניטין, שיבחין כי סובבים אותו בורים ועמי ארצות המאכילים אותו קש וגבבה ולא עובדות שראוי להשתמש בהן במאבקה הבינלאומי של ישראל. דבריו על המופתי מסבירים אולי במידת מה את הצורך הבלתי נלאה של ראש הממשלה הזה להשתמש במונחים הלקוחים מהשואה כדי להצדיק את מדיניותו הנלוזה בפני העולם בכלל, והעולם הערבי בפרט.
כמה פעמים יצאו מפיו המלים "סכנה קיומית", כאשר דיבר על שאיפתה של איראן לייצר פצצה גרעינית. אמנם ראוי היה להתמיד במאבק באיראן ובבעלי בריתה, ויש להמשיך בכך גם כיום, אך מה לזה ולסכנה קיומית למדינת ישראל? האם חיים אנו בגטו במלחמת העולם השנייה? האם אנחנו אנשים מזי רעב וחסרי מגן, המובלים ברכבות למחנות השמדה? זוהי הסכנה הקיומית שנתניהו ביקש להפחיד בה אותנו ואת העולם כולו?
מי שעיניו בראשו ואוזניו כרויות לנכתב ולנאמר על ידי "מקורות זרים" מחששה של צנזורה עתיקת יומין, יודע היטב כי ישראל איננה חפה מאמצעי לחימה שיש בהם פוטנציאל שאינו פחות משל הפצצה האיראנית שטרם נוצרה. די בקריאה בספרים ובמחקרים הרציניים שנכתבו על כוחה של ישראל — על פי מקורות זרים, כמובן — כדי להבין שטילים גרעיניים, לאו דווקא פצצות, עשויים לעשות את דרכם בכיוונים שונים.
במאבק הבלתי פוסק בין הודו לבין שכנתה, פקיסטאן, שאמנם אינו מגיע למלחמה של ממש, אבל הוא רווי איבה ותקריות דמים, איש אינו מדבר על סכנה קיומית. זאת, למרות ששתי מדינות ענק אלה, מעשה ידיה של האימפריה הבריטית, מצויידות בנשק גרעיני ללא הגבלה.
על איזו סכנה קיומית בדיוק מדבר ראש הממשלה כאשר הוא מפחיד אותנו שכם והערב, כי האיראנים חותרים לנשק יום הדין, כיום או בעתיד? האם אין די באיום בטילים ארוכי הטווח שבידי איראן, חיזבאללה, דאעש, ועוד מאוהבינו במזרח התיכון, כדי לסכן אותנו במלחמת דמים קשה ורבת קורבנות? בתש"ח היינו בסכנה קיומית. הנשק שהיה אז בידי צה"ל נחשב לבדיחה גרועה מול מה שהיה בידי ארצות ערב שפלשו לתחומנו. אך בראש ממשלת ישראל עמד אז גבר שבגברים, דוד בן־גוריון, איש חזון ומעש, ועם ישראל לא ידע פחד קיומי, במידה רבה בזכות הנהגתו.
והנה, בשנים האחרונות עומד בראש ממשלת ישראל מי שהיה חייל קרבי, כמו אחיו שנפל באנטבה בפעולה שעל הנייר לא נראתה כרבת סיכויים. אך לא כל מי שעמד אז בראש המדינה גילה מורך לב כמו שמגלה נתניהו בשנים האחרונות. לא אתפלא אם יש היום יותר מקומץ אזרחים החרדים לקיומה של מדינת ישראל, ולא בשל הפצצה והטילים של איראן בהווה או בעתיד. גם לא בגלל טירופו של היטלר או הזיותיו של המופתי — אנטישמי ידוע, שכל מה שעלה בידיו לעשות היה פרעות בארץ ישראל, עד שהבריטים היגלו אותו מכאן.
הסכנה הקיומית לישראל היא המדיניות של חוסר מעש — מעש חכם, לא כוחני — מצד נתניהו וממשלת ישראל, שאחדים משריה עונים אמן על כל משוגותיו. דיבורי ההבל של נתניהו כי הוא מוכן למשא ומתן עם אבו מאזן ללא תנאים מוקדמים, הרי הם שקר אחד גדול, שהמפריח אותם מזים אותם באותו משפט עצמו בהוסיפו: אבל קודם שיכירו במדינת ישראל כבמדינתו של העם היהודי. מאז ימיו של יצחק שמיר המנוח בראשות הממשלה, לא היה סרבן שלום גדול יותר מנתניהו.
מדינת ישראל קמה על פי החלטת האו"ם משנת 1947, כמדינה יהודית. כך הכירו בה אומות העולם. במשפט הבינלאומי אין מושג של "הכרה" במדינה קיימת. הפלסטינים הכירו זה כבר במדינת ישראל, והם יודעים כי היא מדינתו של העם היהודי. 20% מאזרחי המדינה הם ערבים. הם מכירים בה, היה להם בעבר ייצוג בממשלה ויש להם ייצוג בבית המשפט העליון. אפילו יאסר ערפאת, שגרם לפלסטינים נזק רב והביא להם תועלת מועטה, הכיר במדינת ישראל, חתם עמה על הסכם, לחץ את ידו של ראש ממשלה אחד, וניהל שיחות עם אחר.
ממשלות סין העממית ווייטנאם הקומוניסטית לא דרשו מארצות הברית להכיר בהן. ההכרה של אומות העולם היא צורך של מדינה חדשה, וישראל אכן נזקקה לה בימיה הראשונים. אך אין זה צורך של מדינה קיימת.
מתי נתעשת ונאמר את שיש לומר בשעה קשה זו, שבה שולטת במדינה ממשלה ששריה חושבים כי בכוח אפשר לשים קץ לטרור. מר "סכנה קיומית" ודאי יודע מההיסטוריה של קניה, קפריסין וארץ־ישראל, שלוחמיהן פעלו נגד המשטר הקולוניאלי הבריטי במעשי טרור מובהקים. האם הבריטים הצליחו להשמיד את אצ"ל ולח"י, שלבטח היו להם פחות תומכים בעם ישראל אז משיש ל"מחבלים" הפלסטינים היום בעולם הערבי, ואף במדינות אירופה?
ימים קשים הם לנו, ולא רק בגלל הפלסטינים."
הכותב הוא שופט בדימוס.
http://www.haaretz.co.il/opinions/.premium-1.2760112

ששון72

New member
מהיום, בכוונתי להעלות את נאומי יורם שפטל לפורום זה....

מאחר וגולשים נוהגים להעלות את הגיגיהם של כל מיני שמאלנים כאלו ואחרים, נראה לי אך ראוי להעלות את כתביהם של כל מיני פרשנים/כותבי דעות ימנים......בקרוב מאד.....

ששון72

New member
לשפטל היית שוללת אזרחות ולכל אלו שעורכים דמוניזציה לישראל

לא היית שוללת.
אני לעומתך, מאמין בחופש ביטוי לכולם...ואני מציע לך לא להרחיב בכל הנוגע למי מתאים מה.. את כמדומני ייחלת למותם של כמה אנשי ימין לאחר שיוסי שריד ז"ל הלך לעולמו...זוכרת???
ראית אותי פעם מייחל למותו של מישהו?

בשם חופש הביטוי אתה יכול לצטט גם מתוך 'מיין קאמפ'

אין לי בעיה שתביא את דבריו של שפטל ושל שאר הימנים ההזויים. מישהו אסר עליך להביא אותם עד עכשיו? כמו שאני מביאה ומצטטת אנשים שדעתם מעניינת אותי, ככה אתה יכול להביא ולצטט את מי שאתה רוצה.
מעולם לא הפרעתי לך לצטט מישהו. מעולם לא איימתי עליך כמו שאתה מאיים עליי כל שני וחמישי. דעתך עליי ידועה מזה זמן רב והיא לא מפחידה אותי. הפורום הזה
נקרא שיחת היום, כלומר עולים בו על הפרק דברים הקשורים לענייני היום. ענייני היום לא קשורים לדעתך האישית עליי או על כל אחד אחר בפורום.
ברגע שתפסיק להתייחס כאן לגופם של אנשים, למצבם הכלכלי, למצבם הנפשי, או למשפחתם, ותתייחס אך ורק לנושא שלשמו התקבצנו כאן, אז אפשר יהיה לנהל דיון נאות על דמוקרטיה, על שמאל ועל ימין.
בינתיים, לפי ההתנהלות שלך, אין שום סיבה מבחינתי לנהל איתך דיון כלשהו.
אמרתי רק שמתאים לך שפטל. אתה מזכיר אותו קצת. כן, ולי מתאימה זהבה גלאון או החמודה השניה ששכחתי את שמה והיא ח"כית במפלגת מרצ. ככה שאתה יכול להביא את דבריהם של כל הימנים במדינה. חמשת הקוראים הסמויים של הפורום
יתרשמו מהם מאוד לטובה

ששון72

New member
אני תומך בחופש ביטוי ולא בהסתה, ברגע שהגענו להסתה לאלימות

אני כמובן מתנגד.
לעניות דעתי, שפטל עו"ד מבריק!!! ודבריו בהחלט ראויים להשמע בפורום זה. כשאת כותבת "מתאים לך שפטל" את "עוקצת" ואני בתגובה "עוקץ" אותך ומזכיר לך את התבטאויותיך בעבר...שמה לעשות, לא תמיד הולכות יד ביד עם "סובלנות ונאורות".
איני מאיים עליך כלל, אני כותב את דעותי על דעותיך, כמו כן בחרתי לאמץ את שיטתך (המוצלחת) בפרסום נאומים שלמים ולהוסיף מספר מועט של מילים משלי בסוף הנאום ....

הקריירה שלך רצופה בהתייחסות אישית לגופם של אנשים/קללות ונאצות..ועוד....כך ש.."הפוסל במומו פוסל", ולעניות דעתי, את האחרונה שיכולה להטיף למישהו בנושא זה....יש לי זכרון מעולה, ואני זוכר היטב את התבטאויותיך בעבר לפרטי פרטים ובהחלט בכוונתי להביאם בפניך בעת הצורך.

אחד מעורכי הדין הבכירים במדינה, אביגדור פלדמן השמאלן טען שבמידה ויזזדקק ליעוץ משפטי הוא יבחר בשפטל. שפטל מוגדר כאחד מעורכי הדין הבכירים במדינה, ולכבוד הוא לי שאת חושבת שאני מזכיר לך אותו....
בכוונתי להביא את דבריו שכמו תמיד מגובים בעובדות!!! לך ולשאר הקוראים הסמויים
....

אין לי שום כוונה להתייחס לדבריך כי בשקר יסודם

מסתבר שסופרמן צדק. אתה פשוט שקרן.

לכל מטבע שני צדדים. לאנשים על אחת כמה וכמה.....

לא הייתי קופץ עם המילה "כבוד" גבוה מידי
יכול להיות שהוא עורך-דין מצויין, אבל מהתקלויות איתו, לא הייתי מקבל את אמירותיו ולא מאמין להבטחותיו.
(ולא אתן לאף אחד צ'אנס לתבוע אותי...)

אני מניח שאברמוביץ יעבור על ההתרחשות לסדר היום, כי לעיתים לא צריך לפתוח במלחמה על כל דבר, בעיקר כשזה רק ילך ויתדרדר, אלא רק אם מדובר בענין עקרוני.

הכל מתחיל ב-"שבע שנים מהבית"

החינוך שאדם מביא מבית הוריו, זה הוא וכך הוא נראה.

מחד, יש לתת כבוד רב לאנשים שסיכנו את חייהם לטובת אחרים או ביצוע המשימה וכדומה. ובכלל יש לתת כבוד גם למעוטרים למינייהם.

מאידך, זכותם של האנשים לא להסכים לדיעה רווחת ולספר על דיעותיהם, מבלי שהענין יעבור לפסים אישיים. גם בליכלוך הפוליטי צריך להיות קצת נימוס והתנהלות של דרך ארץ.

כמובן שאפשר להתנגד לדבריהם, לסתור אותם, או אפילו להוקיע אותם - למי שלא מסכים איתם.

אבל רק ברברים גסי רוח ובריונים לעת מצוא, לא יודעים לכתוב בדרך הנאותה של התנהלות חברתית, וכידוע שאוטומטית מי שאין לו דרך להתבטא, מקלל.
וככל שיקלל יותר, זה רק יבהיר עד כמה הוא נחות.

וזה כלל לא ענין של שמאל/ימין או של מפלגה זו או אחרת, אלא התנהגות של דרך ההתנהלות בחברה תוך כדי שמירה על צלם אנוש בלי לדחוף כל הזמן דברי נאצה שרק מציגות את מיהות השלילית של המקלל.

puma141

New member
שפירוש!

ראיתי פרק של כחולים ונזכרתי בך. :)
באמת יש שם מסירות שלא חשבתי שיש כזו,
וחומר אנושי ממש טוב.

נכון, אבל את האנשים יותר מענין דברים שליליים.....

אני גאה ב-30 שנות שירות שלי, אני גאה בעשייה שלי לטובת המשטרה והציבור (שנשכר מכך).
(על הצואר יש לי שרשרת עם צלמית של חמור. תמיד אמרו עלי במשפחה שאני עובד כמו חמור, אז הפכתי את החמור לסמל שלי.
ואגב אנשים לא יודעים שהחמור הוא בעל תכונות חיוביות, כמו צניעות, עבודה קשה, התעקשות על עקרונות ואי הליכה בתלם של מי שמחפש לעגל פינות וכו.
כך שההשוואה לחמור היא לא קללה, אלא ברכה.....

כן, גם אני שמעתי לעיתים רחוקות על מי שהתנהג שלא כשורה, שלדעתי היה צריך לעוף כדין תפוח רקוב בחבית, אבל רוב האנשים היו (ובוודאי הינם) מסורים למשטרה מעבר ל-"מקום עבודה".

לא סתם כתבתי שני ספרים עבי כרס על ההיסטוריה של משטרת תל אביב ("שוטרים מספרים") וההיבט על המתרחש מזוית הראיה של השוטר - מה שהציבור מתעלם.

וכמובן הסיפור שלי על השירות במשטרה ("שוטר המקוף האחרון") על המון מעשה "אחרי 2000 שנות..." והכל כדי להשתפר ולעשות הכל להגנה על הציבור מפשע ופח"ע, ואצל רובנו זה היה על חשבון זמן המשפחה, כי ראינו בזה ייעוד.

כן, רוב השוטרים נאמנים לתפקידם ולא באו לעבודה אלא באו לעבוד, אבל כמו שגם בארמון וינדזור יש שירותים, יש גם במערכת שכוללת מעל 30.000 איש מי שסורח, וזה צריך לסלק מידי.

אין פשרה בהיותך איש חוק בצורך להיות איש אמין וישר ונאמן לשירות ולציבור, גם אם הציבור לעיתים קרובות מידי התנהג שלא כשורה, וכמה שהציבור יכול לספר סיפורים שליליים על שוטר זה או אחר, אני יכול לספר אלפי סיפורים שליליים על מנוולות של אנשים מהציבור, אבל אנחנו לא עושים זאת, זו איננה הדרך.

אז נכון שקיבלתי היזון-חוזר חיובי מהציבור (מעל 400 מכתבי תודה והערכה) גם מהמשטרה (מעל 100 פרסים וציונים לשבח, כולל פרסי ייעול) וגם מהפיקוד (אני נושא את "עיטור השירות").

אבל הדבר המהנה ביותר הוא הסיפוק לדעת שעזרת לאנשים, שפעלת להגנת הציבור, ולדעת שאתה תורם לאיכות החיים של האנשים.....

puma141

New member
יש לך

במה להיות גאה ואני באמת מבינה עכשיו למה התכוונת בהתעקשות שלך.
טוב שעשו את הסידרה הזו, כי לפי הפרק שראיתי באמת צריך לנקות שם את העשבים השוטים בלשון המעטה, וזה ייראה אחרת.

dory141

New member
לא מפתיע שהמקלל היה ג'ובניק

כדי למצוא צידוק לכך שהם מכרו מצופים בשקם או עשו עבודות רס"ר, הם מתעטפים בגדל הלאום מתי שנוח להם. גם "הצל" כזה. גם אני לא מת על אברמוביץ', אבל מגנה את התקיפה המילולית הזו. הבעיה היא, שהחוק במדינת ישראל לא אוסר על קללות. אם האיש היה שולף אקדח, מנסה לזרוק אבן או שולח מעטפה עם כדורים חיים אליו הביתה, אפשר היה להגיש תלונה במשטרה. למרבית השמחה (או הצער, תלוי את מי תשאלו), הוא לא עשה כן.

למעלה