אמנויות תנועה

3dandan

New member
אמנויות תנועה

אני מעונין להתחיל ללמוד איזושהיא אמנות תנועה בעלת השפעה בריאותית טובה. מחפש אמנות שתהיה טובה ליציבה, גמישות ולהתמלא באנרגיות טובות לאחר כל אימון וכו' . לא אמנות הדורשת בהכרח סיבולת לב ריאה. לפי מה שראיתי בחיפוש ברשת ישנם אמנויות כאלה כגון פילאטיס, יוגה, טאי צ'י אבל אולי יש עוד אמנויות תנועה בסגנון הזה שכדאי לי לדעת מהם ? לפני שאבחר, אני מעונין לרכז את שמות כל סוגי ההתעמלות האלה שיכולים לענין אותי ואז ללכת לשיעורי ניסיון ולבחור לי את מה שמתאים לי. אז אודה לכם אם תוכלו לעזור (פשוט לרשום אם יש סוגים נוספים לאלה שהזכרתי). שבוע טוב

0 אור 0

New member
יוגה ואמנויות לחימה הן הבסיסיות

מעבר לכך התפתחו שיטות חדשות יותר שלקחו אלמנטים מהשיטות העתיקות ושילבו בתוכן, בתוך היוגה יש מספר שיטות לא קטן שנפוץ בארץ, אומנויות לחימה יש כמובן רבות ביותר - הרכות יותר הן הטאי צ'י וצ'י קונג, אבל אפשר לבדוק גם שיטות אקטיביות יותר הפילאטיס התפתח מתוך בסיס של יוגה ובלט - אני אישית אוהבת יותר את מנחי הפילאטיס שהשיעור שלהם קרוב יותר ליוגה, מאשר אלו שמפעילים מאמץ אינטנסיבי וקורע. ושיטות נוספות : פלדנקרייז, אלכסנדר, ניה NIA (שכחתי איך כותבים בעברית), גם שיעורי חיטוב ןןמתיחות אצל מורים טובים שואבים היום המון ידע מהמקורות שצוינו למעלה בשורה התחתונה, מה שחשוב זה המורה הטוב שיתן לך בסיס לתנועה נכונה - ובכל השיטות יש מורים טובים ומורים פחות טובים

Assaf Feldman

New member
המלצה אישית - האטה יוגה

ליוגה השפעה חזקה ויוצאת דופן על הגוף ועל הנפש.

כל יוגה היא האתה יוגה

כמובן כל עוד הכוונה היא לתרגול הפיזי/גופני של היוגה, כלומר תרגול האסאנות (תנוחות או מנחי גוף). שיטות התרגול האחרות ביוגה הן יותר פילוסופיות/מוסריות ולא קשורות בהכרח לגוף הפיזי. מה שעוד חשוב לציין הוא שיוגה, גם התרגול הפיזי יותר שלה, אינה התעמלות. מדובר בתרגול תנוחות גוף שמטרתן לאפשר זרימה אנרגטית טובה יותר ומכאן לשפר את הבריאות הגופנית-נפשית-רוחנית על מנת לאפשר למתרגל, לתרגל את התרגולים הגבוהים יותר של היוגה, שבראשם היא המדיטציה.

ידידי

אני יכול להמליץ לך על צ'י קונג אומנות תנועה סינית מדהימה שדי עונה על הדרישות שציינת מצרף לך קישור: צי קונג בהצלחה, אמנון

0 אור 0

New member
גם אני ממליצה על צ'י קונג וכשראיתי שצירפת

לינק רצתי אליו בשמחה לראות האם יש משהו חדש, מאמר מעניין, סרטון , משהו .... למרבה הצער כל מה שיש שם זה פרסום לאיזה סדנה שאתה עושה. גם לא מתאים לאיסור הפרסום בפורום וגם שובר לך את התדמית של מי שנותן תשובות רציניות ומקצועיות. לא חבל?

אור היקרה שלום

בתשובתי הקודמת צירפתי קישור לכמה מילים שכתבתי אודות הצ'י קונג כמו כן יש בקישור אליו הפנתי קישורים לשני מאמרים מאד מענינים אודות הצ'י קונג. אם הם לא ברורים מוסיף אותם שוב כאן: צי קונג בספרו של הקיסר הצהוב צי קונג התנועה המרפאת כפי שאת ודאי יודעת לגבי צ'י קונג הדרך הכי טובה להבין מה זה היא ע"י חויה ותרגול. בהודעה יש הזמנה למי שמעונין לבוא ולהתנסות בתרגול צ'י קונג ללא תשלום. אני מזמין אותך ואת כל החברים בפורום לבוא ולתרגל איתנו בפארק הירקון זה כיף גדול. מי שמעונין בסרטים וספרים יש הרבה אני אישית ממליץ פשוט לנסות ולתרגל צ'י קונג זה הכי כיף. או כמו שאומר פתגם סיני עתיק אי אפשר לאכול את התפריט

0 אור 0

New member
עד כמה שאני אשמח לתרגל צ'י קונג חינם

אז לא נראה לי ששווה לסוע אליו בכל הפקקים שבדרך לפארק הירקון (ובעיקר בחזרה - הורס את כל הערך של התרגול) בכל אופן תודה על ההזמנה ואם תעשה פעם תרגול חופשי בפארק שאין בבאר שבע אני הראשונה שמתייצבת

למעלה