אממ

l o s t

New member
אממ

יש לכם המלצות לפרוג פולני , אבל לא משו אימתני מדי...

ברדליף

New member
לא נעים לבוא בידיים ריקות

אך אף על פי כן, אין לי מה לתת לך, אני לא בקיא בתחום... שאל אולי את ברייטמן, הוא שפיץ, והוא גם מבית טוב... סטודנט בטכניון... רווק...

עמית ע

New member
לא יצאתי מגדרי

שמעתי אלבומי פרוגרסיב של להקת Skaldowie, שני אלבומי פולק-רוק פרוגרסיב של הזמר Marek Grechuta ואופרת רוק פסיכדלית של להקת Klan. אי אפשר לטעון כנגד הפולנים לחוסר מקוריות; יש שם חיבור ייחודי של קצב והלחנה שגם בלי להיות מומחה גדול במוסיקולוגיה אפשר לשייך לתרבות הרוסית, ואילו העיבודים וההגשה האנרגטית הם תחת השפעה ברורה של להקות הרוק הפסיכדלי מאנגליה וארה"ב שהפולנים היו שומעים במחתרת. הבעיה היא שאיכות המלחינים והמעבדים באלבומים האלה לא מדהימה, ומבלי להבין את השפה שגם ככה המצלול שלה חסר כל חן טבעי, קשה מאד להסתדר עם השירה. אלבום פולני שכן מצא חן באזני הוא Reportaz, מין ג'אז-פולק אוונגרדי. האלבום הזה, אגב, יצא בתקליט בלבד בלייבל של כריס קאטלר, ReR. עוד פולנים שחיבבתי הם Ossjan, הרכב מוסיקה אתנית שמצא דרך לחבר בין מוסיקת עם פולנית אינסטורמנטלית וראגא הודית. ידוע לי שהפולנים "גידלו" כמה הרכבי נאו פרוגרסיב מצליחים - Collage, Abaraxas ו-Quidam - אבל זה תחום שלא מעניין אותי, כך שאפילו לא טרחתי לנסות.

satellite

הקה פולנית מורכבת מיוצאי collage אני מכיר אלבום אחד שלהם (נדמה לי שהוא היחיד של הלהקה הזו) - a street between sunrise and sunset לבום טוב מאוד לדעתי במיוחד שני השירים הראשונים.

Gil Keltch

New member
פרוג פולני טוב

SBB להקת על מעולה שהוציאה די הרבה אלבומים, מוזיקה רוחנית מאוד ומורכבת מזכירה לפרקים גירסא ממוסטלת של המהווישנו אורקסטרה מומלצים במיוחד האלבומים 2,3 ו4 גם אלבומי הסולו של הקלידן ומנהיג ההרכב יוזף שקז'רז'ק מתחילת שנות ה80 לא רעים בכלל Niemen וואצ'סלאב ניימן המנוח, היה זמר, קלידן והאיש שגילה את SBB, ניימן היה זמר אדיר ומוזיקאי מחונן וכל האלבומים שלו מסוף שנות השישים ועד אמצע הסבנטיז מעניינים ומומלצים מאוד KLAN הרכב פרוטו פרוג טוב MICHAEL URBANIAK כנר/סקסופוניסט ג'ז-רוק עם אלמנטים סימפונים-קלאסים במיוחד בתקופת ההרכב קונסטליישן, מפורסם מאוד.

למעלה