אממ...שאלה?

אממ...שאלה?

אוקיי הבנתי שאם התוכונים שלי לא התרבו כל החורף זה כנראה בגלל הקור אבל עכשיו הם שוב נכנסים לתוך התאי הטלה ויוצאים ונכנסים... אז עכשיו זה בשביל להטיל באמת או שהם שוב סתם נכנסים ויוצאים כמו שהןם עשו בחורף?

taltully

New member
תכניס להם חומר קינון

תכניס להם עכשיו כמה שיותר חומר לקינון לתוך הכלוב , עכשיו זה אביב וזו תקופ מעולה לנסות להרבות אותם פשוט , תמיד שיהיה להם חומרי קינון (עלים , עיתונים), ותציץ מידי פעם ליראות אם הם מתחיליים להכניס חומרי קינון לבית עץ , בהצלחחחחחה!

אבל אמרו שתוכונים לא מרפדים...

חוצמזה יש חומר קינון שנשאר מהפינקים שדוגרים כבר איזה שבועיים(כמה זמן דגירה של פינקים) ואם הםרוצים הם יכולים לקחת...

taltully

New member
התוכונים והפינקים

התוכונים והפינקים חיים באותו כלוב? היכן נמצא החומר קינון- בכלוב עצמו, בתחתיתו או שאת מרביתו לקחו הפינקים אל "בית העץ" שלהם ?

אממ...

כן באותו כלוב בחוץ בחצר(כלוב גדול) 4 תוכונים(2 זוגות) ושני פינקים. את האמת גם לפינקים לא שמתי הרבה חומר קינון.. הם אילתרו.. לקחו מהקש ששמנו לארנבת(יש ארנבות בתחתית הכלוב) וקצת מהעלים היבשים שנשארו... וגם קצת מהכותנה והחוטים ששמנו להם....

taltully

New member
אוקי- בהצלחה!

אוקי אז מה שנותר לי זה לאחל לך בהצלחה, תדאג שתמיד יהיה חומר קינון רב במקום שנוח להגיע אליו, סביבה שקטנ ונוחה - וחשוב מאוד: מזון עשיר אז זהו- בהצלחה! עדכן אותי אם הצלחת. .

אממ...

אוקי עכשיו יש ל קטע ממש מוזר- הסתכלתי על 2 הנקבות וזאת שנכנסת לתא הטלה בכלל לא נראית בהריון-הבטן שלה שטוחה לגמרי. דווקא השנייה שלא נכנסת יש לה מין בלוטה לייד התחת. אז אני כבר לא יודעת מה. ו... בחיים שלי עוד לא ראיתי תוכונים שאוספים חומר קינון.. הם תולשים מעצמם נוצות הם לא אוספים קוטנה וחוטים כמו הפינקים

taltully

New member
זה לא משנה

קודם כל שאין לך מה לדאוג: תוכונית בהריון בחיים לא תרא עליה ואם תראה זה רק אם "נתקעה" לה הביצה ואז יש לתת לה טיפול רפואי . ובקשר לקינון , הפינקים מקננים המון עם חומרים טבעיים והתוכונים יותר ע נוצות אך תתפלא גם התוכונים נעזרים בחומרים לפעמים, לא ציפית שקן שלם יבנה מנוצות בלבד?

למעלה