אממ.. עזרו לי פה..

usbman1

New member
אממ.. עזרו לי פה..

מהי המילה הכי ארוכה בשפה העברית? מהי המילה הלועזית הכי ארוכה שמשתמשים בה גם בעברית? אם אתם לא יודעים מה ההכי ארוכה, סתם תכירו לי מילים ארוכות :]

dogli3

New member
אין מקום בכותרת ../images/Emo3.gif

Hippopotomonstrosesquippedaliophobia היפופוטומונסטרוססקויפדליופוביה (וכל זה אומר "פחד ממלים ארוכות", אז אם יש לך כזה- אפשר להבין למה : )

407

New member
קבל עוד מילה, בהולנדית:

Hotentotententententoonstelling = תערוכת אוהלים הוטנטוטיים. מתוך "הזירה הלשונית" של רוביק רוזנטל.

yuval k

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo6.gif

יש עוד אחת, משהו ניומוניה--...

bateliezer

New member
המילה הארוכה בתנ"ך

היא כנראה "והאחשדרפנים" (מגילת אסתר). ובאתר המעניין הזה תמצא מילים בנות 30 40 ו-50 אותיות ואף יותר.

bateliezer

New member
והאחשדרפנים

זכורה לי מימי ילדותי כתשובה לחידה: "מהי המילה הארוכה בתנ"ך?" אבל לא הייתי בטוחה שהיא זכתה לתואר בצדק. האם מתמיהתך נובע שאכן כך?

מתגובתי...

אתה אמור להבין שזה לא "כנראה", אלא בטוח...

../images/Emo127.gif

אבל המילה "והאחשדרפנים" עדיין יותר ארוכה - ובזאת אני צריך את עזרת הפורום: מישהו מכיר שיטת ספירת "מקום" של אותיות הא"ב (למיטב ידיעתי זה קשור לעבודתם של סופרי סת"ם), כך שהאותיות י', ו', ז' ואולי נ' "שוות" מקום אחד, ש' תופסת שלוש מקומות וכל השאר 2? קודם כל, ככה המילה לעיל באמת הכי ארוכה בתנ"ך (כמו ש"אדם שת אנוש" זה הפסוק הקצר ביותר). ואני בטוח שיש כזה דבר.... אם מישהו יודע - אני אשמח...

Dancing mad

New member
Floccinaucinihilipilification

(פלוסינוסיניהיליפּיליפיקיישן) כל חלק מהמילה הוא בעל משמעות של "כלום" או "חסר חשיבות", והמילה כולה משמעותה התייחסות לדבר כאל חסר חשיבות או ערך.

למעלה