אתם באמת רוצים לראות? זה לא יעניין
הנה הודעה שכתבתי בפורום חטב"מ בתפוז, ואחרי רבע שעה ביקשתי מהמנהל למחוק אותה כי היא חשפה יותר מדי פרטים בפני אנשים שלא היו צריכים להיחשף אליהם (י'ניקים וי"אניקים): בעיקרון הייתי אמורה להיות בצוות תוכן של הסמינר, אבל ממש אין לי זמן להגיע לישיבות שלהם, אז אני עוזרת מבחוץ מדי פעם... בכל מקרה אני אנסה לעזור לך לסדר את הבלאגן... אז ככה, נראה לי שקצת פיספסת את הרעיון של הסמינר... הרעיון של הסמינר הזה בכלל לא קשור בדברים שדורשים תקציב, לכן אנחנו בהחלט יכולים לעבוד בלי תקציב... זה לא שאנחנו מקימים מפעל חדש או משהו, הרעיון הוא בערך כזה: קבוצה של אנשים בתוך קבוצת י"ב התחילה לחשוב (ומהמחשבות האלה זה התגלגל לסמינר, אתם רואים למה אסור לחשוב?!) על כך שהתנועה שלנו היא בעצם לא תנועת
נוער. וכי למה זה? זה כי הכל פועל דרך הצמ"ר, כל הפעילויות שאנחנו עושים מגיעות בתכל'ס מהוראות מלמעלה- מרעיונות שיזמו המבוגרים שיושבים בתנועה, ומתוקף היותם אחראים עליך, הם קובעים לך שאתה (בהנחה שאתה פועל לפי הנחיות התנועה) צריך לעשות לחניכים שלך פעולות בנושא יחיד וחברה, ופעולות בנושא סובלנות. אנחנו אומרים, למה בעצם שהמבוגרים שם שיושבים בתנועה יכתיבו לנו מה לעשות? לא שזה רע, כמובן, לעשות מערך על סובלנות, זה אפילו חשוב מאוד, אבל למה בעצם שלא יקשיבו לנו, לרעיונות שלנו וליוזמות שלנו? הרי בסופו של דבר,
הנוער הוא זה שמחזיק את התנועה קיימת. תחשבו על זה- אנחנו אלה שמעבירים פעולות, אנחנו אלה שפועלים במסגרת המועצתית, אותנו מכשירים להיות גרעינרים, אבל בסופו של דבר, כמה מאיתנו יגיעו לצמ"ר- המקום שבו כרגע באמת מתקבלות החלטות- 20 איש? עכשיו, שלא תטעה לרגע- ברור לנו שהצמ"ר דרוש וחשוב וחיוני לתנועה (הרי בני 15-19 לא יכולים לטפל בתקציב תנועתי), אבל אנחנו גם רוצים חלק בעניין, אנחנו גם רוצים להיות מהיוזמים... אני מדמיינת לעצמי את כל העניין כמנ"א ארצי מוזר שכזה... מה שתכל'ס עושים בסמינר, זה הצגת הרעיון בפני כל הנוכחים בסמינר- להסביר את קו המחשבה שלנו בנושא של "להחזיר את התנועה לנוער" ובסופו של דבר- העלאת רעיונות ויוזמות של הנוער לפרוייקטים מועצתיים למען הקהילה- מין התחלה של שינוי בקטן שכזה... יכול להיות שבהמשך זה יתפתח... דובר בזמנו גם על שינוי ושיפצור של ערכי התנועה, אבל אני לא בטוחה שזה נכלל בסמינר. זה גם משהו שהגרעין הארצי עושה כרגע, אם הבנתי נכון מהגרעינרית שהדריכה אותנו, אז... אין לי מושג בעצם מה הולך עם זה. אגב-
הסמינר עצמו יהיה מיועד לכל גיל תיכון אם אני לא טועה, לגרעינרים וגם לבוגרי תנועה שקשה להם לשכוח את בני המושבים. שלב הארגון הוא השלב היחיד כרגע שדורש רק י"בניקים, אבל י'ניקים וי"אניקים- אל תדאגו- אתם תקחו חלק ענק בסמינר כרגע מחפשים עוד י"בניקים שיתעניינו בסמינר ויעזרו ע"י התחברות לאחד הצוותים- תוכן (למרות שנראה לי שהוא כבר מלא), פרסום, מנהלה ושאר שטויות. ויותר חשוב- לגבי ההדרכה בסמינר עצמו- כל מי שרוצה, מוזמן לפנות בין השאר אלי...
ועוד משהו אחרון- יכול להיות שטעיתי במלא פרטים פה, העניין הוא שאני לא כ"כ מעורה בענייני הסמינר כי בינתיים הייתי הרשמת של היוזמים בטיול חנוכה, והייתי בפגישה שהייתה במתעניינים, אבל בין לבין היו עוד פגישות שפיספסתי- אז אני ממש ממש לא בטוחה אם שבסע/עדי/דניאל/אהוד/טיילר/כל בנאדם אחר שיודע בדיוק מה הולך עם הסמינר ורואה שטעיתי במשהו- תקנו אותי בבקשה. מקווה שעזרתי לך...