אממ משהו שעניין אותי

vk3

New member
המשך ../images/Emo26.gif

--- Guy K: זה בדיוק העניין. שאני לא אוהב ולא מאמין בהשוואות. אי אפשר לעשות השוואה בין שני דברים כל כך שונים כמו הספרות העברית והרוסית. אם כבר להשוות את הספרות העברית למשהו - בואו נשווה אותה לספרות של עם שהחיה את השפה שלו לא מזמן, שהמדינה שלו עדיין טרייה, ואת הרוסית - לכל תרבות אירופאית בעלת אותו הגיל. אלו יהיו השוואות שגם אותן לא אוהב, אבל לפחות תהיה להשוואה יותר בסיס. לגבי ההשוואה לתומאס מאן וכו' - אני חושב שכל עם שהוא, ולא חשוב איזה, יחוויר בהשוואה ל"כלל הסופרים העולמיים", אפילו הרוסים. אבל בגדול, אני כן מסכים שלתרבות הרוסית יש איכות ספרותית. למה? באמת שאין לי מושג. לדעתי זה בגלל כל הקשיים שעברו על העם הרוסי, והרי אומרים שסופרים עושים את עבודתם הטובה ביותר כשרע להם... frustrated: את אמרת בעצמך שאת לא מכירה את גנסין, את שטיינברג ואת ברנר. איך את יכולה לשפוט ספרות שאת לא מכירה??? ועוד להגיד שאת לא מכירה בגלל שהם כנראה לא טובים, זה טיעון לא לגיטימי בכלל. כדי שנוכל לנהל דיון מושכל על הספרות העברית, צריך להכיר את הספרות העברית, כולל את שלושת הסופרים שהזכרתי לעיל, שהם ממייסדיה של הספרות העברית המודרנית. Mנטה: אתה לעומת זאת טענת שאני מעדיפה כל ספר ששם מתרגם מופיע בו. זאת השערה לגבי טיב ההעדפות שלי וסיבתן והיות שאתה לא מכיר אותי, זאת אמירה אישית לא רלבנטית שאין לה מקום בדיון מהסוג הזה. frustrated: טוב. אם את רוצה להתפס למשפט אחד די זניח בכל התגובה הארוכה שכתבתי לך, ולהתעלם מכל השאר - סבבה. זו החלטה שלך, אבל אל תאשימי אותי בכך שאני לא מאפשר דיון מושכל.

wildgirl1

New member
אממ משהו שעניין אותי

אז ככה: בגלל שיש לי מחר ענקי בספרות! וכמו שאתם כבר יודעים אני במקום ללמוד אוהבת לעשות הכול רק לא ללמוד, ומכיוון שהמבחן שלי בספרות ואני שונאת ספרות , אז החלטתי לעשות הפסקה ולשאול אתכם יקיריי מה אתם חושבים? אתם מכירים ספרות רוסית? אתם אוהבים לקרוא שירים ופואמות ולא יודעת מה ברוסית? אתם חושבים שהשירים הפואמות וכו' יותר עשירים ברוסית? כי אני הגעתי למסקנה ואולי אני ממש ממש טועה אבל אני חושבת שהספרות הרוסית הרבה יותר מעניינת מבעברית, האם אני טועה? האם יש שירים בעברית שהם ממש מקסימים? כי אני לא פגשתי כאלה. לעומת זאת אני רואה שברוסית יש המון שירים ממש יפים... אז אם אתם לא מסכימים איתי בבקשה תוכיחו? תראו לי שירים ממש ממש יפים בעברית? כי כרגע אני חושבת שאין

M a r U s k A

New member
כנירא המבחן שלך על שירה...

אני לא נוטה לקרוא שירה ופואמות ברוסית אבל אני קוראת, הרבה ספרים ברוסית וכן השפה הרבה יותר עשירה ברוסית מאשר עברית! ובגלל זה גם יותר מעניין אותי לקרוא ברוסית...

Vrock

New member
זה מעניין...

למרות שיש מאות שירים בעברית שהם ממש טובים וממש מוצלחים, וגם הרבה סרטים וספרים שהם מאוד חזקים-עדיין הם לא ממש הצליחו לרגש אותי. עם זאת הרבה שירים ברוסית ממש הביאו אותי על סף דמעות וגם הסרט הכי עצוב שאי פעם ראיתי (ביילי בים צ'ורנויה אוחו) גן היה ברוסית ובאמת בכיתי ממנו..זה היה ממש עצוב. ואני גם לא יודע איך להסביר את זה, אבל איכשהו השירים שהם ברוסים והם טובים הם מתחברים אליי אוטומטית וישר לנשמה שלי והשירים בעברית לא מצילחים לעקוף איזשהו מחסום בלתי נראה שאני לא יודע מאיפה הוא בא. וגם מבחינתי השירים בוסית עשירים יותר אולי בגלל השירים ששמעתי ואולי בגלל שבעברית יש לי אוצר מילים גדול יותר... אה...ואני רוצה לאחל לך הצלחה במבחן.....

wildgirl1

New member
תודה לך!!../images/Emo20.gif

לא שיש לי סיכוי כולשהו, אבל שיהיה המון תודה!! גם אני אהבתי את הסרט הזה כשהייתי קטנה!! אמא שלי סיפרה לי שבכיתי ממנו מאוד הייתי בת 3 בערך כשראיתי אותו! אבל מה שמוזר שאני יותר מתחברת לסרטים בעברית מאשר רוסית. אבל הבנתי וזה עכשיו ממש תוך כדאי למידה למבחן שהשירים ברוסית הרבה יותר קל להתחבר אליהם, הם יותר מרגשים , מעניין למה? וזה בא לי כזה בבום... בחיים שלי לא חשבתי שאני יגיד את זה אבל פתאום אני רואה שזה באמת ככה! ואני רואה שאני לא היחידה שחושבת ככה! אבל עדיין אני מחכה שאם למישהו יש שירים ממש יפים בעברית אני רוצה לשמוע ולראות.

Vrock

New member
יש את השיר של המסע לירושלים...

השיר של המקהלה האתיופית אם את מכירה..השיר היחיד בעברית שבאמת ריגש אותי. אהה ויש עוד אחד-הבלדה לשוטר אזולאי...אני מת לראות את הסרט.

the freaky girl

New member
:)

אני בכלל חושבת שברוסית הכל יותר יפה..
וגם רוסית היא שפה מאד עשירה, ויש בה הרבה מאד מילים שאין להם תרגום לעברית למשל, ואני מאד אוהבת את השפה הזו.. לא ממש יוצא לי לקרוא ברוסית, אבל מה שכן בסרטים אני שומעת רוסית ומלא.. D: שלא לדבר על השירים..

the freaky girl

New member
אגב..

יאנקה..
בהצלחה חמודה במבחן!! מחזיקה לך אצבעות.. :)) אצלי מחר יש באנגלית...
גם אני לא טורחת ללמוד.. :)) אבל יהיה טוב.. אני אחזור על החומר מתישהו.. :)

the freaky girl

New member
היה צריך להיות..

ולי היום היה ממש סבבה
טוב, בגלל השביתה, כי קיצרו לנו בגללה.. D:

Vrock

New member
אני שמח בשבילך..

לנו לא הייתה שביתה... המבחן במתמטיקה היה דפוק...היו שם בעצם לבחור 4 מתוך 5 . שלוש היו כמו שציפיתי ממש קלות ופתרתי אותן מהר ובקלות. וברביעית היה תרגיל שבו יש שני סוגריים למעלה (שנכפלות אחת בשנייה) וגם שתיים למטה ובאחת מאלה שלמטה לא היו שורשים והייתי צריך לעשות נחש...לא ידעתי איך להמשיך.....):

למעלה