אממ מספר בקשות\שאלות...

BaaMan

New member
אממ מספר בקשות\שאלות...

בס"ד האם יש איזשהי תורה ב"ליקוטי מוהר"ן" שקשורה ממש ישירות לפורים? חבר שלי התעניין פעם בברסלב והוא עזב את הרעיון לצערי אבל אם יש לי הזדמנות שילמד משהו שמעניין אותו אז למה לא... ועוד שאלה...לברסלבים מהבית מעניין אותי המבטא של הדיבור(שינוי ניקוד כגון: "ת" לא דגושה = "ס" וכדו') אין לי מושג למה זה כל כך חשוב לי אבל זה עניין אותי ואני די הסתקרנתי.

BaaMan

New member
לא הבנתי...

בס"ד מה הכוונה:"זה לא הברסלבים מהבית, זה המבטא האשכנזי..."

פראזניק

New member
הסבר

מה שכתבת שם לגבי המבטא של הברסלבים מהבית, זה לא קשור לברסלבים מקורבים או ברסלבים מהבית, זה המבטא האשכנזי.

BaaMan

New member
זה לא אמור להיות אחר?

בס"ד אז למה בשיר "אומן אומן ראש השנה" הם שרים במקום פתח(במילה אומן) שרים סגול... ומה ז"א "ברסלבים מקורבים , ברסלבים מהבית"

פראזניק

New member
פשוט

כי זהו המבטא האשכנזי. "מקורב" פירושו חסיד ברסלב שלא נולד כזה, אלא התקרב לברסלב בשלב כלשהו בחייו, "ברסלב'ר מהבית" פירושו שהוא נולד חסיד ברסלב. אלו הגדרות כוללניות נורא, אבל כך נהוג להגדיר.

BaaMan

New member
תודה על ההסבר ו...

בס"ד אז תוכל בבקשה לכתוב לי את המבטא האשכנזי( כי לפי מה שידוע לי זה רק "ת" לא דגושה הופכת ל "ס" "ו" עם חולם הופך עם "י" אחרי ה "ו" קמץ הופך לחולם וזהו זה מה שידוע לי לא ידעתי על הפתח שהופך לסגול וכד') אז אם תוכל לפרט בבקשה אני אשמח

פראזניק

New member
העקרון הוא כזה..

כמו שכתבת, פת"ח הוא פת"ח, בכל מקום. קמ"ץ נקרא כמו חול"ם במבטא הספרדי. חול"ם נקרא כאילו אחריו יש יו"ד (כזה: וֹי) ת לא דגושה נקראת כ"ס". ציר"ה נקרא כאילו יש יוד אחריו (כזה: הֶי) אבל בקריאה ודיבור, הופך קמ"ץ בסוף מילה לסגול (כמו: שָׁנָה יקרא שָׁנֶה) ויש עוד כללים שחלים רק בדיבור וקריאה, אך אינם מדויקים למעשה.

למעלה