אממ היי [:

אממ היי [:

רציתי להתייעץ בנוגע להתלבטות שיש לי....אני בן 16 ועברתי סוג של "טראומה מינית" בגיל 12 ..אני לא יודע אם יש לזה השפעה עליי היום אבל הרבה פעמים אני מוצא את עצמי מנסה לשכנע חברים שלי לרדת מכל הקטע של סטוצים ואני מסביר שזה מסוכן וכדאי שסקס יבוא מתוך אהבה ולא עם סתם מישהו ... מצד אחד אני מצליח לשכנע אנשים לרדת מסטוצים ואני שמח וגאה בעצמי על זה...מצד שני אני מרגיש שאני הולך נגד הזרם כי הרבה דווקא בעד סטוצים כי זה נותן לך ניסיון ולמה להסתבך עם אהבה כשאפשר להינות מסטוצים בגיל המוקדם הזה (15-17) ..אני מרגיש שמרן מידי ושאני סתם מגזים ואני מתלבט אם אני צריך להישאר בדיעה שלי או לשנות אותה? מצטער אם זה לא מתאים לפה...שנה טובה

שלום לך,

בקוסבאני יקר, קודם כל הצטערתי לשמוע על מה שעברת בגיל 12. אם תרצה תוכל לברר אם זה עדין משפיע עלייך ואם כן אז לעבד זאת במסגרת טיפול יעודי לטראומה. בנוגע להתלבטות שיש לך - האם הדעה היא כן או לא נגד הזרם זה לא תנאי הכרחי ולא תנאי מספיק לשיפוט שלה. אתה מציין שחברייך רואים בעיקר את היתרונות בסטוצים ואתה מצביע על החסרונות. אין בכך כל רע מצידך - חשוב שתהיה תמונה מלאה יותר. ההצעות שלי הן : א. לנמק את דעתך לחברים. כלומר לא להסתפק ב"מסוכן" אלא לציין את הסכנות שכדאי לקחת בחשבון ואיך אפשר למשל לקחת אותן בחשבון ולהתגונן מהן. ב. לשאול אותם על דעתם ולבקש גם מהם נימוקים. למשל באיזה תחום סטוצים נותנים נסיון? מהיכן נובעת ההנאה מהם? מדוע אהבה זה להסתבך? ברגע שמדברים על נימוקים ולא על כותרות (בעד/נגד מסוכן/הנאה) כך גם הם יוכלו להבין אותך טוב יותר, וגם אתה תוכל אולי להבין אותם טוב יותר, וגם אם יהיו ביניכם אי הסכמות תוכלו לזהות אותן ולהבין היכן הן ואם זה יענין אתכם אז גם לנסות לישב אותם. ג. אל תסכים להלביש על עצמך תוויות שלא מתאימות לך. אם אתה לא פועל מתוך שמרנות - אל תמנע מלפעול רק כדי שלא יקראו לך שמרן. מה דעתך?

וואוו תודה רבה ../images/Emo13.gif

זה עזר לי מאוד..באמת. [: שנה טובה ושוב תודה רבה :)

למעלה