אממ היי..

אממ היי..

לא ממש ידעתי לאיפה פורום לפנות... משום מה המקום הזה נראה לי הכי הגיוני לשאול ולנסות להבין משהו... יש לי ידידה אחת שמתנהגת טיפה מוזר... לא מוזר אלא פשוט לא מוסבר.. יש לה קטע כזה שכל דבר שהיא עושה היא צריכה לעשות 3 פעמים... היא לא מסוגלת בכלל לגעת באוכל עם הידיים,ואם בטעות היא נגעה היא רצה לשטוף ידיים.. היא שונאת שמסתכלים עליה,שונאת צפיפות,פרפקציניסטית כזו היא טוענת שזו סתם שריטה, לדעתי זה יותר מזה.. כי דברים שאני רואה שהיא לא רואה כמו רגעים שהיא נעלמת לתוך עצמה ולא שומעת כלום ורגעים של איבוד ריכוז טוטאלי שפוגעים לה ממש ברגעים הלא מתאימים.. הבנתי שבד"כ מסתובבים פה מומחים בפורום ומגיבים..אשמח לדעתכם...כי הבחורה הזו יקרה לי מאוד.

לא מומחית אבל בעלת תשובה אפשרית

היי זאת עם הדובי, קשה מאוד לסווג את חברתך ע"פ סימנים אלו בלבד כסובלת מOCD. ובכלל, למרות שלאנשים מסויימים ההתנהגות שלה נראת מוזרה ולא "רגילה", יכול להיות שהיא באמת ובתמים לא מבחינה בכך משום שזה לא מפריע לה. גם היא תמצא ע"י מאבחן מוסמך כסובלת מOCD או מהפרעות אחרות, אם זה לא מפריע לה, קשה באמת לעשות משהו כדי לשנות את המצב.בכלל- טיפול קוגניטיבי שנחשב ליעיל בקרב סובלי OCD, יכול לעבוד ולהצליח רק אם הבנאדם מבין שיש לו בעיה והוא נחוש בדעתו לשנות אותה. יכול להיות שהיא בכלל לא סובלת ושהיא מקבלת את השריטה הזאת שלה באהבה ובשמחה וחיה איתה בשלום, ומצד שני יכול להיות שהיא סובלת אבל שהיא לא יודעת מה הדרך לטפל ושהיא מעדיפה להתעלם... אני לא יודעת, קשה להגיד וכל עוד הנושא הזה לא ברור- אי אפשר לעשות משהו שיתברר בוודאות כדבר הטוב ביותר עבורה. אני חושבת שהדבר היחידי שאת יכולה לעשות בתור חברה טובה שלה, זה לנסות להבין האם זה באמת מפריע לה, כל "השריטות" האלו. תסבירי לה מה את מרגישה, לאיפה פנית, מה חשבת, תציגי לה את הדברים מנקודת המבט שלך ואני בטוחה שתקבלי תשובות לשאלות שלך ושמשם העניין יהיה יותר ברור.. נשמע לך הגיוני? אנדי

אמא11

New member
היי זאת עם ה../images/Emo85.gif

אמנם הפורום שלנו הוא בית חם לאנשים עם OCD, רק שאין כאן "מומחים" ומדובר בפורום תמיכה. הסימנים שכתבת קצת מזכירים OCD אבל אי אפשר לאבחן על סמך 5 שורות באינטרנט ורק איש מקצוע מוסמך לאבחן. הנקודה העיקרית היא האם חברתך סובלת מכך או לא. אם באמת מבחינתה זו שריטה שהיא מסתדרת איתה - אולי כדאי לעזוב את הנושא. אם הנושא מעניין אותך, את יכולה לקרוא קצת ב"קישורים" של הפורום - יש קטגוריות כמו "OCD מהו", אפשרויות טיפול ועוד. רציתי להוסיף שזה נחמד שאת דואגת כך לחברתך. לילה טוב תמי

למעלה