אממ.. דיון?

אממ.. דיון?

היי כולם, אני נועה, בת 21, סמויה כבר תקופה
אחרי צפייה בפרק 14 אתמול עלו לי הרבה שאלות לגבי הצורה שבה בוחרים בגלי לעסוק בנושאים מסויימים, ואני לא בטוחה שהתשובות הן חיוביות. [אני יודעת שרובכם ראיתם את הפרק טיפה מזמן, אבל תזרמו] אני אקדים ואומר שאני לא חושבת שגלי אמורה להיות סדרה חינוכית. בעיני גלי זה בידור קליל ולא מחייב, אבל מאחר וכל כך הרבה בני נוער ברחבי העולם עוקבים אחרי המסרים שעוברים בסדרה, כנראה שצריך לתת את הדעת גם על הצד הזה, ואפשר לראות שגם העלילה והתסריט מכוון לנושאים בעלי משמעות. הצורה שבה הוצגה ביסקסואליות בסדרה מטרידה אותי. התגובה של קורט כשבליין מספר לו שהוא רוצה להתנסות היא מאוד מציאותית בעיני, כי מסיבה מסויימת דווקא הומואים מתקשים לקבל את העובדה שאפשרי להימשך לשני המינים. אבל כשבליין מנשק את רייצ'ל ומכריז - אני גיי ב100%?! מה זה אמור להביע? זה בעצם להגיד לכל בני הנוער המבולבלים שצופים שפשוט אין דבר כזה ביסקסואליות. זה מגוחך להציג את זה בצורה כזאת, כאילו העובדה שהוא לא נמשך לרייצ'ל כשהוא פיכח מוכיחה שהוא נמשך רק לבנים. ברור לי שדארן הוא כנראה אדם מאוד תיאטרלי וככה גם הדמות של בליין, ושהסדרה מנסה לא לקחת את עצמה יותר מדי ברצינות, אבל פה בדיוק הבעיה. הטיפול בנושא הזה הוא לא עקבי, מצד אחד בליין באמת במצוקה, מה שמכוון לאיזשהו עיסוק רציני ורגיש, ומצד שני זה נחתם ככה. לגבי האלכוהול - עוד מישהו מרגיש שהפרק באמת ובתמים מעודד שתייה? כשישבתי עם חברות בבית לראות את הפרק היינו בפיג'מות וחשבנו שזה יהיה הבילוי לערב חמישי. כשסיימנו לצפות החלטנו לצאת לפאב
אז הם לא ניסו להתחסד ולהגיד שאסור לשתות, אלא רק שכדאי לעשות את זה באחריות, אבל היו כל כך הרבה סצנות כייפיות שקשורות לאלכוהול שמבחינתי התחושה הייתה מאוד ברורה - בא לי לשתות. ושני דברים קטנים -
אני חוששת שככל שהסדרה ממשיכה קליין חומק ממני. יש סיכוי שהם לא יממשו לעולם את הנשיקה שכמעט הייתה בnever been kissed?
עם כל ההפקה המטורפת שעומדת מאחורי הסדרה, למישהו יש הסבר הגיוני למה הקיא היה כל כך לא ריאליסטי? לא סביר שהם יחפפו ככה בטעות. אז.. מה דעתכם?

YourStarDust

New member
את צודקת,

הסדרה היא לא סדרה חינוכית. בגלל זה הם באמת יכולים להתפרע בכל הנוגע לנושאים שהם מעבירים שם. אני לא חושבת שהם עשו פרק אלכוהול בשביל המסרים והמודעות, אלא בשביל העלילה והעיניין. ודווקא זה שהם לא התחסדו כמו הרבה מאוד אחרים, הוציא את זה הרבה יותר אמיתי. כי להגיד בפרק שאסור להם לשתות? או להראות איך הם היו מנסים לקנות שתייה והיו מבקשים מהם תעודת זהות ומונעים מהם לשתות - זה היה ריאליסטי? אז נכון זה אולי אפילו עודד שתייה, אבל בצורה אחראית והגיונית. וכל הקטע של בליין, לדעתי זה מאוד מאוד אישי. אולי בנושאים אחרים, כמו אלכוהול הייתי מסכימה איתך. אבל כשמודבר בנטייה מינית אז כל אחד הוא באמת שונה, ויכול להיות שזה משהו שבאמת היה יכול לקרות, ותכלס - אי אפשר להתווכח עם זה. במיוחד כשמדובר בסדרה קלילה ומשעשעת, ברור לי שייקחו את זה לכיוון מצחיק כמו כל דבר אחר שהם עושים בסדרה. והקיא - אם תראי את מה שהם שתו שנייה לפני ההופעה זה היה בדיוק הצבע הזה. בגלל זה הקיא היה אפור, מגעיל, ולא הגיוני

Ayelet 363

New member
אני דיי מסכימה איתך +../images/Emo58.gif2X14 פה ומעליי

הפרק עוד לא שודר ביס, כן (מצטערת אם אני טועה וסימנתי סתם)? ובנוגע לאלכוהול- כמו שהגבתי בשרשור הפרק, המסקנה של הפרק אמנם הייתה נגד אלכוהול- אבל כל השירים נראו תומכים בזה, והשירים בגלי נחשבים לעיתים הרבה יותר מאשר העלילהץ אף פעם לא חשבתי שדווקא הומואים לא יאמינו בהומוסקסואליות... אז אני לא יודעת מה אני חושבת על זה. אבל כן, בהחלט הפריעה לי הגישה של הפרק הזה בנוגע לביסקסואליות... אני מסכימה איתך לגמרי בנוגע לזה. אני גם מסכימה שהקיא נראה ממש לא אמיתי, והבנתי שאנחנו בהחלט לא היחידות... אם כי אם הוא היה נראה אמיתי אולי גם פיגינס היה חושב שהוא אמיתי (אני יודעת שעלילתית הוא היה אמיתי, אבל זה שהוא נראה כל כך לא אמיתי אולי טיפה מצדיק את התגובה של פיגינס). אני מאוד מקווה שקליין יתנשקו. ומהר...

sweet shir

New member
אני חשבתי שהקיא היה מזוייף בכוונה

כדי שאנשים לא יגעלו. ואני מאוד שמחתי שזה היה ככה.
בנוגע לכל עסק בליין והביסקסואליות שלו, אני מסכימה עם מה שכתבו מעלי... גליי היא סדרה קלילה ומשעשעת. זאת לא המטרה שלה לגעת בנושאים משמעותיים בצורה הגיונית. אין טעם לעשות מהסדרה משהו שהיא לא. אני עדיין מלאת תקווה לקליין. יקח המון זמן לדעתי, אבל מתישהו זה יקרה. אני מקווה. אולי בפרק סיום? חח גם עם פין ורייצ'ל התעללו בנו בעונה הקודמת. יהיה טוב!

o0Invisible0o

New member
אני מסכימה איתך שהעיסוק בעייתי..

אני חושבת שמאז החצי השני של העונה הראשונה - שגלי התחילה להפוך לתופעה, הכותבים מתחבטים באשר למסרים שהם אמורים להעביר יותר מודעים לכך שנוער צופה בהם או שהם מושפעים מלחצים של הרשת..אני לא יודעת. יש הרבה מה לדון בנושא, לי זה הפריע עוד בנושא הבריונות.. כל העונה הראשונה צחקו על בריונות, לקחו את זה בצורה קומית וזה היה מוקצן ומוגזם בכוונה ולא הוצג בצורה שלילית.. אח"כ כשקורט התחיל לסבול מבריונות באופן אינדווידואלי זה הפך להיות issue וכל העיסוק נעשה מאוד דרמטי ורציני. וגם אז הייתה להם בעיה, כי זה ממש הרגיש כפוי. באותו פרק שחייו של קורט נהרסים וההתמודדות שלו עם בריונות הופכת לבלתי אפשרית רואים את פאק עדיין בריוני כלפי אחרים בתיכון וזה מוצג בצורה קומית... אז אני חושבת שהניסיון המאולץ שלהם להעביר מסרים חיוביים הוא בעייתי.. גם הפרק שעסק בישו ובנצרות היה בעייתי - כל הפרק הם קיבלו גישות של חוסר אמונה באל במקביל לאמונה ובסוף הם המירו את קורט לאמונה וסיכמו את זה בצורה "הנכונה" ובכלל, בעונה הראשונה הם ממש ממש קטלו את הדת הקתולית באמצעות קווין שעומדת בראש מועדון ההתנזרות מסקס אבל היא נכנסה להריון ואפילו לא מחבר שלה.. ועוד הצגה שלילית של הדת הקתולית - ההורים שלה לא מכירים בה בגלל שחטאה עד כדי כך שלמרות שהיא קטינה הם לא רוצים שהיא תגור תחת קורת הגג שלהם... יותר מזה באמת לא צריך כדי לדעת מה הכותבים חושבים..מה שמותיר אותי לחשוב שזה הפקתי או מצד הרשת הרעיון הזה של מסר חיובי-אמריקאי-שמרני בכל סיום פרק. וכל זה ממש מגוחך בעיני! בדיוק התחלתי ללמוד על השפעות הצפייה בטלוויזיה וברור, יש השפעות..אבל הן לא ישירות כמו "תגידו לצופים לא לשתות אלכוהול = הם לא ישתו אלכוהול" וזאת כזאת הסתכלות צרה ונאיבית על טלוויזיה שזה מפתיע אותי ממש. כמו שהמרצה אמר בשיעור - אני צופה נאמן של דקסטר ועוד לא התעורר בי הצורך לרצוח אף אחד ואפילו לא לחתוך לו באסתטיות את הלחי.
|סוףחפירה| תודה שקראתם.

sweet shir

New member
המרצה שלך ../images/Emo6.gif

מאוד מסכימה עם המשפט המסכם חחח

5ifi

New member
משו קטן,

בקשר לקורט לפרק 'גרילד צ'יזס'- הם לא העבירו אותו לאמונה, ולא כלום. במונולוג הסיום שלו הוא אמר שהוא עדיין לא מאמין באלוקים, אבל הוא מאמין בעצמו ואבא שלו, בשניהם ביחד. ושזה מה שקדוש וחשוב לו יותר מהכל- האהבה שלהם. אולי לזה התכוונת שסיכמו את הפרק בצורה "הנכונה", אבל אני חושבת שהם באמת סיכמו את זה טוב- כי המטרה הייתה להבהיר את הנקודה כל אחד רשאי וצריך להאמין במשהו. בכל דבר שהוא רוצה. אולי אני משוחדת כי זאת גם הדעה שלי, אבל אני לא ראה בעיה בסיכום הזה.

כמו כל דבר בצבא התשובה מתחלקת לשלושה חלקים

נתחיל בהערה כללית אני לא חושבת שגליי היא סידרה חינוכית אבל אני כן חושבת שיש להם מסרים חזקים שכן עוברים. וכמוך אני לא חושבת שנושא השתיה עבר שם בצורה חלקה , בחיי שלא הבנתי מהפרק שמה שהם אומרים זה תשתו בזהירות, מבחינתי הם אמרו - כולם שותים תתמודדו עם זה . עכשיו - לגבי הביסקסואליות- אני כן אהבתי את התגובה של קורט לעניין כי היא הייתה מאוד אמיתית. ומאוד קיבלתי את העובדה שבליין רוצה לחקור (למרות שראאאאאבק יאללה כבר כמה אפשר לחכות לך ולקורט שתהיו כבר זוג ?!?) ודווקא אהבתי את זה שהוא התנשק עם רייצל וזה לא עשה לו כלום אז הוא אמר שהוא גיי. הוא הבין את זה כי מבחינתו נשיקה עם בחורה שווה לא עשתה לו זה את. וואלה מגניב לך. אני לא אומרת שהנושא טופל בצורה הכי טובה אני שפשוט חושבת שהוא לא היה כ-ז-ה נוראי. ולגבי שתי ההערות הקטנות שלך בסוף - כן נראה לי שמותחים אותנו כמו מסטיק. עד שקליין יהיו קליין יצמחו לכולנו שערות אפורות או משהו בסגנון. לגבי הקיא וול ענו לך ,הם שתו משהו סגול אפור כזה ממש לפני ואז הקיאו את נשמתם. נקווה שהפרק הבא יחזיר אותם לנורמה |הלואי|

5ifi

New member
../images/Emo45.gif

חוץ מהקטע עם המסר של האלכוהול, אני לגמרי מסכימה איתך. יכול להיות שזה נטוע בי עמוק, בגלל שנים ארוכות במערכת החנוך הדתית- אבל אני תמיד מחפשת מסר באופן בלתי מודע. ומוצאת. וקליין! אררר.

למעלה