אממ... בקשר למנורת uv.....

adam1222

New member
אממ... בקשר למנורת uv.....

קניתי איגואנה .. קניתי מנורה שאני חושב שמתאימה .. מה אתם חושבים?? reptile glo 5.0 ויש בה .. uva 30% uvb 5% זה בסדר?? אם לא תעדכנו אותי ואני אחליף אותה... תודה!! ובקרוב אני אוסיף תמונות שלו.. קוראים לו הרצל חחחח...

adam1222

New member
ועוד משהו..

אני יודע שהיא צריכה ביום ליהיות דלוקה 14 שעות.. זה משנה באיזה חלק בטרריום היא נמצאת? זה פלורסנט גדול והוא למעלה.. קצת מחוץ לטרריום צריך לקרב אותו?

naja

New member
זה מתאים.

הפלורוסנט צריך להיות בטווח של כ30 ס"מ מהאיגואנה ושלא יהיה מעל זכוכית.

אילון פ

New member
תשובה...

אסור שהמנורה תאיר דרך זכוכית או פלסטיק, הקרינה לא תעבור. המרחק בין המנורה לאיגואנה תלוי בהספק של המנורה. אני מצרף קישור לאתר של החברה שמייצרת את המנורות האלה (אני מאמין שקנית מנורה של Exoterra, אם לא, האתר לא מתאים), שים לב לטבלה שלמטה, שם כתוב המרחק בין המנורה לאיגואנה.

adam1222

New member
ואיי אחלה אתם פשוט זריזים ..

תודה רבה לכם!! המנורה היא של אקסוטיק כמו שניחשת .. היא נמצאת בערך 30 סנטימטר מעליה יש קצת זכוכית בצדדים שלה אבל רובה מאירה.. תודה

אילון פ

New member
עוד משהו...

כל עוד אין שום מחסום (זכוכית או פלסטיק) בין האיגואנה למנורה אז זה בסדר... למנורות האלה יש תאריך תפוגה, כדאי לבדוק על האריזה...

הטבלה בקישור שנתתה מציגה את אורך

המנורות ביחס לעוצמתן ולא את המרחק שאליו הקרינה שלהן מגיעה.

זו אכן עוצמת הקרינה המתאימה

לזוחלים מאזורים טרופיים כמו איגואנות. צריך לאפשר לאיגואנה להתקרב למנורה ככל האפשר 30 ס"מ זה בערך המרחק המקסימלי אליו מגיעה הקרינה ולא המרחק המומלץ. רצוי לסדר ענף שיהיה מונח בצורה כזאת שיאפשר לאיגואנה לבחור את המרחק המועדף עליה מהמנורה.

למעלה