אמממ..

לכבוד רב הוא לי ../images/Emo13.gif

להיות מוחלף באריק (וזה ממש לא נאמר בציניות), כך שאם הטעות היא פרוידיאנית, אני סולח

jazzis

New member
זה בגלל האלף'ים......./images/Emo6.gif

ארז, אריק, אדם, אורי...... הא הא אדם

אתה מוכן להסביר לי משהו?

א) מה זה פלצן, לדעתך? ב) למה האמירה שPipers at the blabla זה פרוג, הופכת מישהו לפלצן?

jazzis

New member
בבקשה...

1. פלצן זה אדם שאומר דברים חסרי כל הגיון פנימי, בלתי מבוססים ובלתי קשורים למציאות, בקיצור קשקשן כרוני. אנדרסון "ידוע בציבור" כאיש, שאמירותיו אינן גולת הכותרת ומבוסמות בחוכמה יתרה. אפילו חבריו ללהקה לועגים עליו בכל הזדמנות ואומרים שהוא מתקשה לספור את הקצב בנקישות הטמבורין הילדותיות שלו... (לא אני אמרתי (;) 2. את זה אני לא אמרתי כלל. כל אחד יכול לומר מה הוא חושב על אלבום זה או אחר. אני רק התנגדתי לקבלת דעתו של אנדרסון כסמכות בענייני פרוג. אדם

וואלה

תשמע, לדעתי המילה פלצן היא כל פרוג. כל אחד מגדיר את זה אחרת לגמרי. בדרך כלל, בפורום הזה, אומרים פלצן על בנאדם שמשתמש יותר מדי בעובדות ובלוגיקה, אזי ההפך המוחלט ממה שאתה הגדרת. אני דווקא חושב שפלצן זה בנאדם שמשתפך על ערכים סנטימנטליים בצורה מוגזמת וחסר פרופורציות, כלומר ההפך ממה שאמרתי עכשיו. אם איאן אנדרסון קשקשן, אז הוא קשקשן, לא פלצן. ו... זהו, בעצם. עדיף לא להשתמש במילה הזאתי. בדרך כלל אנשים שמתמשים במילה הזאת, הם בעצמם הפלצנים. (בדרך כלל!)

jazzis

New member
שמע ידידי הצעיר....

כמנהל הפורום מוטלת עליך החובה להזהר בדבריך כפל כפליים... זה לא קונץ גדול להעניק לי את תואר הפלצן - יש לי כבר תואר דוקטור שהעניקו לי במקום אחר, אז כל אחד עם התוארים שלו. אם דברי אינם רצויים כאן - אשמח לשמור אותם לעצמי. אני כבר 30 שנה מורה ומרצה - זו דרכי. אני אוהב להעביר את ידיעותי לזולת בכל מיני דרכים, אבל לא כל זולת רוצה לשמוע. אדם

אני לא זה שקורא לך פלצן

אם כי אם את הדברים האלה אתה מסיק, אתה יורק לתוך הבאר של עצמך! תראה, זאת הגשה ברייטמנית פשוטה למדי - אם אתה משתמש, ותמשיך להשתמש במילה פלצן, אז כנראה אתה פלצן. אבל אם לא - אז לא! הבחירה בידיך בלבד! כמובן שאתה מוזמן לפזר את הגיגיך וידיעותיך בכל רחבי הפורום, ואנחנו כמובן שמחים לקרוא.

jazzis

New member
מילים מילים ומשמעותן

נראה לי כי אתה מתבלבל בין פלצן ופלספן - שתי המילים הן כמובן "סלנג" ואין להן פירוש מדויק (לא במילון א' שושן), אך פלספן מתאים הרבה יותר לתיאור שלך. אדם

יכול להיות

אבל אני לא מחבב את שתי המילים בדיוק באותה מידה. לא יודע, תקרא לי "מתנשא" או משהו, אבל משפטים כמו "אולי די כבר להתפלסף על מוסיקה" ממש, אבל ממש מרגיזים אותי.

jazzis

New member
ארז - ועכשיו ברצינות:

הספר הטוב ביותר (עד היום) שנכתב על פינק פלויד הוא: Saucerful of Secrets של Nicholas Schaffner בספר זה יש ניתוח כרונולוגי של דרכה של הלהקה ורקע מעמיק על כל אלבום ואלבום, כולל ציטוטים רבים של חברי הלהקה. המושג "פרוג" לא מוזכר בספר אפילו פעם אחד, לא עי ידי המחבר ולא בפי חברי הלהקה. לאומת זאת המושג "רוק", "אלבום רוק" וכד' מופיע אלפי פעמים. כמו כן כל ההתייחסות וההשואות שנעשות הן לאלבומי רוק אחרים, כמו Sgt. Pepper ו- Tommy ורבים אחרים. ספר טןב למדי ולחובבי הלהקה - חובה! אדם

jazzis

New member
אגב...

בספר קיים דיון רציני על הסיבות שהביאו להצלחתו המסחרית המדהימה של DSOTM והמשפט המסכם אומר: DSOTM is a great album for fucking אני כמבון מסכים! אדם

תראה, זה פשוט מאוד

פינק פלויד הם לא להקת פרוג. הם להקת ניאו-פרוג שהקדימה את זמנה!

מורנא007

New member
וואלה

אנימלז ודה פיינל קט נשמעים לי כנאו-פרוג מזוקק וההשוואה לספוקס בירד במקום.

ונחזור לנושא

עד כמה שלהתווכח זה מעניין חשוב גם לענות לאדון הנכבד! אז ככה - כפי שנאמר יש אינספור אלבומים מתאימים להיכתב כאן אבל אני ממליץ על דברים שלטעמי יותר מורכבים ומעניינים ממה שהומלץ (כפי שנדרש לטעמי מהשאלה...) genesis - foxtrot אלבום הטוב ביותר לטעמי האישי של להקת ג'נסיס. מכיל מספר קטעים נפלאים מורכבים ומעניינים. yes - relayer/close to the edge - שני אלבומים אלו טובים ומגובשים יותר מאשר פרג'יל. אמנם לא למתחילים, אבל לא חסרים איכות ועניין. camel - music inspired by the snow goose - אלבום קליט יחסית ועם זאת מרתק ומורכב, מומלץ בחום. Anglagard - Epilog - בהחלט לא אלבום להתחיל איתו הכרות עם הז'אנר, אולם לא היה ברור מהשאלה מהי מטרת ההמלצות ולכן - אלבום נפלא מושקע מעניין וכל מה שתרצה :), פשוט אלבום נפלא!

Tidal

New member
אממ..

אפילוג מצויין,אבל תהיה לו בעיה רצינית למצוא אותו.

jazzis

New member
למצא אותם איפה?

אני מחזיק את כל הדיסקים של Anglagard במלאי כמעט תמיד, אז מה הבעיה? אדם

למעלה