אמממ.... HELP?

Yael Floyd

New member
אמממ.... HELP?

לפני כמה זמן היה פה שרשור בפורום על 3 שבועות של מן אתגר טבעוני כזה או משהו? לא בדיוק זוכרת, רק זוכרת שנורא התלהבתי אבל אז זה לא התאים לי ועכשיו אני מעוניינת לקרוא שוב. נדמה לי שיעל (EaTit422) כתבה את זה, אבל אני לא מצליחה למצוא ב"חיפוש מתקדם". אם מישהו יוכל לעזור לי אני אודה מאוד.

Neta558

New member
הנה השרשור

שלושה שבועות של שכרון חושים הניסוי הלא מעובד של יעל, שהפך לניסוי הלא מעובד של דדי, ובלי קשר-אורח החיים של קריבוס
מנסה תזונה לא מעובדת?

דדי שי

New member
טוב תודה

ראיתי בשבוע שעבר שיעלטל ביקשה ממני להסביר יותר טוב מקריבוס את הבחירה לאכול מזון לא מעובד, אבל לא הספקתי לענות לפני שהשרשור נדחק לו לדף אחורי, אז אני אנסה עכשיו להסביר... בישול של המזון הורס חלק מהערכים התזונתיים שלו- הוא פוגע בחלבונים בויטמינים, והופך שומנים (ובמידה פחותה יותר, גם פחמימות) למסרטנים. ובעיקר- הורס את האנזימים במזון, שמסייעים לעיכול התקין שלו. אמנם במידת הצורך הגוף האנושי מסוגל לייצר בעצמו את האנזימים הדרושים לו, אבל זה סתם מעמיס עליו שלא לצורך, והופך את העיכול למשימה קשה יותר. זה אולי לא מפריע לאנשים מכיוון שהם התרגלו לחיות כך, אבל כשעוברים לתזונה לא מעובדת, ממש ממש מרגישים את ההבדל בעיכול. היה לי חשש אחד גדול מהמעבר למזון לא מעובד- וזה שבתור מישהו שמייצג טבעונים, אני רוצה ליצור רושם כמה שיותר "ידידותי-למשתמש" ולהראות שתזונה טבעונית היא לא כל-כך שונה ממה שהם רגילים אליו, ובכך שאני עובר לתזונה שהיא עוד יותר שונה מהתזונה המקובלת על הציבור, אני גורם לטבעונות להראות פחות נגישה... אבל בסך הכל- אף אחד לא רואה מה אני אוכל (בדרך כלל) ואני יכול להמשיך להמליץ לאנשים על תזונה טבעונית "סטנדרטית", שכוללת מזון מעובד, אפילו אם אני עצמי לא אוכל בצורה כזו. חוץ מזה אני גם לא חייב להמנע מקפדנות מכל מזון מעובד בכל מצב- אם אני נמצא בסיטואציה שמציעים לי לאכול אוכל טבעוני מבושל, אני יכול להיות מנומס ולהסכים, אבל את רוב האכילה שלי אני מבצע באופן פרטי, ואין סיבה שאני לא אוכל על פי ההעדפה שלי. למעשה, אם מה שמדאיג אותי זה התדמית שלי כטבעוני, הרי עדיף שאני אהיה בריא יותר -זה משהו שאפשר לראות בכל עת, בניגוד להרגלי האכילה שלי. האמת היא שגם כרגע אני לא אוכל אך ורק מזון לא מעובד- פעם ביום אני אוכל לחמניה מקמח מלא (אני מקבל אותה בחינם, איך אפשר לסרב?!) ולפעמים אני שותה מיץ ענבים מפוסטר. אבל חוץ מזה אני אוכל רק דברים לא מעובדים. אולי עם הזמן אני אוריד גם את הדברים הללו מהתפריט שלי. עוד נראה...

Yael Floyd

New member
תודה רבה ../images/Emo9.gif

ואני הולכת לנסות שבועיים של תזונה לא מעובדת, ואם אני אעמוד בזה (מקווה מאוד מאוד שכן) אז אני אנסה גם שבוע צום (שכולל שתייה ומיצי פירות) בשביל לטהר קצת את הגוף, ואחזור לתזונה רגילה.

Neta558

New member
למה צום?!?

ראי הודעה המזהירה אנשים מפני צום בשרשור אחר!

דורון ק

New member
ישנן כל מיני תאוריות

על צום תקופתי וכו', אני לא תומך בהן. בכל מקרה צום צריך להיות בעצתו ובהשגחתו של איש מקצוע.

למעלה