אמממ שאלה..

ה צ י ף

New member
אמממ שאלה..

אמממ אך להתחיל לסוס שלי יש בחזה ובצוואר עקיצות כאלה בחזה זה נקודות בלי שער ובצוואר זה בליטות כאלה מי שהביא לי תסוס אמר שזה עקיצות של זבוב הפרה או משהו כזה כי הסוס היה באזור באר שבע אז רציתי לדעת אך לטפל בזה בנתיים כל מי ששאלנו אמר לשים שמן מנועים=\

fliperit

New member
ספריינגד זבובים למשל

ומאוררים באורווה. אפשר גם לכסות אותו בקובן רשת אם יש לך, או לסגור את התא עם רשת

popi199

New member
תכלס

אם הסוס עדיין נעקץ הכי טוב לדברים כאלה זה רשת לגוף... אם אלו עקיצות ישנות ורק פצעים אז אפשר להקל על זה עם קרם אלוורה או משושת. לגבי שמן מנועים- פשוט אל. בכלל לא הייתי שמה עליו שמן בקיץ, זה מטגן אותם ומחמם אותם, אם אתה לא רוצה לעשות צ'יפס אל תשתמש בשמן ואם כבר שמן אז שמן תינוקות.

gideonh2

New member
יש באתר סוס מאמרים על ויטרנריה

קח לך את הזמן ותקרא אותם תלמד המון ויש שם מאמר על בעיות עור. מישהו מוכן להסביר לי איך עושים קישור לאתר כזה או אחר http://www.soos.co.il/Articles.asp#1

יש הרבה סוסים שרגישים לעקיצות

וזה באמת מתבטא בנקודות בולטות ולפעמים אפילו קרחות קטנות. חשוב לשמור על סוס נקי ותא מאוורר ונקי ופינו גללים טריים (שאליהם זבובים נמשכים). אפשר לשים מלכודת זבובים סמוך לתא. יש משחות מרגיעות (משושת ומבסוסט, למשל). ואם אתה לא בעניין של קובן רשת - אז בעיקר ובנוסף על האמור לעיל - לחכות שיעבור הקיץ

gideonh2

New member
מלכודות בתא או בסמוך

רק מחמירות את הבעייה הריח שלהן מביא את הזבובים שמתלבשים על הסוס. צריך לשים כמה מלכודות אבל לפחות 10 מטר מהתא

כולל הצוואר?

ומה עם רשת לפנים? הוא לא חוטף את הקריזה מהכיסוי אובר-אול הזה? ולא מסתבך בו כשהוא רובץ לשינה?

primetime1

New member
כולל הצוואר

ולמה שהוא יסתבך? מה ההבדל בין זה ובין קובן רגיל? הוא ממש לא חוטף קריזה. בהולנד הסוסים יוצאים למרעה בקיץ רק ככה (כולל הפנים) כיוון שיש שם את הזבובים הענקיים האלה והסוסים פשוט משתגעים אם לא שמים להם את זה. אני מכסה אותו רק בלילה, וגם מרססת אותו בריסוס נגד זבובים, (וכמובן שיש לו מאוורר בתא), ומאז שהתחלתי לשים לו את הרשת הוא לא מתגרד בכלל. בלי שטיפות, בלי משחות ובלי כאבי ראש.

ובעצם

מה ההבדל בין היום ללילה? ז"א למה שלא יהיה מכוסה גם במשך היום? (וחשבתי שעם הכיסוי צוואר אולי יש יותר פוטנציאל להסתבכות). נראה חללי משהו
הסוס שבתמונה

primetime1

New member
אני מכסה אותו בלילה בגלל היתושים

ביום כשהוא בתא המאוורר פועל וחלק גדול מהיום הוא בכלל בחוץ. הוא גם לא סוס עם גרדת חמורה, אבל יש בהחלט סוסים יותר בעייתיים והם עומדים עם זה כל היום. היתרון בכיסוי הצוואר הוא שזה מגן על הרעמה והצוואר (שהם איזורים מועדים לפורענות) מעקיצות ומגירודים.

אם זה הורס אז זה לא קובן טוב

ולקנות אותו היה סתם ביזבוז. מה, תוך כמה גירודים הקובן יהרס? לא נראה לי ואני בטוחה שלא.

primetime1

New member
באמת מסכן..

הקובן רשת הזה עשוי מצמר גמלים עבה במיוחד, וגם החלפתי לו את המאוורר בתנור

Vintage Queen

New member
~אהמ~ציניות~אהמ~

קני פשוט הסוס הכי מסכן עלי אדמות... תרגעו מה הלחץ? קובן רשת, מונע גרדות והצקות של יתושים וזבובים

למעלה