אמממ שאלה אקטואלית :) ...

InDiLiA

New member
אמממ שאלה אקטואלית :) ...

הולך להיות שוב חודש היסטוריה לבגרות כמו שהיה שנה שעברה ? כי זה היה אחד הדברים הטובים ...... L:

אולי אתאמץ ואביא גם בסינית ../images/Emo13.gif

עוד לא היו על כך שיחות ממשיות, אבל יתכן ואכן כך יהיה. בכל מקרה תמיד יש את פורום לימודים ועוד

חרשו

ובזה מיצתי את אוצר המילים שלי ברוסית אפשער קואן אימצער גיבען אנאשוור אין יידיש, איך ואל זיך פריין

nazgulheir

New member
אין כמו פינית! אבל תגוון קצת

מה עם איזה לינק בגותית, או במונגולית?

masorti

New member
גותית זה גרמנית, ואני מביא בגרמנית.

לצערי ידיעותי במונגולית דלות, ולכן איני עוסק במידענות מונגולית. אולי מומחי המזרח הרחוק של הפורום יוכלו לעזור.

nazgulheir

New member
גותית זה כמו גרמנית?

להגיד שגותית זה כמו גרמנית זה להגיד שאכדית זה כמו ערבית. לא רק שמפרידות בין הגותית לגרמנית 1500 שנה הם גם לא באותו ענף של המשפחה הגרמאנית - הגותית היא השפה היחידה שנמצאת בענף המזרחי בעוד שהגרמנית נמצאת בענף המערבי יחד עם האנגלית, ההולנדית ועוד כמה שפות שחלקם מדוברות וחלקם לא מדוברות כיום על כדוה"א.

masorti

New member
היתה אי-הבנה בינינו...

גרמנית הכתובה באותיות מסולסלות בסגנון הישן (יעני "ערבסקות" גרמניות) נקראת "כתב גותי". כל תלמיד באימפריות דוברות הגרמנית (גרמניה ואוסטרו-הונגריה) ויש להניח שגם בשוויץ הגרמנית - נדרש לקרוא גרמנית גותית בצורה שוטפת.

masorti

New member
והנה דוגמאות לגרמנית "גותית"

ראה הכיתוב על הפגיון מצד שמאל של התמונה (מתקופת גרמניה הנאצית). וראה הכיתוב על הבול, מתחת לתצלום של היטלר.

nazgulheir

New member
אז תגיד שדיברת על הכתב!../images/Emo13.gif

הכתב מוכר לי, כתב מאוד יפה. מאוד מיוחד. אני כמובן התכוונתי לשפה, שהיא לא פחות יפה ומיוחדת.

בדיחה

פנימית ... לא קריטי אם יהיה הסכם בין ערוץ ההיסטוריה לבין משרד החינוך והתרבות אני מאמין שהדבר יהיה אזי הפורום יהפוך למקום של שאלות ותשבות ....

למעלה